تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797959112




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تأثير استرس بر پوست شما


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تأثير استرس بر پوست شما


سالهاست كه، استرس با خيلي از مسائل بهداشتي و سلامتي در ارتباط است. براي مثال فشار خون بالا و ميگرن ممكن است علائمي باشند كه در زندگي ما وجود دارند. اما آيا مي‌دانستيد يكي از اولين جاهايي كه استرس نشان داده مي‌شود، پوست ما است؟ پوست بزرگترين عضو بدن است.

مثل خيلي از مردم، شايد فكر كنيد كه پوست يك مانع است براي بيرون نگه داشتن تاثيرات منفي محيطي است، اما پوست يك عضو پر مشغله از ارتباطات مستقيم و غير مستقيم با مغز است.

استرس

هر زمان كه ما عصباني مي‌شويم يا احساس سرخوردگي پيدا مي‌كنيم، هيپوتالاموس به غده هيپوفيز علامت مي‌دهد، اين غده يك پيام شيميايي را به غدد فوق كليوي مي‌فرستد. سپس غده فوق كليوي كورتيزول ـ يك هورمون استرس اصلي ـ را توليد مي‌كند. اين طريق محور فوق كليوي ـ هيپوفيز ـ هيپوتالاسمي ناميده مي‌شود، و اخبار ظرف چند ثانيه در طول آن مخابره مي‌شوند. زماني كه كورتيزول وارد سيستم مي‌شود، با تمام اعضاي بدن ارتباط برقرار مي‌كند و به عنوان واكنش به استرس سبب التهاب مي‌شود. التهاب اكسيدان‌ها را كه باعث تخريب سلول مي‌شوند توليد مي‌كند.

التهاب كوتاه مدت براي مبارزه با بيماري كمك كننده است، اما التهاب مزمن شديدا به ضرر بدن است و زمينه ساز انواع مختلف بيماري‌ها (از قبيل ديابت، آسم و ورم مفاصل) است. وقتي كه يك روزنه پوست ملتهب مي‌شود، ضخيم‌تر و متورم‌تر شده و امكان مسدود شدن آن بيشتر مي‌شود.

زماني كه كلاژن ملتهب مي‌شود، ماتريكس تجزيه شده و منجر به بروز چروك مي‌شود. آكنه، چروك، خشكي و درد با التهاب ظهور پيدا مي‌كنند ـ آنها شاخص‌هاي آشكار ساز درون بدن هستند.

تاثير احساسي

اغلب همه ما سعي مي‌كنيم از تاثيرات خارجي مانند، مصرف شكلات،گرد و غبار، نور آفتاب و حتي، آب و هوا در حالت پوست خود گله كنيم.

اما اغلب علت واقعي بد بودن پوست در يك روز، احساسي است. مثلا وقتي به اداره يا سوپرماركت مي‌رويد و با دوست خود برخورد مي‌كنيد، او به محض ديدن شما مي‌پرسد: چه شده؟

معده درد، دروني است، اما بيماري است كه نمي‌توانيد آن را پنهان سازيد. در مورد پوست هم به همين طريق است: شما مجبوريد كه نه تنها با چگونگي احساس خود بلكه با چگونگي عكس‌العمل مردم رفتار كنيد.

زماني كه پوست شروع به بهبود يافتن مي‌كند، مردم فورا متوجه مي‌شوند و به شما مي‌گويند كه خيلي خوب به نظر مي‌رسيد.

آيا درمان در يك شيشه جا مي‌شود؟

امروزه، درمان‌هاي ضد پيري در داروخانه‌ها و فروشگاه‌هاي بزرگ به فراواني يافت مي‌شوند.

خانم‌ها حتي در سنين جواني اين محصولات را خريداري مي‌كنند، كه نشانه‌اي از اين است كه شما هميشه نگران تأثيرات استرس هستيد. حتي سطوحي از استرس زيانبار در نوجوانان گزارش شده است و تأثير آن روي پوست آنها مشخص است. اخيرا تحقيقي نشان داده است كه در زمان امتحانات آكنه در نوجوانان 23درصد بيشتر مي‌شود. اين افزايش به خاطر ميزان بيش از حد سبوم (sebum)،چربي كه روزنه‌هاي پوست را مسدود مي‌كند و باعث آكنه مي‌شود، نيست بلكه عامل آن التهاب است.

چگونه استرس را مهار كنيم؟

اغلب عادات سلامتي ما اولين چيزهايي هستند كه زمان اسـترس آنها رابه فراموشي مي سپاريم، ممكن است ورزش را حذف كنيم، سيگار بكشيم، تنقلات بخوريم، برنامه‌هاي روزمره مراقبت از پوست خود را از ياد ببريم و از خانواده و دوستان خود كناره‌گيري كنيم. بايد شيوه كنترل را ياد بگيريم.

باور كنيد يا نه، خيلي از محرك‌هاي استرس در اين مقوله جاي دارند.

آماده بودن براي زمان‌هاي استرس و استراحت دادن به خود از اولين قدم‌ها به سوي كنترل استرس هستند. و با كار كردن روي مسائل كوچك شروع كنيد ـ اين كار تاثيري مثبت روي مغز دارد و هورمون‌هاي استرس را كاهش مي‌دهد.

* يك هم پيمان پيدا كنيد. يك دوست، خويشاوند يا روانپزشك و درباره وقايع مربوط به خود صحبت كنيد نه اينكه منزوي شويد.

* بر خلاف روال معمول پيش برويد؛ در آن زمان شايد تمايل داشته باشيد ورزش را حذف كنيد يا خوراكي‌هاي بي فايده بخوريد، اما همه اينها در آخر منجر به بدتر شدن اوضاع مي‌شوند.

* ورزش كنيد؛ پياده روي به مدت 15 دقيقه در روز سبب افزايش سطح اندورفين و مواد شيميايي موجود در مغز كه بهبود دهنده خلق و خو هستند، مي‌شود.

* راهي براي آرام گرفتن و استراحت پيدا كنيد؛ مي‌توانيد بدن خود را ماساژ دهيد، يا يوگا و مديتيشن را انجام دهيد، هر چيزي كه تاثير آرام بخش دارد.

* بخوابيد! خواب ضد التهاب است، زمان التيام، هنگامي است كه كورتيزول در پايين‌ترين سطح خود قرار دارد. به اندازه كافي بخوابيد تا بتوانيد از عهده كارها برآييد.

* آينه بزرگ‌نمايي را دور بيندازيد؛ اين آينه سبـب مي‌شــود كه از پوست خود عيب جويي كنيد.

بدن و ذهن بيشتر از آنچه كه فكرش را بكنيم با هم در ارتباط هستند. همه ما اين توانايي و لياقت را داريم كه هر روز با گام‌هاي هر چند كوچك استرس را كمتر كنيم.

تغييرات خيلي ساده در شيوه زندگي خود بدهيد، و ببنيد كه در پي آن صورت شما زودتر از اينكه تصور كنيد، نتايج را نشان مي‌دهد.





سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن