واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مردم خراسانشمالي بيش از حد استاندارد زباله توليد ميكنند
بجنورد ـ خبرنگار اطلاعات: استاندارد توليد زباله توسط هر فرد 500 تا 600 گرم در روز است اين در حالي است كه هر فرد در خراسان شمالي روزانه 850 تا 1000 گرم زباله توليد ميكند. حسين آبسالان مديركل حفاظت محيط زيست خراسان شمالي با اعلام اين مطلب افزود: حدود 80 درصد زبالههاي توليدي در استان قابل تفكيك هستند لذا ميطلبد تا براي تفكيك زبالهها از مبدا و نيز بازيافت آن، برنامهريزي شود.
وي با اشاره به اينكه روزانه 350 تن زباله در شهرهاي استان توليد ميشود، گفت: جمعآوري و دفن زبالههاي شهري، 40 درصد از هزينههاي شهرداريها را به خود اختصاص داده است و اميدواريم با راهاندازي كارخانه كمپوست در استان امر تفكيك زبالهها تحقق يافته و در هزينهها نيز صرفهجويي شود.
وي سوزاندن را بدترين شيوه دفع زباله ذكر كرد و افزود: هماكنون ميزان توليد زباله و نيز شرايط مديريت در جمعآوري و دفع آن در شهرهاي استان بهجز اسفراين مناسب نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، به نقش صنايع در آلودگي محيط زيست اشاره كرد و گفت: شمار واحدهاي صنعتي آلاينده از 12 واحد در سال گذشته به هفت واحد در سال جاري كاهش يافته است.
او افزود: همچنين در حال حاضر 16 تصفيهخانه صنعتي با ظرفيت 27 هزار و 213 متر مكعب در شهركهاي صنعتي استان راهاندازي شده است.
وي ميزان پسماندهاي توليدشده در واحدهاي صنعتي در شهركهاي صنعتي استان را 9661 تن در سال ذكر كرد.
آبسالان در ادامه درخصوص پايش آلودگي هواي بجنورد گفت: آلودگي هواي مركز استان هماكنون با استفاده از تجهيزات يك آزمايشگاه سيار انجام ميشود اما راهاندازي پنج ايستگاه پايش كيفيت هوا در بجنورد از مصوبات كارگروه آلودگي هواي استان و از برنامههاي اين اداره كل است.
وي افزود: از اين تعداد، يك ايستگاه سيار بوده و بقيه در مناطق مختلف بجنورد راهاندازي خواهد شد.وي با اشاره به تنوع اكوسيستم در خراسان شمالي گفت: اين امر باعث شده تا شاهد تنوع چشمگير در گونههاي گياهي و به تبع آن تنوع جانوري در مناطق مختلف استان باشيم.مديركل حفاظت از محيط زيست خراسان شمالي گفت: طرح تفصيلي ايجاد تفرجگاه در مناطق حفاظتشده ساريگل و سالوك اسفراين تهيهشده كه با اجراييشدن آن، طرح ايجاد تفرجگاه، به ديگر مناطق حفاظتشده در قورخود مانه و سملقان و نيز گلول و سراني شيروان قابل تعميم است.
وي گفت: با فراهمشدن زيرساختهاي گردشگري مانند ايجاد آلاچيق و مديريت فاضلابها، اين تفرجگاهها منبع درآمد براي روستائيان خواهد بود.
آبسالان با اشاره به اينكه 1100 گونه گياهي در استان شناسايي شده است، گفت: از اين تعداد، 110 تا 150 گونه گياهي دارويي است.
او با اشاره به اينكه چراي زودرس دامها و شخم مراتع از عوامل مهم تهديدكننده محيط زيست هستند، افزود: هماكنون 40 تا 50 گونه گياهي استان در معرض تهديد هستند. به گفته وي، 51 گونه جانور، 141 گونه پرنده، 52 گونه خزنده، چهارگونه دوزيست و هشتگونه ماهي در اين استان موجود است.
چهارشنبه|ا|12|ا|بهمن|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]