تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):خداوند اجابت دعاى مؤمن را به شوق (شنيدن) دعايش به تأخير مى اندازد و مى گويد: «صداي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836444162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نشست خبري «نخستين كنگره ملي خاطره‌نويسي» برگزار شد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: نشست خبري «نخستين كنگره ملي خاطره‌نويسي» برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و حماسه

دبير علمي «نخستين كنگره ملي خاطره‌نويسي دفاع مقدس» گفت: مراسم پاياني اين كنگره روز 12 بهمن‌ماه سال جاري در حوزه هنري برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سردار حميد حسام كه امروز در يك نشست خبري در محل سازمان مركزي راهيان نور سخن مي‌گفت، در مورد ضرورت توجه ويژه به حوزه خاطره‌نگاري و خاطره‌نويسي گفت: بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در پيشينه سه دهه فعاليت خود توجه ويژه‌اي به حوزه ادبيات داستاني و شعر در قالب جشنوار‌ه‌ها و كنگره‌ها داشته است اما حوزه خاطره به خاطر برخورداري از يك بافت مردمي است و گستره فراواني از حوزه تيپ‌شناسي دارد تا به حال از دايره توجه مديران بيرون بوده و مغفول واقع شده است.

وي اضافه كرد: يكي از دلايلي كه باعث شد بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس در كنار برگزاري جشنواره‌هاي داستان و شعر به برگزاري كنگره ملي خاطره‌نويسي دفاع مقدس نيز اقدام كند توجه ويژه به حوزه خاطره نگاري است.

سردار حسام ادامه داد: براي برگزاري كنگره ملي خاطره‌نويسي نياز بود يك كار گسترده ملي صورت بگيرد به همين جهت از سال گذشته در همه استان‌ها جشنواره‌هاي خاطره نويسي برگزار شد كه گام اول آن شناسايي خاطرات،‌ترغيب راويان و تشويق نويسندگان به نوشتن بود و با انجام اين كار محصولي كه به دبيرخانه رسيد متوجه شديم كه اين كار خيلي قبل‌تر بايد صورت مي‌گرفت.

وي با بيان اينكه در حوزه خاطره‌نويسي، از دست دادن زمان يك نمره منفي دارد، توضيح داد: چون خاطره يك روايت در سينه نهفته، از نسلي است كه به سرعت در حال پير شدن و از دنيا رفتن هستند بنابراين در اينجا درنگ تاريخي جايي ندارد و به همين منظور نبايد زمان را از دست داد.

دبير نخستين كنگره ملي خاطره‌نويسي بيان كرد: داستان، دلبستگي كساني است كه به تكنيك اهميت مي‌دهند همچنين شعر دفاع مقدس نيز با توجه به ذوق سروده مي‌شود اما خاطره گستره‌اي است كه همه افرادي كه در دهه 60 زيسته‌اند مي‌توانند حتي در حد يك نيم صفحه روايت خود را از جنگ بر روي كاغذ بياورند.

سردار حسام گفت: در حال حاضر خيلي از افراد صاحب خاطراتي هستند اما توان اينكه آن را بر روي كاغذ بياورند، ندارند. در عين حال افراد جواني نيز هستند كه قلم خوبي دارند اما در جنگ زندگي نكرده‌اند بنابراين اين دو نسل مي‌توانند در حوزه خاطره‌نويسي به يك پديده جديد و يك متن قابل قبول برسند و آن را ارائه كنند كه از اين جهت ما در اين جشنواره خاطرات را بر دو گونه «خودنوشت» و «ديگرنوشت» تقسيم كرده‌ايم.

وي توضيح داد: از حيث كمي نيز خاطرات را به سه قسمت تقسيم كرده‌ايم كه شامل «خاطرات مفصل»، «خاطرات مياني» و «خاطرات خرد» مي‌شوند. خاطرات مفصل فضاي خود را پيدا كرده‌اند كه بيشتر به طيف فرماندهان تعلق دارند كه معمولا حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارند. البته ممكن است فردي خارج از حوزه فرماندهان چون در زمان جنگ زندگي كرده‌ است خاطرات مفصلي داشته باشد كه اين خاطرات معمولا حوزه نشر خود را در جامعه پيدا كرده‌اند.

سردار حسام ادامه داد: خاطرات مياني نيز از حيث كمي از خاطرات مفصل كمتر است و با جمع شدن در كنار همديگر مي‌توانند مجموعه خوبي براي ارائه باشند اما خاطرات خرد كه توجه ما در اين جشنواره بر آنهاست، تا كنون محلي براي ارائه نداشته‌ است و هدف ما در اين جشنواره، بيشتر، پرداختن به اين بخش از خاطرات است.

وي گفت: خرده خاطرات نيز شامل روايت همه افرادي مي‌شود كه در دهه 60 زيسته‌اند و از دوران جنگ خاطره و روايتي دارند بنابراين از اين ديدگاه، ما با يك جامعه بزرگ و پرتنوع روبرو هستيم و با مجموع آنها مي‌توانيم به يك بافت مردمي از دفاع مقدس برسيم و شايد با چيز ديگري نتوانيم به اين گستردگي پازل دفاع مقدس را كامل كنيم.

سردار حسام يادآور شد: سال گذشته در سطح 28 استان جشنواره خاطره نويسي برگزار شد و در مجموع 12 هزار و 400 اثر به دبيرخانه‌هاي استان‌ها رسيد كه پس از بازبيني، 530 اثر از استان‌ها به دبيرخانه مركزي ارسال شد اما ما براي اينكه مبادا حقي از كسي پايمال شود دوباره آثار را بررسي كرديم كه در پايان اين رقم به 630 اثر ارتقاء يافت.

وي افزود: از مجموع 630 اثر بررسي شده در دبيرخانه مركزي نيز، نهايتا 100 اثر انتخاب شدند و در مرحله پاياني قرار گرفتند كه بناست از اين تعداد 20 اثر به عنوان برگزيده منتخب و تقديري مشخص شود كه شامل 10 اثر «خودنوشت» و 10 اثر «ديگرنوشت» است.

سردار حسام اظهار كرد: از نظر تقسيم‌بندي آثار ارسالي،60 درصد آثار «خودنوشت» و 40 درصد ديگر آنها «ديگر نوشت» هستند كه نشان مي‌دهد خود راويان هنوز علاقه‌مند به نوشتن خاطرات هستند.

وي همچنين گفت: قرار است 100 اثر انتخاب شده در اولين كنگره ملي خاطره‌نويسي به چاپ برسد.

سردار حسام ملاك‌هاي داوري آثار را نيز شامل سوژه و موضوع،استناد و سنديت نگارش و نثر و تدوين عنوان كرد و گفت: مؤلفه سوژه شامل تازگي،فراز و نشيب و جذابيت،تنوع نگاه،وحدت موضوع و مضمون ملاك بوده و در مجموع 35 امتياز براي آن لحاظ شده است. همچنين مؤلفه استناد شامل عنصر زمان،مكان،اشخاص، سازمان‌ها،عمليات‌ها،اعتبار روايت از حيث نقل قول مستقيم و غيرمستقيم بوده كه اين مؤلفه نيز در مجموع 30 امتياز دارد.

وي ادامه داد: در حوزه نثر نيز، روان بودن،رسا بودن، جزئي‌ نگري، فضاسازي، پرداخت وقايع، استفاده از آرايه‌هاي ادبي با حفظ لحن و زبان راوي و دوري از شعارزدگي مؤلفه‌هاي اين قاعده هستند كه در مجموع 30 امتياز براي آن در نظر گرفته شده است. عنصر تدوين نيز شامل عنوان، شيوه صوري ارائه اثر و بخش‌بندي ملاك ارزيابي بوده كه به اين مؤلفه نيز 10 امتياز تعلق گرفته است.

به گفته سردار حسام ، بيشترين آثار ارسالي از استان‌ها از استان‌هاي اصفهان، آذربايجان‌شرقي و خراسان رضوي است.

وي در خصوص نوع و مبلغ جوايز آثار منتخب نيز گفت: جوايز اين كنگره مانند ديگر جوايزي است كه در جشنواره‌هاي شعر و داستان كه بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس برگزار مي‌كند، است.

سردار حسام در پايان گفت: آثار منتخب دومين جشنواره استاني خاطره‌نويسي نيز كه در حال برگزاري است، براي برگزاري دومين كنگره ملي خاطره‌نويسي در سال آينده به دبيرخانه مركزي ارسال خواهد شد. همچنين جشنواره خاطره‌نويسي به صورت مدام برگزار خواهد شد.

انتهاي پيام

سه|ا|شنبه|ا|27|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن