تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، بزرگ‏ترين ـ فرمود ـ يا با عظمت‏ترين نام خداوند است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796786504




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خارجى ها، جهان سوم را چپاول مى كنند!


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: خارجى ها، جهان سوم را چپاول مى كنند!
در سي ام نوامبر سال گذشته، گزارشي بسيار جامع از روزنامه اسپانيايي «پوبليكو» انتشار يافت كه به بررسي تعرض تازه تعدادي از كشورهاي ثروتمند پرداخته بود. تهاجمي از نوعي ديگر كه محور عمده آن را خريد و تملك مساحت هاي عظيم و گسترده اي از زمين هاي كشاورزي جهان سوم تشكيل مي داد.

و ارقام در اين ارتباط بسيار گوياست! به چند نمونه از آن مي پردازيم: يك شركت نروژي 38 هزار هكتار از زمين هاي غنا را صاحب شده كه از رئيس يكي از قبايل آن خريداري كرده است! شركت كره اي «داي وو» (دوو) يك ميليون هكتار از اراضي ماداگاسكار را در چهارچوب قراردادي 99ساله به تملك خود درآورده است! و در لائوس، بين دو تا سه ميليون قطعه زمين كشاورزي اكنون در اختيار شركت هاي خارجي قرار دارد!

براي درك اين مهم كه خريد اين اراضي كنترل روزافزون بر موادغذايي از سوي شركت هاي بزرگ كشورهاي ثروتمند را به دنبال داشته، دستيابي به غذا را در كشورهاي جنوب -كه ديگر حتي صاحب زمين هاي خود نيستند- دشوارتر مي سازد، نياز به تحقيقات عالمانه و مطالعات دقيق ندارد. سازمان خواربار و كشاورزي جهان در توصيف اين تعرض به عنوان «شكل تازه استعمارگري»، حتي ثانيه اي نيز ترديد نمي ورزد.

در طول ساليان متوالي، گفتمان سياسي غالب قصيده اي بوده در باب «تجارت آزاد»، و سرمايه گذاري هاي خارجي بسيار مورد تشويق و تمجيد قرار داشته است. و اين معاملات كلان با دو فرمول فوق كاملا مطابقت مي كرده است. هيچكس نمي تواند حتي لحظه اي به پيامدهاي فاجعه انگيز آن براي جامعه بين المللي بطور كل و مردم جهان بطور خاص، پي ببرد. رهاكردن بهره برداري از اراضي كشاورزي به دست خارجيان، اين امكان را فراهم مي آورد كه محصولاتي كه مي تواند به كمك يك كشاورزي حتي «بخور و نمير» شكم اين كشورها را سير كند، سرانجام از بخش صادرات به سمت و سوي كشورهاي ثروتمند سر در بياورد كه در آنها شهروندان كه از قدرت خريد بالاتري برخوردارند، آماده اند تا قيمت بالاتري براي كسب اين محصولات بپردازند. و اين بلايي است كه امروز بر سر نيروي كار محلي نازل شده، كه مجبور است خود را وقف توليد -آن هم در شرايطي بسيار نامطلوب -محصولاتي بكند كه مقصد نهايي آنها بخش صادرات است و اين امكان را براي كشور فراهم مي آورد كه با كسب ارز بيشتر، بدهي خارجي خود را تسويه كند.

اين فروش هاي چشمگير اراضي كشاورزي جنوب به شركت هاي خارجي در واقع توهين آميزترين وجه بازار و الگوي اقتصادي كنوني را بارز مي سازد. در مقابل چنين عملياتي، روندهاي استعمارزدايي كه در قرن گذشته با آنها آشنا شده ايم، حقيقتا جز كاريكاتوري مضحك به نظر نمي رسند. چرا كه، استقلال سياسي اين كشورهاي آفريقايي يا آسيايي به چه كار آنها مي آيد چنانچه در نهايت زمين ها و سرزمينشان در اختيار يك شركت اروپايي قرار گيرد؟!

واقعا، بسيار آموزنده است كه انفعال رضايتمندانه دولت هايي كه اين غارت و چپاول توأم با سياست هاي اجرايي ديگر دولت ها را تحمل مي كنند، را به عنوان نمونه با كشوري مانند كوبا به قياس بگذاريم كه در آن هيچ تبعه خارجي حق خريد يك زمين كشاورزي و يا حتي يك ساختمان را ندارد! بدين ترتيب، وضعيت تأمين آذوقه و توليد كشاورزي هر اندازه نيز كه دشوار باشد، كوبايي ها پيوسته اين امكان را در اختيار خواهند داشت كه با گسترش مساحت هاي زير كشت و بهبود راندمان، آن را جبران سازند.

اما، اين دقيقا چيزي است كه ساكنان ماداگاسكار كه مزارعشان اكنون به يك شركت كره اي تعلق دارد، هرگز قادر به انجام آن نخواهند بود.

اين بي قاعدگي عجيب و مهم استعمارنو بايد كه براي ابد انديشه هاي دريافتي را كه به دفاع از بازار آزاد به عنوان مكانيسم توسعه و پيشرفت برمي خيزد، نابود ساخته، بر حقيقت اين افسانه دروغين كه سرمايه گذاري خارجي را قوه محركه رشد يك كشور قلمداد مي كند، پرتو افكند.

پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن