تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797853753




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پشتوانه علمي و پژوهشي براي طرح‌هاي شهري


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: پشتوانه علمي و پژوهشي براي طرح‌هاي شهري
عمومي- احمد نوريان *مبناي هر برنامه‌ريزي و سياستگذاري بايد شناخت باشد و اين شناخت راه‌هاي مختلفي دارد كه اصلي‌ترين و بنيادي‌ترين روش آن پژوهش است

پژوهشي كه با روش‌هاي علمي مي‌تواند دست اندركاران و سياستگذاران را در تخصيص بهينه منابع مادي و معنوي كمك كند.

در مقابل، اگر برنامه‌ها پشتوانه مطالعاتي و پژوهشي نداشته باشد اثر بخشي لازم را ندارد. چنانچه پژوهش‌ها با نگاه مسئله محوري و توجه به ماموريت‌هاي هر بخش نباشد، فقط زينت بخش كتابخانه‌هاي تخصصي مديران خواهد بود.

ما با حقيقت و واقعيتي به نام ابرشهر تهران روبه‌رو هستيم كه چالش‌هاي مختلفي را پيش رو دارد. از گسترش بي‌رويه شهر گرفته تا بافت‌هاي فرسوده، آلودگي هوا و صوت، ترافيك آزاردهنده و منظر شهري نامناسب.

اين درحالي است كه به فرموده رهبر معظم انقلاب هر كس وارد تهران شد بايد احساس كند كه وارد يك شهر اسلامي به‌عنوان‌ام القراي نظام جمهوري اسلامي شده است؛ شهري كه مورد توجه همه جهانيان است.

به همين علت ساماندهي اين شهر از نظر اجتماعي، اقتصادي و فناوري و رشد و تعالي آن مستلزم اين است كه در درجه اول شرايط موجود، تغييرات اجتماعي و تاثيرات آن را به درستي بشناسيم.

آثار فرهنگي و اجتماعي طرح‌هايي كه در شهر انجام مي‌شود و به‌طور كلي همه اقدامات مديريت شهري اعم از احداث پل، پارك، پياده‌رو، خيابان و مجموعه‌هاي فرهنگي بر زندگي مردم تاثير مي‌گذارد و همراه با آثار مثبت يا منفي است.

بنابراين بررسي آثار و پيامدهاي فعاليت‌هايي كه در كالبد شهر و فضاي شهر انجام مي‌شود از اهميت خاصي برخوردار است. همچنين بررسي بازخورد فعاليت‌هاي مديريت شهري به‌منظور سنجش ميزان رضايتمندي شهروندان كه از وظايف حوزه پژوهش و مطالعات شهري به شمار مي‌آيد مستلزم اين است كه اطلاعات صحيح و معتبري از شهر داشته باشيم و اين اطلاعات را درست پردازش كنيم تا در اختيار برنامه‌ريزان شهري قرار گيرد.

با اين نگرش و رويكرد علمي، ساختار جديد معاونت اجتماعي از زمان شروع به كار دكتر قاليباف آغاز و فعاليت‌ها و برنامه‌ها در قالب ادارات كل فرهنگي، سلامت، آسيب‌هاي اجتماعي، آموزش و مشاركت‌هاي شهروندي به اتكاي مطالعات و پژوهش با محوريت دفتر مطالعات تعريف شد و برآورد و پيوست اجتماعي و فرهنگي و اينكه همه طرح‌هاي شهر اين پيوست را داشته باشد با پيگيري‌هاي مستمر و از طريق شوراي شهر به تصويب رسيد و بنا شد كه تمام طرح‌ها پيوست اجتماعي داشته باشد.

از سوي ديگر اتخاذ رويكرد توسعه محله‌اي مبناي فعاليت مديران ما در سطوح مختلف قرار گرفته است و اين نگاه قطعا مي‌تواند مديريت شهري را در بازتعريف و ساماندهي ياري كندو زمينه‌هاي زندگي بهتر را براي مردم هموار كند.

در دور جديد مديريت شهري به اين مسئله توجه شد كه زندگي در شهر تهران محاسن زيادي دارد؛ هرچند ممكن است معايبي وجود داشته باشد ولي اگر بخواهيم تبعات زندگي در شهر تهران را كاهش دهيم تنها راهكار توجه به محلات شهر تهران است.

براي نيل به اين مقصود توسعه زيرساخت‌هاي فرهنگي و اجتماعي محله‌اي ديده شده است و مطالعات در حوزه اجتماعي، پژوهشي و راهبردي در كانون توجه مديريت شهري تهران قرار دارد. مقام معظم رهبري جمله زيبايي فرمودند؛

شهر يك كالبد و يك روح دارد. روح شهر است كه به كالبد شهر معنا و مفهوم مي‌بخشد توجه به روح شهر كمتر از كالبد شهر نبايد باشد. از اين جهت تمام هم و غم ما اين است كه هر اقدامي در شهر تهران به‌گونه‌اي باشد كه در زندگي مردم عزيزمان تاثير مثبت بگذارد.

*معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهردار تهران
 شنبه 23 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن