واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری ورزش ایران: جلسهي متقاضيان ارائهي خدمات انتقال دادهها
در تاريخ ٢٥/١٠/١٣٨٣ در جلسهي عمومي كه براي تشريح فراخوان و ساختار كار با حضور علاقهمندان و متقاضيان ارائهي خدمات انتقال دادهها در سالن شهيد قندي وزارت ارتباطات برگزار شد، عمدهي سوالات، ابهامات و اظهارنظرهاي مطرح شده به تفصيل به بحث گذاشته شد.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روابط عمومي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي با گذشت حدود ٢ ماه از اين جلسه در نمابر ارسالي به رسانهها برخي از موارد مطروحه در اين جلسه را اعلام كرده است: « ١- همانگونه كه در نامهي واصله نيز اشاره شده است ارتباطات ماهوارهيي تنها به عنوان مكمل شبكهي مخابراتي كشور مطرح ميباشد و با شما هم نظريم كه با شبكهي تلفنهمراه هم تفاوت زيادي دارد. انتخاب دو اپراتور تلفن همراه در مقايسه با ٧ شركت ارائه كنندهي خدمات ماهوارهيي نيز از همين امر ناشي ميشود.
٢- احتمالا در ارتباط با سوال يكم منظور صدور پروانه براي هر متقاضي ارائهي خدمات ماهوارهيي بدون محدوديت در تعداد شركتها ميباشد كه عمدهترين مشكل بيان شده است. دلايل عمدهي انتخاب چنين مدلي نياز به درك درست تاريخچه و روند تكوين اين ارتباطات در كشور و تاثيرات متقابل ساير فناوريهاي مربوط به انتقال دادهها و شرايط بازار در كشور و تاثيرات متقابل ساير فناوريهاي مربوط به انتقال دادهها و شرايط بازار در كشور و جهان را دارد. در سنوات گذشته بنا به محدوديتهاي ناشي از عدم وجود شبكهي قابل قبول و گستردهي انتقال دادهها، نيازمندان ارتباطات در برخي موارد به ناچار و در برخي موارد نيز بدون مطالعهي لازم براي برقراري ارتباط به هر شكل و هر قميت بعضا نسبت به انتخاب ارتباطات ماهوارهيي آن هم از نوع "پايانههاي خيلي كوچك" اقدام نمودند كه بر خلاف فلسفه و روند كاربري اين فناوري بوده و بيشتر در سطح شهرها و در برخي موارد كمتر از ١٠٠ متر فاصله با يكديگر نصب شدهاند. اين امر باعث شده تا بدون توجه به نقش تكميلي اين فناوري در كنار شبكهي زيرساخت، بازار كاذب ارتباطات ماهوارهيي به طور انحصاري براي برخي شركتها (عمدتا دولتي) ايجاد شده و مشتركين بدون داشتن انتخاب منطقي ديگري با هزينههاي گزاف مجبور به استفاده از خدمات با كيفيت پايين باشند. اين امر با ورود بخش خصوصي در زمينهي انتقال ترستريال و يا حجم قابل قبولي از ترافيك بينالمللي صداي كشور بدون اعمال حق حاكميت كشور و به دور از مراقبتهاي امنيتي قانوني معمول در جهان تامين كنندهي كانالهاي مطمئن ضد امنيتي شده است.
تصميم اين سازمان و تصويب كميسيون مادهي ٢ بر محدود نمودن تعداد شركتهاي ارائه دهندهي ارتباطات ماهوارهيي در كشور مبتني بر ارزيابيهاي فوق و براي هدايت اين بخش به توسعهي فراتر از مرزهاي كشور و بر اساس اصول ذيل بود.
- ارزيابيهاي كارشناسانه از حجم بازار و ميزان تقاضا براي نحوهي ارتباطي كه نوعا از سوي شركتهاي "ندا" ارائه خواهد شد و برآوردي كه در برنامهي چهارم توسعه به ميزان ٣٠ درصد براي ضريب نفوذ دسترسي به شبكههاي فناوري اطلاعات منظور شده است حاكي از بازار بسيار وسيع تا مرز ٤ ميليون مشترك در ظرف چند سال آينده بود، لذا ميدان براي رقابت تعداد بسيار زيادي شركت ندا بدون دريغ نمودن بازار از يك ديگر فراهم بود. تنها محدوديتي كه از ابتدا پيشبيني ميشد (و در عمل هم اتفاق افتاد) محدوديت مراكز تلفني كشور در تامين فضاي فيزيكي براي استقرار تجهيزات شركتهاي ندا و انجام هماهنگي لازم بين ١٣ شركت خصوصي با ٣٠ شركت مخابرات استاني بود. آنچنان كه به زعم خود شركتهاي داراي پروانه اگر تعداد اين شركتها نيز محدود به ٥ يا ٦ شركت ميشد امروز شاهد موفقيت بيشتر آنان در ورود به مراكز مخابراتي و ارائهي خدمات وسيعتر بوديم. ملاحظه ميفرماييد كه بازار وسيع باند پهن كشور به هيچ روي قابل قياس با حجم بازار ارتباطات ماهوارهيي در كشور نميباشد. مضافا اين كه بازار ارتباطات ماهوارهيي به طور مستمر از جانب خدمات شركتهاي ندا، خدمات مخابراتي بيسيم سلولار و يا نقطه به نقطه، و همچنين شبكهي تلفنهمراه نسل ٥/٢ به بعد مورد تجديد قرار خواهد گرفت.
- با توجه به برخي از كاربردهاي مطرح و ورود نسل ٥/٢ و ٣ تلفن همراه در ارائهي خدمات سيار، نياز بازار به خدمات ماهوارهيي در باند پهن بين ١٠ تا ٣٠ هزار پايانهي كوچك در ٥ سال آينده برآورد شد كه با توجه به هزينهي متوسط "مركز اصلي" و هزينهي پايانهها، سهمي كمتر از ٤٠٠ پايانه در سال غير اقتصادي خواهد بود و لذا تقسيم بازار به ٥ شركت از اين شيوه محاسبه اخذ شده است.
- تقسيم بازار ارتباطات ماهوارهيي به تعداد نامحدود متقاضي تنها موجب بينظمي و عدم امكان تشكيل ظرفيت در كشور خواهد شد.
- از اين پس ارتباطات دادهيي ماهوارهيي جايگاه كاربري مناسب خود را از جمله در موارد زير خواهد يافت:
ارتباطات مورد نياز مناطق دور افتاده و عاري از دسترسي مخابراتي،
مسير پشتيبان و رزرو براي افزايش ضريب "دسترسي" ارتباطات زميني،
ارتباطات موقت، قابل جابجايي، و يا "حسب تقاضا" كه بايد به سرعت و يا موردي مستقر شوند،
كاربردهاي وسيع مربوط به سامانههاي حمل و نقل بين شهري و رديابي خودرو،
كاربردهاي اورژانس و امداد عليالخصوص در حوزههاي دورافتاده .
- مسوولان امنيت كشور و كارشناسان شوراي امنيت ضمن همراهي و مساعدت قابل تقدير تنها با توجه به برخي تبعات منفي در گسترش بيضابطهي بخش صدا بر اينترنت و كنترل دروازههاي بينالمللي، نظر بر محدود نمودن شركتهاي موصوف به سه مورد را داشتند كه با استدلال وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات مبني بر امكان خطر غير رقابتي شدن ارائهي خدمات و موضوع پروانه شركتهاي ندا و ورود بخش خصوصي در زمينهي ارتباطات ماهوارهيي به كلي دستخوش تغيير خواهد شد.
- درخواست فزايندهاي براي اتصال به شبكهي اينترنت نيز از جمله عوامل موثر در رشد ارتباطات ماهوارهيي در چند سال گذشته در كشور بوده است كه به واسطهي وجود ارائه كنندگان متعدد در خارج از مرزها اساسا با تكيه بر ورود غير قانوني تجهيزات راديويي از نوع "پايانههاي خيلي كوچك" تعداد زيادي شركتهاي نوپا با تجارب كم مخابراتي و عمدتا رايانهاي را درگير اين بازار نمود. ورود ناگريز مقولهي "صدا بر اينترنت" و درآمدهاي كلان آن در ابتداي ورود به كشور اين روال غير قانوني، ولي به شدت مفيد و مقبول و مورد پسند عامه را ابعاد بسيار وسيعي بخشيد. برخي از آثار باقيمانده از اين هجوم بيبرنامه (ولي تا حدي طبيعي در زمان خود) در حال حاضر به قرار زير ميباشد:
- تشكيل تعداد زيادي از شركتهاي رسا كه امروز درگير انواع مشكلات و مسائل مالي و حقوقي هستند و تنها تعداد معدودي از شركتهاي فوق توان سرمايهگذاري جديد و جذب فناوريهاي نو را دارند. بازار خدمات فناوري اطلاعات مابين تعداد زيادي از شركتهاي كوچك شكسته شده و اين امر اساسا امكان حرفهيي شدن شركتهاي موجود را محدود نمود است.
- به واسطهي تعدد شركتها، اعمال حقوق حاكميت در بازرسي و نظارت و مراقبت از حقوق مصرف كننده به حد بسيار نازل كاهش نموده است.
- شركتهاي موجود (به استثنا چند شركت) و تعداد قابل توجهي از شركتهاي خدماتي اينترنتي كه بدون اخذ مجوز فعاليت راديويي به واردات غير قانوني تجهيزات ماهواره روي آورده، عمدتا بسيار كوچك بوده و فارغ از شرايط و ضروريات اوليهي تشكيل آنها و اثرات مثبتشان در هوشيارسازي مسوولان دولتي، امروزه به هر حال درگير ادامهي فعاليتهاي خلاف قانون بوده و به صورت نيمه پنهان فعاليتهاي مريض گونهيي را در ارائهي اينترنت ادامه ميدهند.»
لينك ثابت || اضافه شده توسط آرش كريم بيگي|| نسخه قابل چاپ || بازگشت به صفحه اصلي || آرش كريم بيگي
| More
براي عضويت در خبرنامه روزانه ايستنا؛ نشاني پست الكترونيكي خود را در فرم زير وارد نماييد. پس از آن به صورت خودكار ايميلي به نشاني شما ارسال ميشود، براي تكميل عضويت خود و تاييد صحت نشاني پست الكترونيك وارد شده، مي بايست بر روي لينكي كه در اين ايميل برايتان ارسال شده كليك نماييد. پس از آن پيامي مبني بر تكميل عضويت شما در خبرنامه روزانه ايستنا نمايش داده ميشود.
ictna/BHwZen_US
ثبت نام
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری ورزش ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]