تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى بهشت درى است‏بنام (ريان) كه از آن فقط روزه داران وارد مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797009521




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فارس گزارش مي‌دهد


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش مي‌دهد
خبرگزاري فارس: طب سنتي در صورتي كه توسط پزشك حادق و دانش آموخته انجام شود مي‌تواند با اصلاح مزاج افراد، برخي بيماريها مانند ميگرن و بيماريهاي روحي و رواني را كه طب نوين در درمان آن هنوز به نتيجه قطعي نرسيده است، موثر باشد.


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا»، يكي از مهمترين اصول طب سنتي كه شناخت بيماري‌ها را براي پزشك آسان كرده است و درمان نيز از طريق آن راحت‌تر صورت مي‌گيرد، طب اخلاطي است.

طب اخلاطي يكي از روش‌هايي است كه پزشكان طب سنتي بر اساس آن توانسته‌اند به درمان بيماري‌ها پي‌ ببرند.

طبع و مزاج در انسان هم ارثي و هم ژنتيكي است و تا حدودي به وسيله مصرف غذاهاي مختلف قابل تغيير است.

عدم تعادل مزاج‌ها موجب تغيير تعادل در بدن مي‌شود و بيماري‌هايي بروز پيدا مي‌كند؛ نه تنها بيمار‌ي‌هاي جسمي بلكه تغيير خلق و خو و حالات روحي و بيماري‌هاي روحي نيز ممكن است بروز پيدا كند چرا كه به واسطه پرخوري و مصرف غذاهاي گرم، طبع كبد را گرم كرده‌ايم و خلط صفرا بيش از حد در بدن ساخته مي‌شود و موجب افزايش بيلي روبين خون شده و در بافت‌هاي نرمي مانند مغز رسوب مي‌كند، سپس موجب تغيير فعاليت مغز مي‌شود و حالت‌هايي مانند افسردگي را ايجاد مي‌كند.

تمام بيماري‌هاي شما ناشي از بشقاب غذاي شماست

حضرت علي (ع) مي‌فرمايد: "تمام بيماري‌هاي شما ناشي از بشقاب غذاي شماست" و به قول ابوعلي‌سينا با نخوردن درمان مي‌شويد.

در ابتدا هر كسي كه زاده مي‌شود، بسته به شرايط خاص ژنتيكي، محل زندگي و زمان تولد طبعي خاصي دارد اما ممكن است در گذر زمان و در طول عمر با توجه به برخي از عوامل مانند جو، محيط، آب و هوا، نوع خوراكي و شيوه‌هاي زندگي طبع فرد تغيير كند.

خون از 4 خلط دم، صفرا، سودا و بلغم تشكيل شده است كه شناخت اين 4خلط به درمان بيماري‌ها بسيار كمك مي‌كند. بايد دانست كه انسان‌ها داراي 4 خلط هستند ولي يكي از اخلاط به عنوان ذاتي در بدن انسان قرار دارد.

صفرا داراي طبيعت گرم و خشك، دم داراي طبيعت گرم و تر، بلغم داراي طبيعت سرد و تر و سودا داراي طبيعتي سرد و خشك است.

براي تعادل طبع در بدن راهكارهايي وجود دارد كه از جمله آنها مي‌توان به پرهيز از پرخوري، پرهيز از غذاهاي بي‌ارزش، مهاجرت به نقاط خوش آب و هوا، حمام رفتن، ناخن گرفتن و پوشيدن لباس‌هاي گرم و مناسب و روزه اشاره كرد.

سيد علي ابوالحبيب، محقق طب اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» درباره مزاج‌هاي مختلف در انسان مي‌گويد: بدن انسان داراي 4 خلط خون، بلغم، صفرا و سوداست. خلط ماده‌اي مرطوب و روان است كه در مرحله اول هضم غذا به وجود مي‌آيد و در رگ‌ها جريان پيدا مي‌كند.

به گفته وي، بر اساس نظريات حكماي طب سنتي غذاها، محيط اطراف، آلودگي هوا، فصل‌ها، ماه‌ها، گردش روز و شب و بيماري‌هاي داخلي همگي در تغييرات مكرر بيوشيميايي خود (اخلاط) نقش دارند؛ انسان يك موجود تقريباً مجبور و تابع اين تغييرات گوناگون است و مزاجش با تغيير آنها دائماً‌ تغيير خواهد كرد، بر اين اساس هر كه بيمارتر است يعني اخلاطش بيشتر دستخوش تغيير است و به عبارت ديگر نياز به مراقبت بيشتري دارد.

تشخيص طبع در افراد چندان سخت نيست

اين محقق طب اسلامي بيان مي‌دارد: تشخيص طبع در افراد چندان سخت نيست. در ابتداي كار بايد سرد مزاجي را از گرم مزاجي تفكيك كرد. برخي مردم فكر مي‌كنند كه سرد مزاجي يعني اينكه انسان ميل جنسي‌اش كم شده باشد يا اينكه سرد مزاجي آن است كه وقتي فرد سردي مي‌خورد، حالش بدتر مي‌شود يعني خوردن سردي به آنها نمي‌سازد يا انگشتانشان دائماً سرد است.

ابوالحبيب مي‌افزايد: البته قاعده‌اي است كه افراد بتوانند طبع بدن خود را شناسايي كنند. در ابتدا تشخيص سردي مزاج از گرمي مزاج‌ براي افراد از اهميت خاصي برخوردار است كه سؤالاتي از بيماران پرسيده مي‌شود مثلاً آيا در بيشتر حالات شما لباس زياد مي‌پوشيد يا خير، خصوصاً در فصل زمستان؟ زيرا كساني كه طبع سرد دارند، تحمل سرما را ندارند و كساني كه طبع گرم دارند، تحمل گرما را ندارند.

وي اضافه مي‌كند: بر اساس اين قاعده 3 دسته افراد را مي‌توان شناسايي كرد؛ افرادي كه به طور واضح سرد مزاجند و معمولاً بيشتر از ديگران لباس مي‌پوشند، افرادي كه گرم مزاجند و كمتر از ديگران لباس مي‌پوشند و افرادي كه در زمستان لباس زياد مي‌پوشند و در تابستان هم كم مي‌پوشند.

به گفته اين محقق طب اسلامي، اين خلط مي‌تواند در درون رگ‌ها خارج از عروق و در فضاهاي ميان بافتي يا در داخل ريه‌ها قرار گيرد و همه اخلاط چهارگانه مانند صفرا و سودا با وجود خشكي مزاج در خون مرطوب و روان هستند.

افزايش پروژسترون و تري‌گليسيريد به دليل افزايش بلغم خون است

ابوالحبيب مي‌گويد: خلط خون، معادل خون قرمز خوشرنگي است كه زيادي آن در بدن ماهيچه مي‌سازد همچنين بلغم معادل يك ماده غليظ و لذيذي است كه در خون يا ساير نقاط بدن يافت مي‌شود كه زيادي آن بافت شل و آبكي ايجاد مي‌كند كه پرولاكتين، پروژسترون و تري‌گليسيريد از نمونه‌هايي از خلط بلغم در خون افراد است.

وي عنوان مي‌كند: صفرا معادل ماده زرد رنگي است و كلسترول نوعي از خلط صفراست كه زيادي آن موجب افزايش چربي خون و هورمون‌هاي بدن مي‌شود و بافت هيبري بدن را تكثير مي‌كند كه بيلي‌روبين، كلسترول، تستسترون و استروژن نمونه‌هايي از خلط صفرا در خون افراد است.

ابوالحبيب بيان مي‌دارد: سودا معادل رسوب خون يا املاح معدني مانند كلسيم است كه بافت‌هاي سفت بدن مانند استخوان، ناخن و مو را مي‌سازد. معمولاً بيشتر از همه اخلاط، سوداي خون حاصل از متابوليسم يا سوخت و ساز صفراي بدن افراد است.

سيدمحمدابراهيم ابراهيمي، محقق طب سنتي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» درباره تفاوت مزاج‌ها در طب سنتي مي‌گويد: در طب سنتي افراد داراي مزاج گرم با افراد داراي مزاج سرد از نظر روحيات و اخلاق متفاوت هستند و در برخي موارد يكي از اخلاط در بدن غلبه پيدا مي‌كند و موجب بروز بيماري مي‌شود.

به گفته وي، با يك اصلاح طبع مي‌توان بسياري از بيماري‌هاي افراد را درمان كرد و از بروز بيماري‌هاي ديگر پيشگيري كرد و اصلاح طبع براي طبيعت‌هاي مختلف متفاوت است.

ابراهيمي مي‌افزايد: كساني كه سرد مزاج هستند در ايجاد رابطه‌هاي اجتماعي نسبت به افراد گرم مزاج ضعيف‌تر هستند و حتي تمايلات فرد گرم‌مزاج با سرد مزاج تفاوت دارد و مي‌توان گفت كه از نظر روحيات نيز با يكديگر فرق دارند.

فردي كه گرم مزاج است، تفريح و گشت و گذار را بسيار دوست دارد

وي اضافه مي‌كند: فردي كه گرم مزاج است، تفريح و گشت و گذار را بسيار دوست دارد ولي فرد سرد مزاج از شركت در جمع‌هاي اجتماعي خودداري مي‌كند.

اين محقق طب اسلامي معتقد است: اخلاق افراد سرد مزاج با گرم مزاج متفاوت است. به عنوان مثال كسي كه مزاج سردي دارد منزوي و گوشه‌گير است و اهل ريسك‌پذيري و حتي تفريح نيست و اگر اين فرد، شوهرش داراي طبيعتي گرم باشد، دچار مشكلاتي مي‌شود به دليل اينكه فرد گرم‌مزاج پر شور و هيجان، شوخ‌طبع و اهل گشت و گذار است.

ابراهيمي مي‌افزايد: براي به تعادل رساندن افراد سرد مزاج بهتر است كه اين افراد مدتي از مصرف غذاهاي سرد پرهيز كنند و به مصرف غذاهاي گرم روي بياورند.

وي ادامه مي‌دهد: براي به تعادل رساندن طبع افراد گرم مزاج بهتر است كه مدتي از مصرف غذاهاي گرم پرهيز كنند ولي به خاطر داشته باشند كه مصرف موادغذايي براي اصلاح طبع بايد به اندازه باشد و اگر بيش از نياز مصرف شود موجب بروز بيماري‌هاي ديگر مي‌شود.

زهرا حسيني 45 ساله‌ كه براي درمان ميگرن به پزشك طب سنتي مراجعه كرده بود، درباره روش‌هاي درمان طب سنتي مي‌گويد: از حدود 30 سالگي داراي سردردهاي شديد ميگرني بودم به نوعي كه زندگي براي من مختل شده بود.

به گفته وي، با مراجعات مكرر به پزشك طب نوين، انجام آزمايشها و مصرف دارو اين بيماري به طور نسبي بهبود يافت ولي به طور كامل درمان نشد و زماني كه قرص مصرف نمي‌كردم سردرد دوباره ايجاد مي‌شد ولي با مراجعه به پزشك طب سنتي و رعايت رژيم غذايي معتدل تا حدي سردردهاي ميگرني‌ام بهبود پيدا كرد و ديگر دچار سردردهاي شديد نمي‌شوم و حتي داروهاي شيميايي نيز مصرف نمي‌كنم.

حسيني بيان مي‌كند: پزشك طب سنتي به من گفت كه مزاج كبدت گرم است كه موجب بروز بحران‌هاي طبعي شده است همچنين داغ شدن بدن و سر يكي از عوامل ميگرن است.

مينا احمدي 66 ساله درباره طب سنتي مي‌گويد: طب سنتي يكي از بهترين روش‌ها در تشخيص بيماري‌هاست.

به گفته وي، علاوه بر راه‌هاي درمان بسيار براي بيماري‌هاي مختلف، روش‌هاي كم‌عوارضي را نيز براي درمان بيمار‌ي‌ها در پيش گرفته است و با شناخت چهار خلط سودا، صفرا، دم و بلغم توانسته است تا حدي علت بيماري‌ها را شناسايي كند.

احمدي مي‌افزايد: سال‌هاست كه براي درمان بيماري‌ها از طب سنتي كمك مي‌گيرم به دليل اينكه عوارض آن كمتر از طب جديد است ولي بايد اين اعتراف را كرد كه طب سنتي از درمان بيماري‌هايي مانند سرطان عاجز است.

زهرا محمدي 38 ساله، دانشجوي دكتراي تخصصي طب سنتي درباره روش درمان به شيوه طب سنتي مي‌گويد: طب سنتي كل نگر است ولي طب نوين طبي جزء نگر است؛ در درمان بيماري‌هاي ساده مانند سردرد، مزاج تمام بدن از بيمار پرسيده مي‌شود و با توجه به صحبت‌هايي كه بيمار از سابقه خود مي‌گويد مي‌توان بيماري را درمان كرد.

به گفته وي، به عنوان مثال فردي كه دوره يائسگي را سپري مي‌كند و دچار گر گرفتگي، سردردهاي شديد و كم‌خوابي مي‌شود، نشانه بروز همه اين علائم ازدياد صفرا در خون است و مي‌توان با مصرف مواد غذايي با طبع خنك تا حدي علائم بيماري را رفع كرد.

اين دانشجوي دكتراي طب سنتي اضافه مي‌كند: برخي افراد بسيار سرما مي‌خورند و در فصل زمستان مدام بيمار هستند و حتي وزيدن كوچكترين باد به بدن اين افراد موجب بروز زكام مي‌شود.

محمدي ادامه مي‌دهد: از ديد طب سنتي درمان اين افراد را مي‌توان به روشي آسان‌تر انجام داد، ابتدا مزاج مغز، مزاج كبد و مزاج معده فرد ارزيابي مي‌شود، بروز سرماخوردگي و بيماري‌هاي ناشي از سرما عمدتاً در افراد سرد مزاج بروز پيدا مي‌كند و خلط بلغم كه معادل سردي و تري است در بدن اين گونه افراد افزايش پيدا مي‌كند و مدام شكايت از سرما مي‌كنند.

مصرف خرما و ارده شيره بلغم را از خون خارج مي‌كند

وي بيان مي‌دارد: مي‌توان براي كاهش خلط بلغم در خون اين افراد مواد غذايي صفرازا مانند خرما، ارده‌شيره و نوشيدني‌هاي گرم مانند چاي دارچين و چاي زنجبيل به آنها پيشنهاد كرد به اين ترتيب بدن داراي گرماي بهتري مي‌شود و تاثير سرما در بدن اين افراد كاهش پيدا مي‌كند.

اين دانشجوي دكتراي طب سنتي مي‌گويد: در طب سنتي درمان بيماري‌ها ابتدا با غذاست و سپس با داروهاي گياهي و اگر غذاها و داروهاي گياهي پاسخگو نباشد مي‌توان به اعمال يداوي روي آورد.

علي درستكار 28 ساله، بيماري كه مدت‌ها دچار ناراحتي عصبي و رواني شده بود درباره طب سنتي مي‌گويد: حدود 2 سال دچار ناراحتي‌هاي رواني، ترس، نگراني، دلهره و بي‌خوابي بودم. بارها به پزشك مراجعه كردم ولي هر بار داروهاي مختلف اعصاب براي من تجويز مي‌كرد كه با مصرف اين داروها نه تنها بيماري من بهبود پيدا نكرد بلكه عوارض زيادي را برجا گذاشت.

به گفته وي، با پيشنهاد يكي از دوستانم به يك پزشك طب سنتي مراجعه كردم البته برايم خيلي مهم بود كه به پزشكي مراجعه كنم كه از نظر ميزان سواد و علم و آگاهي در درجه بالايي قرار داشته باشد به همين دليل به يكي از پزشكاني كه داراي دكترا از دانشگاه تهران بود مراجعه كردم.

درستكار مي‌افزايد: ابتدا اين پزشك شرح حالي از من گرفت و با يك اصلاح طبع و برخي از مواد غذايي و داروهاي گياهي سلامت خود را پيدا كردم؛ بسيار از طب سنتي رضايت دارم، پزشك طب سنتي در درمان به من گفته بود كه ترس و نگراني ناشي از افزايش سردي در بدن است همچنين بي‌خوابي نشانه‌اي از زيادي خلط صفرا در خون است.

وي ادامه مي‌دهد: با مصرف داروهاي گياهي و رعايت نكات تغذيه‌اي سلامتي خود را يافتم و به نظرم در طب سنتي با وجود اينكه هزينه درمان بيشتر از طب نوين است و خريد برخي داروهاي گياهي بسيار مشكل و گران است ولي باز هم ارزش دارد؛ به دليل اينكه عوارض به جاي مانده بسيار كمتر از مصرف قرص‌ها و داروهاي شيميايي است.

گزارش از زهرا كاظمي
انتهاي پيام/

يکشنبه|ا|11|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن