تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797090685




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در گفت‌وگو با فارس مطرح كرد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در گفت‌وگو با فارس مطرح كرد
خبرگزاري فارس: عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران با بيان اينكه با تشكيل يك واحد پولي منطقه‌اي قدرت خواهيم يافت، گفت: نوسانات بازار ارز موجب مي‌شود بانك‌ها در اعطاي تسهيلات به توليد دچار مشكل شوند.


به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس«توانا» در شش ماه اخير نوسانات بازار ارز در كشور تبديل به يك موضوع خبرساز شده به حدي كه در روزهاي گذشته گاهي قيمت در طول روز چندين بار افزايش داشت و اين امر موجب ايجاد تقاضاي كاذب و افزايش واسطه‌گري شده‌است.
از سوي ديگر اين نوسانات، موجب افزايش نامحسوس قيمت برخي كالاها شده و تجارت‌ خارجي كشور را نيز با كندي مواجه كرده است. اين مسائل در شرايطي صورت مي‌گيرد كه برخي زمزمه‌ها مبني بر افزايش فشار عليه بانك مركزي به گوش مي‌رسد. براي بررسي اين موضوع گفت‌وگويي با مسعود دانشمند، عضو هيئت نمايندگان اتاق بازرگاني تهران انجام داده‌ايم .

فارس: با توجه به ركود اقتصادي جهاني وضعيت مبادله ارزهاي مختلف در دنيا چگونه است؟

دانشمند: باوجود اينكه در سال گذشته حجم مبادلات با دلار كاهش يافته بود در حال حاضر اين ميزان روز به روز در حال افزايش گذاشته و دليلش اين است كه بحران اقتصادي 2008هنوز آمريكا و اروپا را در برگرفته و آمريكايي‌ها زودتر بر اين مشكل غلبه كرده‌اند، اما اروپايي‌ها الان در بطن اين ماجرا و مواجهه با تظاهرات خياباني و تعطيلي كارخانه‌ها هستند؛ در واقع به هم‌تنيدگي اقتصاد جهاني بگونه اي ست كه اگر در كشوري اتفاقي بيفتد، چند ماه بعد كشورهاي ديگر را دربر‌مي‌گيرد.

فارس: به نظر شما در حال حاضر براي مقابله با افزايش فشارها، امكان حذف دلار از سبد ارزي كشور وجود دارد؟

دانشمند: اين پيشنهاد را ما هم ما مطرح كرديم كه در منطقه اكو يك واحد پولي تعريف كنيم و در يك حوزه كوچك‌تر اين كار را شروع كنيم، سپس واحد پولي مشترك را به كشورهاي حوزه خليج فارس مرتبط كنيم اما به تنهايي اين كار امكان پذير نيست، جايگزيني ارز، يك عزم منطقه‌اي را طلب مي‌كند و كشورها با ارزيابي قدرت اقتصادي خود اين كار را انجام دهند.

فارس: اخيرا برخي كشورها مثل چين ارز واسط را حذف كردند و در مبادلات دوجانبه خود با كشورهايي نظير ژاپن با ارز كشور مقابل مبادله مي‌كنند.

دانشمند: اين اقدام چين بسيار محدود صورت مي‌گيرد و مشابه آن را ايران هم با ليره تركيه انجام مي‌دهد، ضمن اينكه ما با كشورهاي حوزه اقيانوس هند هم مبادلات تجاري را بر مبناي دلار محاسباتي انجام مي‌دهيم. اما نكته ديگر اين است كه اسپانيا چند روز پيش اعلام كرد كه مي‌خواهد براي جلوگيري از زيان از واحد پولي خود در كنار يورو استفاده كند و همچنين برخي كشورهاي اروپا از اينكه از يورو استفاده مي‌كنند ناراحتند، زيرا استقلال پولي ندارند.

فارس: بنابر صحبت‌ شما اگر پول منطقه‌اي تشكيل دهيم ممكن است به سرنوشت يورو دچار شود؛ پس اگر مبادلات دوجانبه با حذف ارز واسطه داشته باشيم مناسب‌تر نيست؟

دانشمند: اين موضوع را با چيني‌ها مطرح كرده‌ايم اما چيني‌ها يك امتيازي قائل شده‌اند كه اگر تاجرشان با دلار مبادله كند از تحفيفاتي برخوردار مي‌شود كه اگر با واحد پول خودش انجام دهد از آن محروم خواهد شد. اين كار براي جذب بيشتر ارز خارجي صورت مي‌گيرد بنابراين چيني‌ها به اين مسئله راضي نمي‌شوند. به طور كلي درعمل هر كدام از كشورها محدوديت‌هايي در اين زمينه دارند و انجام اين كار مشكل است.

فارس: پيشنهاد جايگزين شما در اين زمينه چيست؟

دانشمند: سيستم‌ چند ارزي و داشتن سبد ارزي مي‌تواند مناسب باشد و مي‌توانيم با در نظر گرفتن شرايط، تكيه خود را روي يك ارز بيشتر يا كمتر كنيم اما سيستم بانكي‌ ما چون مي‌بيند، دلار راحت‌تر است از آن بيشتر استفاده مي‌كند و ما هم موافق نيستيم كه تكيه روي دلار باشد. براي مثال الان با كره جنوبي اعتبار اسنادي با واحد پولي آنها باز كرده‌ايم و با پاكستان هم با ارزش دلار اكو كار مي‌كنيم نه خود دلار.

فارس: از چه روش‌هاي ديگري در اين زمينه مي‌توان استفاده كرد؟

دانشمند: ما بايد به پول آسيايي كه در قديم داشتيم برگرديم، اگر بتوانيم چنين واحد پولي درحوزه اكو تعريف كرده و سپس آن را به كشورهاي خليج فارس و سپس كشورهاي آ.س.آن مرتبط كنيم قوت پيدا خواهيم كرد. استقلال اقتصادي كشور اهميت دارد و بايد از هر راهي براي رسيدن به آن استفاده كرد.

فارس: براي بهبود وضعيت بازار ارز داخلي چه بايد كرد؟

دانشمند: براي اينكه هيجان كاذب در بازار را مهار كنيم يك پيشنهاد ساده اين است كه بانك مركزي اجازه دهد افرادي كه از خارج ارز به دست مي‌آورند و در حساب خود قرار مي‌دهند، بتوانند ارز خود را به هر كس در داخل يا خارج واگذار كنند. اگر اين ميزان ارز وارد سيستم شود تعادلي بين عرضه وتقاضا برقرار شده و قيمت كاهش خواهد يافت. حداقل حدود 10 ميليارد دلار ارز اين چنيني در كشور وجود دارد كه اگر اين ميزان وارد بازار شود، تقاضايي باقي نخواهد ماند.
در حال حاضر نوسانات بازار موجب شده تا سپرده‌هاي مردم از بانك خارج شده و تبديل به دلار شود و اين كار موجب مي‌شود كه بانك در اعطاي تسهيلات دچار مشكل شده و در نهايت توليد و تجارت را با مشكل مواجه ميكند.

انتهاي پيام/ح

يکشنبه|ا|18|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن