تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797621574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واكنش سرد سيماني‌هاي بورس بـه آزاد سازي صادرات


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: واكنش سرد سيماني‌هاي بورس بـه آزاد سازي صادرات
گروه بورس- عليرضا باغاني: توليدكنندگان سيمان پس از تلاشي كه بيش از 6 ماه به طول انجاميد، سرانجام موفق شدند كه موافقت دولت با آزادسازي صادرات سيمان را جلب كنند.


پيش از اين دولت، صادرات سيمان را آزاد كرده بود، اما به ازاي هر تن صادرات 100هزار تومان عوارض تعيين كرده بود، چيزي كه اساسا امر صادرات را براي توليدكننده‌ها غيراقتصادي مي‌كرد.
روزگذشته سايت رسمي بورس از قول پايگاه اطلاع‌رساني دولت خبري با اين مضمون روي خروجي خود قرار داد كه كارگروه كنترل بازار دولت براي حل مشكل انباشت سيمان در كارخانه‌‏هاي توليد كننده و مشروط به حفظ سقف قيمت سيمان در داخل كشور در سطح حداكثر 650‌هزار ريال در هر تن، تصميم گرفت با توجه به تعهد توليدكنندگان به حفظ قيمت داخلي، دريافت عوارض از صادرات سيمان را تا اطلاع ثانوي لغو كند. بنابراين گزارش، در جلسه يكشنبه شب كارگروه كنترل بازار، پس از بررسي گزارش‌‏هاي مربوط به خودكفايي كشور در توليد سيمان و از بين رفتن شكاف عرضه و تقاضا و به وجود آمدن انباشت سيمان در كارخانه‌‏هاي توليدكننده و همچنين تعهد توليدكنندگان و انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان به حفظ سقف قيمت تعيين شده در داخل كشور، با حذف عوارض صادراتي سيمان موافقت شد.بر اساس اين مصوبه، كارگروه كنترل بازار، حذف عوارض صادراتي سيمان مشروط به حفظ قيمت سيمان در داخل كشور تا حداكثر 650‌هزار ريال در هر تن براي مصرف كننده خواهد بود و صادرات سيمان بايد صرفا با استفاده از بسته‌بندي مخصوص و با هماهنگي انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان انجام شود.اين آزادسازي مشروط در شرايطي كه در ساعات اوليه معاملات به بازار اعلام شد، چندان تاثيري در سهام شركت‌هاي سيماني نداشت و صف‌هاي فروش اين شركت‌ها همچنان باقي ماند. در بازار روز گذشته به دنبال اعلام موافقت دولت با آزادسازي صادرات سيمان، نماد سيمان فارس و خوزستان و سيمان كردستان كه با صف خريد مواجه بودند، باعرضه جزيي روبه‌رو شدند. سيمان سپاهان هم كه با صف خريد مواجه بود، عرضه قابل توجهي را تجربه كرده و باز هم با تقاضاي خريد مواجه شد و صف فروش سيمان تهران نيز جمع‌آوري شد.اتفاق رخ داده در نماد شركت سيمان سپاهان در ايجاد صف خريدهاي متعدد حكايت از توجه بازار به P/E سهام سيماني‌ها در بورس تهران داشت و اين واقعيت است كه اگر P/E اين شركت‌ها منطقي باشد، بازار خريدار است.سيمان سپاهان در جمع شركت‌هاي سيماني پذيرفته‌ شده در بورس هم اكنون داراي كمترين P/E است. اما ديگر شركت‌هاي سيماني در بورس تهران با P/Eهاي بالا مواجه هستند و اين موضوع در كنار عامل مهمي همچون ابهام در قيمت انرژي مصرفي صنايع سيماني كه در قالب طرح تحول اقتصادي به آزادسازي نزديك مي‌شود، به نظر مي‌رسد كه نمي‌تواند آزادسازي كامل صادرات سيمان را براي توليدكنندگان اين محصول چندان موثر كند يا دست كم سهام سيماني‌ها در تالار شيشه‌اي شرايط جديدي را در بازار تجربه نمي‌كنند.افزون بر اين، اين آزادسازي شرايطي دارد كه برنامه‌ريزي بلند مدت را براي توليدكنندگان دشوار ساخته است.
به طوري كه اين شرايط جديد آزادسازي موقتي است و دولت اعلام كرده كه تا «اطلاع ثانوي» شرايط صادرات سيمان اين گونه است.
سقف قيمت سيمان نيز در بازار داخل 65هزار تومان تعيين شده و صادرات بايد به نحوي انجام گيرد كه بهاي سيمان در بازار داخل افزايش نيابد، در حالي كه همواره در صنعت سيمان واسطه‌هايي وجود داشته كه با كوچكترين كمبود موقتي سيمان، به سوداگري پرداخته و افزايش قيمت اين محصول استراتژيك را رقم زده‌اند.
بازار هدف صادرات سيمان براي ايران، كشورهاي همسايه از جمله عراق و افغانستان محسوب مي‌شوند و در اين كشورها هم سيمان با قيمت هر تن 70-60 هزار تومان عرضه مي‌شود، بنابراين ايران هم ناچار به عرضه سيمان در اين كشورها با همين قيمت است، در حالي كه توليد هر تن سيمان و فروش در داخل تنها 40هزار تومان براي توليدكنندگان درآمد خالص دارد و صادركننده‌ها با كسر هزينه حمل كمتر از رقم مزبور سود از بابت صادرات خواهند داشت.
ضمن اين كه ديگر كشورهاي جهان كه سيمان را در سبد صادراتي خود دارندبا توجه به مازاد توليدات و بازار مناسب خاورميانه، توانايي دامپينگ را خواهد داشت.
آزادسازي صادرات سيمان حاصل تلاش مشترك فعالان اين صنعت و همچنين سازمان بورس است.
بورسي‌ها در سبد پيشنهادهايي كه به دولت براي رونق بازار سرمايه داده بودند، حذف تعرفه 100هزار توماني صادرات و آزادسازي كامل صادرات را به عنوان يكي از راهكارهاي
برون رفت بورس از وضعيت فعلي عنوان كرده بودند. اما هر چند تاثيرگذاري اين اقدام دولت در شرايط كنوني در بازار سرمايه حداقل در روز نخست، چندان قابل لمس نبود، ولي اين مصوبه بازار خاكستري سيمان را پس از سال‌هاي متمادي شفاف كرد.
افزون بر اين شركت‌هاي سيماني از اين طريق مازاد توليدات خود را به فروش مي‌رسانند، هر چند اين مصوبه بيش از هر چيز شايد به نفع شركت‌هايي باشد كه طرح توسعه دارند.
به نظر مي‌رسد در سال آتي با كاهش بودجه عمراني به دليل كسري بودجه دولت، مازاد توليد سيمان در كشور افزايش يابد.
در اين شرايط صادرات سيمان از سوي توليدكنندگان به روش سوآپ مي‌تواند سيماني‌ها را منتفع كند كه در اين زمينه هلدينگ‌ها مي‌توانند نقش اساسي ايفا كنند، به طوري كه شركت‌هاي عضو يك هلدينگ كه در مركز كشور فعاليت مي‌كنند، مي‌توانند نياز داخل را تامين كرده تا شركت‌هاي نزديك به مرز بتوانند در حوزه صادرات فعاليت چشمگيري داشته باشند.
در پي آزادسازي صادرات سيمان، انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان عصر روز گذشته با شركت‌هاي سرمايه‌گذاري داراي پرتفوي سيماني نشست مشتركي برگزار كرد تا آثار و نتايج اين آزادسازي بر روي شركت‌هاي سيماني به‌ويژه بورسي‌ها را بررسي كنند.
شركت‌هاي سرمايه‌گذاري غدير، بوعلي، صنعت‌و‌معدن، اميد و ... داراي بيشترين پرتفوي سيماني در بورس هستند.
درخواست‌هاي جديد
در پي آزادسازي صادرات سيمان، مديرعامل هلدينگ سيماني غدير اين اقدام را گامي براي ادامه حيات بهتر توليدكنندگان اين محصول دانست.
علي محمد بد در گفت‌وگويي در پاسخ به اين پرسش كه چرا مصوبه آزادسازي صادرات سيمان در بازار سرمايه بر روي سهام سيماني‌ها تاثيري نداشت، گفت: بي‌تاثيري آزادسازي صادرات بر روي سيماني‌ها اتفاق چندان عجيبي نيست، چرا كه وضعيت كنوني بازار سرمايه مناسب نيست و با ركود همراه است، بنابراين نبايد انتظاري در رابطه با تغيير ناگهاني وضعيت در نمادهاي سيماني داشت، ضمن اين كه آزادسازي صادرات در بلند مدت مي‌تواند روي شركت‌هاي سيماني اثر گذار باشد.
وي افزود: در شرايطي كه قيمت حامل‌هاي انرژي هم احتمالا در سال آينده با تغييراتي مواجه خواهد شد، نبايد اين انتظار را داشت كه يك مصوبه در كوتاه مدت اثر چنداني داشته باشد، چرا كه
هرگونه تغيير در قيمت انرژي بر روي سود شركت‌هاي سيماني نيز اثر گذار است.
به گفته وي، در شرايط كنوني براي ادامه حيات سيماني‌ها و فروش مازاد توليدات اين شركت‌ها چاره‌اي جز آزادسازي صادرات وجود نداشت و اقدام دولت به موقع بود.
«بد» با بيان اين كه توليدكنندگان سيمان بيش از 6 ماه بود كه به دنبال آزادسازي صادرات سيمان بودند، گفت: با اين اقدام دولت فروش شركت‌هاي سيماني افزايش يافته و به دنبال آن ارزآوري مناسبي براي كشور ايجاد مي‌شود.
وي در پاسخ به اين سوال كه با توجه به قيمت 60هزار توماني سيمان در بازارهاي هدفي چون عراق و افغانستان آيا با احتساب هزينه حمل‌ سيمان براي اين كشورها، باز هم صادرات به نفع توليدكنندگان ايراني است، گفت: واحدهاي توليدي مرزي مثل سيمان هرمزگان، ايلام، كردستان، غرب، اردبيل، شرق، قائن و... بيشتر از واحدهاي ديگر از صادرات منتفع خواهد شد.
مدير عامل هلدينگ سيماني غدير پيش‌بيني كرد: با آزادسازي صادرات سيمان در سال 88 بين 4 تا 5ميليون تن سيمان صادر شود.وي خواستار ارائه مشوق صادراتي، كمك به ايجاد ترمينال‌هاي صادرات سيمان و تسهيل قوانين و مقررات از سوي دولت براي آزادسازي صادرات سيمان شد تا فرآيند صادرات اين محصول بتواند هر چه سريع‌تر شكل گيرد.
پيش صادرات با قيمت 100 دلار
معاون سرمايه‌گذاري شركت مديريت سرمايه‌گذاري اميد نيز كه 20درصد از پرتفوي آن سيماني است درباره آزادسازي صادرات سيمان گفت: مهمترين پيامد اين مصوبه برندسازي سيمان ايران در بازارهاي هدف صادراتي و رونق فعاليت شركت‌هاي توليدكننده اين محصول است.
دكتر محمدرضا رستمي، در پاسخ به اين پرسش كه چرا بازار سرمايه واكنش چندان مثبتي به اين مصوبه نشان نداد، گفت: بازار سرمايه هم اكنون با ركود مواجه است و شايد چنين اقداماتي سهام سيماني‌ها در بورس تهران را با تغيير وضعيت مواجه نكند، اما در مجموع آزادسازي صادرات بر شركت‌هاي سيماني و توليد و فروش آنها بسيار تاثيرگذار است.
وي در برابر اين سوال كه آيا با توجه به قيمت 60دلاري سيمان در كشورهاي همسايه، آيا با احتساب هزينه حمل صادرات براي سيماني‌ها به صرفه خواهد بود، گفت: هزينه حمل هر تن سيمان از كردستان به عراق 10دلار و از مركز كشور به عراق 12 تا 15 هزار تومان است، حال آن كه شركت‌هاي سيماني قبل از آزادسازي محصول خود را با قيمت كمتر از اينها در بازار داخل عرضه مي‌كنند. اما باز هم با مازاد فروش مواجه بودند، بنابراين صادرات به طور قطع براي شركت‌هاي سيماني بسيار موثر است.
وي گفت: قيمت 60دلاري سيمان در عراق در شرايط كنوني ركود اقتصاد جهاني شكل گرفته و پيش‌بيني مي‌شود پس از سپري شدن دوره بحران قيمت هر تن سيمان به 100دلار برسد و آن زمان صادرات سيمان مي‌تواند تاثير چشمگيرتري در سود شركت‌هاي توليدكننده سيمان داشته باشد.
به گفته وي، آزادسازي صادرات سيمان موجب مي‌شود تا شركت‌هاي سيماني بتوانند به پيش‌بيني سود خود دست پيدا كنند، ضمن اين كه طرح‌هاي توسعه اين شركت‌ها هم از سر گرفته خواهد شد.
حذف عوارض صادرات، بي‌تاثير بر سود شركت‌ها
در همين حال مديرعامل سرمايه‌گذاري ملي ايران گفت: حذف عوارض صادرات سيمان در حال حاضر و با توجه به شرايط ركودي جهاني و منطقه‌اي، تاثيري بر سود سهام شركت‌هاي سيماني حاضر در بورس ندارد.
عليرضا عسگري ماراني در گفت‌وگو با فارس، در رابطه با حذف عوارض صادراتي سيمان كه توسط كار گروه كنترل بازار اعمال شده، اظهار داشت: اين اتفاق سودي را نصيب شركت‌هاي سيماني نخواهد كرد، چرا كه با پيش فرض صادرات بدون محدود سيمان، شركت‌هاي سيماني با هزينه ده تا 15هزار توماني حمل و نقل در نهايت موفق خواهند شد كه به همين قيمت‌هاي داخلي سيمان را صادر كنند. وي ادامه داد: قيمت صادراتي سيمان در حالي فعلا 70دلار به ازاي هر تن است كه با توجه به چهار - پنج ميليون تن سيمان مازاد داخلي و اجازه صادرات آن، ظرف دو سه ماه آينده حداقل 20درصد قيمت صادراتي سيمان كاهش خواهد يافت.
عسگري ماراني افزود: اين درحالي است كه هم اكنون كشورهاي منطقه خليج فارس و همچنين عراق به مانند گذشته ديگر ساخت و سازي را انجام نمي‌دهند و تقاضا براي املاك به شدت كاهش يافته است.
مديرعامل سرمايه‌گذاري ملي ايران با بيان اينكه حذف عوارض سيمان در اين شرايط به مانند نوش داروي پس از مرگ است، افزود: در اين شرايط دولت نبايد به فكر حذف تعرفه باشد، بلكه مي‌تواند با توجه به بحران مالي جهاني صادرات را تشويق كند كه در اين صورت از طريق صادرات صنعتي كاهش درآمدهاي نفتي به ميزان مشخصي جبران خواهد شد.
عسگري ماراني خاطرنشان كرد: حذف عوارض صادرات ايران بايد در سال چهارم قانون چهارم توسعه اعمال مي‌شد، چرا كه بر اساس ماده 36 اين قانون عوارض صادرات ممنوع بوده و بر اساس ماده 33 آن دولت نمي‌توانست از صادرات سيمان عوارضي را دريافت كند و بر روي اين محصول قيمت گذاري كند.
جوايز تشويقي براي صادرات سيمان
وي خاطرنشان كرد: دولت بايد براي صادرات سيمان جوايز تشويقي در نظر بگيرد، چرا كه بعد از اتمام پروژه‌هاي فعلي كشور هيچ پروژه جديدي در كشور شروع نشده است.
وي گفت: خطري كه هم اكنون وجود دارد اين است كه قيمت شركت‌هاي سيماني حاضر در روز كمتر از قيمت كارخانه‌هاي آن است. به همين دليل اين دسته شركت‌ها اگر موفق به صادرات شوند به همان قيمت‌هاي داخلي اين كار را انجام خواهند داد.
تكان‌هاي سيماني بازار
در همين زمينه هادي بيدختي ـ كارگزار بورس اوراق بهادار ـ در گفت‌وگو با ايسنا، گفت: به دليل افزايش ظرفيت در صنعت سيمان انتظار مي‌رفت كه چنين تصميمي اتخاذ شود زيرا در حال حاضر توليد بيشتر از مصرف بوده و با توجه به شرايط طرح‌هاي عمراني و بودجه‌اي مصرف سيمان در داخل كشور كاهش يافته است.
وي افزود: كاهش مصرف و از سوي ديگر افزايش توليد باعث شده است كه كارخانجات سيمان امكان صادرات پيدا كنند، ولي به نظر مي‌رسد همه شركت‌ها امكان صادرات را ندارند، زيرا در اين شرايط، تنها شركت‌هايي مي‌توانند از اين امكان استفاده كنند كه نزديك مرز باشند.
وي خاطرنشان كرد: حذف عوارض صادرات سيمان در شرايط فعلي بازار جهاني و افت قيمت‌ها براي همه شركت‌ها مطلوب نيست و شركت‌هايي كه نزديك مرز قرار دارند امكان صادرات را خواهند داشت و اين مشكلي براي بازار داخل ايجاد نمي‌كند.
بيدختي يادآور شد: همه شركت‌هاي سيماني با توجه به شرايط موجود با افزايش ظرفيت توليد مواجه شده‌اند زماني كه توليد از مصرف زيادتر شده و تقاضايي وجود نداشته باشد مشكل ايجاد مي‌شود. بنابراين حذف صادرات سيمان بسيار مثبت بوده و مشكلي براي بازار مصرف داخلي ايجاد نمي‌كند.
اين فعال بازار اثر حذف عوارض صادراتي سيمان بر روي شركت‌هاي سيماني بورس را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: در ابتدا انعكاس اين خبر اثر رواني روي كل صنعت سيمان و شركت‌هاي سيماني موجود در بورس خواهد داشت. ولي به مرور زمان شركت‌هاي سيماني كه با كاهش ارزش و قيمت مواجه شدند با اقبال مواجه خواهند شد بنابراين حذف عوارض صادرات سيمان تاثير مثبت روي جو بازار و شركت‌هاي سيماني بر جاي مي‌گذارد و مي‌تواند بازار را كمي تكان دهد.
 سه شنبه 24 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن