تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797879268




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

*گزارشي از شيرين‌ترين ميدان گازي جهان* ظرفيت واقعي توليد تابناك چقدر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *گزارشي از شيرين‌ترين ميدان گازي جهان* ظرفيت واقعي توليد تابناك چقدر است؟


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي

بهمن‌ماه سال 1383 مسوولان وقت نفتي كشور از به پايان‌رسيدن امور مربوط به ميدان گازي تابناك خبر داده و اعلام كردند كه بهره‌برداري از اين ميدان در آينده‌اي نه چندان دور آغاز خواهد شد. اكنون حدود هفت سال از آن زمان مي‌گذرد و اگرچه گفته مي‌شود اين ميدان روزانه 39 ميليون مترمكعب گاز توليد مي‌كند، اما با اين حال بعد از گذشت پنج دهه از كشف تابناك، هنوز ظرفيت واقعي توليد اين ميدان به‌طور دقيق مشخص نشده و در هاله‌اي از ابهام قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ايسنا، علي‌اكبر وحيدي آل‌آقا ـ قائم مقام وقت شركت مهندسي و توسعه‌ نفت (متن) ـ در سال 1383 ميزان پيشرفت ميدان تابناك را حدود 99.22 درصد و پيشرفت واقعي اين پروژه را 93.69 درصد اعلام كرده بود.

مدتي بعد يعني اوايل دي‌ماه سال 1385 ناجي سعدوني كه در آن زمان مجري پروژه‌ گازي تابناك محسوب مي‌شد، از تحويل اين ميدان به بهره‌بردار خبر داده و گفته بود كه مرحله‌ پاياني عمليات اجرايي ميدان گازي تابناك تا آخر دي‌ماه امسال (1385) به پايان رسيده و با اتمام اسيد‌كاري چاه‌ها و مراحل پاياني آزمايش‌ها اين ميدان به بهره‌بردار تحويل داده خواهد شد.

** پالايشگاه پارسيان و ظرفيت دريافت گاز تابناك

سعدوني در ادامه‌ صحبت‌هايش مقصد گاز ميدان تابناك را پالايشگاه پارسيان دانسته و تاكيد كرده بود كه اين پالايشگاه فاقد ظرفيت كافي براي پالايش گاز توليدي اين ميدان است.

البته در اين سال‌ها هيچ‌گاه اعلام نشد كه پارسيان ظرفيت خود را براي دريافت شيرين‌ترين گاز دنيا افزايش داده يا خير و البته هيچ جايگزيني هم براي آن معرفي نشد تا گاز ميدان تابناك را دريافت كند. با اين وجود اكنون مديران شركت نفت مناطق مركزي بر تزريق تمام 39 ميليون مترمكعب گاز توليدي اين ميدان به پالايشگاه پارسيان تاكيد دارند و مي‌گويند كه پالايشگاه پارسيان توان دريافت 80 تا 85 ميليون مترمكعب گاز را دارد كه اين ظرفيت از طريق گاز ميادين تابناك، شانول، هما و وراوي تامين مي شود.

البته با اين وجود مديران تاكيد دارند كه همواره براي توليد گاز ظرفيتي بيش از نياز پالايشگاه‌ها توان توليد وجود دارد، چرا كه اگر قرار باشد روزي يكي از چاه‌ها از مدار خارج شود، بايد بتوان به سرعت عقب‌ماندگي ناشي از آن را جبران كرد و در اين ميان دليلي ندارد كه حتما پالايشگاه‌ها توانشان به اندازه‌ي توليدات باشد.

**بالاخره ظرفيت توليد شيرين ترين ميدان گازي دنيا چقدر است؟

وي در اين گفت‌وگو ادامه داده بود كه اكنون با به نتيجه رسيدن تحقيقات جديد مشخص شده است كه حجم برآورد‌شده براي اين ميدان، حدود دو برابر بيشتر از رقم قبلي است و بدين ترتيب مطالعاتي آغاز شده تا احتمال گسترش تابناك به سمت شمال شرق و شمال غرب، اتصال احتمالي آن به عسلويه شرقي و ديگر پتانسيل‌هاي هيدروكربوري ناشناخته اطراف آن مورد بررسي قرار گيرد.

**افزايش 36 درصدي توليد ظرف پنج سال

نكته ديگر آنكه بنابر اعلام مقامات رسمي در سال 1385 ظرفيت توليد ميدان گازي تابناك حدود 26 ميليون مترمكعب بود كه اكنون با گذشت پنج سال اين رقم به 39 ميليون مترمكعب رسيده و پيشرفتي 35.89 درصدي داشته است.

**ميدان تابناك چگونه ميداني است؟

ميدان گازي تابناك كه در جنوب ايران و در بخش شرقي ناقديس عسلويه قرار دارد، در سال 1963 ميلادي (حدود 48 سال پيش) كشف شده و لايه‌هاي دشتك، كنگان و دالان بالايي در اين ميدان حاوي هيدروكربور است. مطالعات جامع بر روي ميدان در سال 1380 به واسطه‌ي شركت خدمات مهندسي نفت كيش آغاز و با همكاري شركت‌هاي CMG و Sproule با مديريت شركت متن آغاز شد. در اين مطالعات با توجه به اطلاعات به‌دست آمده از چاه شماره يك و نتايج لرزه‌نگاري دوبعدي و مطالعات مختلف در زمينه‌ي پتروفيزيك زمين‌شناسي، مهندسي مخازن و شبيه‌سازي طرح جامع توسعه‌ي ميدان گازي تابناك تهيه شده و براساس آن پيشنهاد حفر 30 حلقه چاه جديد براي توسعه‌ي اين ميدان ارائه شد. بنابر آمار‌هاي ديگري كه در سال 1384 درباره‌ي اين ميدان ارائه شده بخش دائمي تابناك مي‌بايست تا پايان سال 1384 حدود 25 ميليون مترمكعب اتان، ال.پي.جي و ديگر محصولات توليد مي‌كرد.

انتهاي پيام

جمعه|ا|28|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن