تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كار خير و صدقه، فقر را مى‏بَرند، بر عمر مى‏افزايند و هفتاد مرگ بد را از صاحب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797586493




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسى وضعيت سالمندان در سال 2050آينده همين حالاست


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: بررسى وضعيت سالمندان در سال 2050آينده همين حالاست
تعداد افراد سالمندي كه در كره زمين زندگي مي كنند هر روز در حال افزايش است. تخمين مي زنند كه تا سال 2050، حدود 2 ميليارد نفر سالمند بازنشسته در سراسر جهان وجود داشته باشد. آيا تا آن زمان فناوري مي تواند به گونه اي رشد كند كه دوران پيري را متحول سازد؟ آيا مردم در خانه هاي هوشمند زندگي خواهند كرد و به طور مجازي از راه اينترنت و كنفرانس ويدئويي با فرزندان و نوه هاي خود در ارتباط خواهند بود؟ آيا افرادي كه به تنهايي زندگي مي كنند با سگ هاي روباتي خود قدم خواهند زد؟

كم كم اين باور غلط كه افراد سالمند قادر به استفاده از فناوري نوين نيستند، تغيير مي كند بيش از 10 ميليون نفر كاربر اينترنت در ايالات متحده وجود دارد كه سن آنها بيش از 65سال است و اين تعداد به سرعت افزايش مي يابد. بسياري از سالمندان از تلفن همراه و دوربين ديجيتالي استفاده مي كنند. همچنان كه تعداد بيشتري از افراد آشنا به فناوري بازنشسته مي شوند، مي توان مطمئن بود كه در آينده تعداد افراد سالمندي كه به طور مرتب از اينترنت بهره مي برند و از وسايل و ارتباط مبتني بر شبكه پيچيده وب استفاده مي كنند، نيز بيشتر خواهد بود.

ارتباط از راه فناوري پيشرفته طرح هاي پيشتاز، از قبيل تلفن تصويري، محبوبيت زيادي نزد افراد سالخورده دارد. فرزندان و نوه ها مي توانند با بستگان سالمند خود در تماس بوده و از سلامت و ايمني آنها مطمئن شوند. دكتر فرانسيس ميسكلي، استاد ارشد بخش دارويي ايمپريال كالج لندن كه شخصاً پديده تلفن تصويري را آزمايش كرده است، چنين مي گويد: «مكالمه همراه با تصوير بسيار بهتر از مكالمه صوتي تنها است. اگر چه سرعت ارسال اطلاعات در اينترنت بسيار پايين است، اما هنگامي كه افراد بيشتري به اينترنت باند پهن دسترسي پيدا كنند، مي توان اين كميت را بهبود بخشيد.» همچنان كه تعامل روي شبكه جهاني توسعه مي يابد تعداد گزينه هاي بيشتري براي استفاده از كاربردهاي چند رسانه اي (مولتي مديا) براي سالمندان به وجود مي آيد تا از طريق پيام هاي صوتي و تصويري با خانواده، وابستگان و دوستان خود در ارتباط باشند.

امروزه ملاقات افراد در اينترنت، صرفاً به جوانان محدود نمي شود. ميليون ها نفر از افراد بالاي 65 سال نيز از طريق سايت ها با دوستان خود ملاقات اينترنتي دارند. شايد در آينده، ديدن سالمنداني كه با استفاده از اينترنت در حال بازي يا دوست يابي هستند، امري معمولي شود. ديگر لزومي ندارد كه پدربزرگ ها وقت خود را در پارك بگذرانند، بلكه در عوض مي توانند به طور مجازي و به عنوان يك شخصيت در جامعه آنلاين حضور پيدا كنند.

خانه هاي آينده

بسياري از افراد سالمند مي خواهند علاوه بر وقت گذراني در فضاي رايانه اي، از راحتي و آسايش خانه هاي خود نيز لذت ببرند (هر چند كه اين خانه آنقدري كه آنها عادت داشتند، راحت نيست.) براي حل مشكلات فيزيكي سالمندان پژوهشگران زيادي در سراسر جهان مشغول طراحي خانه هاي هوشمند هستند كه شايد تا 10 سال آينده در دسترس قرار گيرد. حسگرهايي در نقاط مختلف اين خانه ها وجود دارد كه به ساكنان آنها اطلاع مي دهد كه مثلاً يخچال را بايد تميز يا حتي تعويض كرد يا اينكه در يا پنجره اي باز مانده است. هدف اين فناوري آن است كه استقلال و امنيت بيشتري براي افراد سالخورده فراهم سازد. همچنين خانواده ها و مراقبان آنها مي توانند با وجود سيستم هاي نظارتي آرامش خاطر بيشتري داشته باشند. اين سيستم ها الگوهاي رفتاري و فعاليت سالمندان را تجزيه و تحليل مي كند و به خانواده ها اطلاع مي دهد كه مثلاً كسي خانه را ترك كرده يا به مدت طولاني بدون حركت در جاي خود مانده است.

اگر اين فناوري نوين بخواهد به حقيقت بپيوندد، آنگاه مسائلي مانند حريم خصوصي افراد را نيز بايد در نظر گرفت. طبق اظهار دكتر استفان بروستر، استاد رشته تعامل انسان با رايانه در دانشگاه گلاسكو، افراد بايد بدانند كه چه اطلاعاتي بايد ثبت شود و چه كساني به اين اطلاعات دسترسي دارند. او مي گويد: «امكانات زيادي براي اين فناوري وجود دارد، اما بايد با دقت زيادي از آن بهره گرفت». پژوهشگران همچنين بايد بر هشدارهاي اشتباهي كه به وسيله سيستم حسگر توليد مي شود نيز غلبه كند. اين هشدارهاي كاذب ممكن است براساس حركت هاي افراد كه كاملاً قابل پيش بيني نيست، صورت گيرد كه البته احتمال وقوع آن نيز كم است. طراحان و مهندسان در حال استفاده از فنون جديدي هستند تا واقع گرايانه تر حركت افراد سالمند را ارزيابي كنند. براي شبيه سازي آنچه كه يك فرد سالخورده ممكن است تجربه كند از طراحان حرفه اي خواستند لباس مخصوص سالمندان را بپوشند تا طرح هاي خود را به صورت عملي آزمايش كنند. اين لباس يكسره، كه تمام بدن را از بالا تا پايين مي پوشاند داراي قسمت هاي لاستيكي و پلاستيكي است كه به شخص امكان مي دهد شرايط فيزيكي مختلف و نقيصه هاي سالمندان از قبيل ورم مفاصل، آب مرواريد و فقدان شنوايي را حس كند. پوشيدن اين لباس كمك مي كند تانقايص افراد به سرعت شناسايي و طرح هاي مورد نظر براي آنها اجرا شود تا نيازهاي سالمندان بهتر تامين شود. آقاي هووارد جفري كه يكي از مديران طراحي موسسه اسانسكا است، مي گويد: «بيشتر طراحان نسبتاً جوان هستند. اين لباس يكسره به اين منظور طراحي شده است به آنها كمك كند كه محدوديت هاي يك فرد سالخورده را بهتر درك كنند.»

دوستان روباتي

آقاي بيل گيتس در مقاله اي كه در ژانويه 2007 در نشريه Scientific American نوشت، پيش بيني كرد كه به زودي در هر خانه اي حداقل يك روبات وجود خواهد داشت. در ژاپن كه جمعيت سالخوردگان آن به سرعت در حال افزايش است، نسل آينده روبات ها از هم اكنون به گونه اي طراحي شده است كه براي دوستي و هم نشيني سالمندان مناسب باشد. به عنوان مثال روباتي به نام واكامارو كه به وسيله شركت ميتسوبيشي ساخته شده است، در سال 2005 در ژاپن براي فروش ارائه شد. اين روبات مي تواند چهره افراد را تشخيص دهد، حدود 10 هزار لغت را مي داند، صاحبش را از قرار ملاقات هايي كه گذاشته آگاه كرده و آنها را يادآوري مي كند، حتي هنگامي كه فرد بيمار است، پيشرفت بهبودي او را تحت نظر دارد. آزمايش هايي كه با استفاده از آي بو (يك سگ روباتي ساخته شركت سوني) انجام شد، نشان مي دهد كه افراد سالخورده در ابتدا نسبت به اين جانور روباتي شكاك و بدبين هستند، اما بعداً به آن خو گرفته و دوست مي شوند. به كارگيري همراهان روباتي براي كمك به سالمندان، پيشنهاد جالبي است. آقاي ميس كلي مي گويد: «فكر مي كنم كه مي توان روبات هاي خانگي را در محيط مناسب به كار گرفت، اما ممكن است باعث افزايش انزواي افراد سالمند نيز شوند و نبايد آنها را جايگزين مراقبان انساني كرد.» پژوهشگران ديگر بر اين باورند كه ابزارهاي هدايت كننده، جايگزيني براي مراقبان افراد سالمند خواهد بود و به آنها امكان مي دهد كه آزادي و استقلال خود را حفظ كنند. يك مطالعه محيطي نشان داد كه سالمندان از به كارگيري نشانه ها به جاي برنامه هاي مبتني بر نقشه براي هدايت خود راحت تر هستند. وضعيت هاي چندگانه ارتباطي نيز مهم است، آقاي بروستر مي گويد: «اگر نتوانيد خوب ببينيد، آنگاه تركيبي از تعامل گفتاري و لامسه اي براي تان بهتر است. با استفاده از تركيب حس هاي مختلف مي توان فقدان يك حس را جبران كرد.»

جست و جو براي يافتن

راه حل هاي مبتكرانه در مورد جمعيت سالخورده همچنان ادامه دارد. پژوهش هاي كنوني فناوري هاي پيچيده مي تواند يك دوران طلايي را براي سالمندان فردا به ارمغان آورد.

ترجمه عليرضا سزاوار

پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن