تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797874748




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حاملگی و پوست


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: سوال : لطفا در مورد اثرات حاملگي بر روي پوست مرا راهنمايي كنيد. در نوك سينه و وسط شكمم خطوط قهوه اي ظاهر شده چه كنم؟ آيا بعد از زايمان برطرف مي شود ؟


جواب : بارداري دوره اي از تغييرات هورموني و متابوليك وسيع و شديد است كه چون موقتي است، بدن قادر به تحمل آن مي باشد در طي اين دوره تغييرات متعددي در پوست، ناخن و موها بروز مي كند.

ضايعات و تغييرات پوستي در طول بارداري فوق العاده شايع هستند. به علت شرايط خاص روحي و رواني زنان باردار، اين تغييرات مي توانند سبب بروز نگراني هايي شوند كه مربوط به زيبايي ظاهري- امكان عود در بارداريهاي بعدي- اثرات اين تغييرات روي جنين و يا مجموعه اي از آنها باشد.

تمام تغييرات پوستي در دوران بارداري از اهميت يكساني برخوردار نيستند. برخي از ضايعات شايع مي باشند و تقريبا در تمام زنان باردار مشاهده مي شوند و يا برخي ضايعات كه اختصاصي به دوران بارداري دارد و بعد از زايمان از بين مي روند. حاملگي مي تواند بعضي بيماريهاي پوستي كه فرد قبلا به آن مبتلا بوده را تشديد يا تخفيف دهد.


تيره شدن پوست ( هيپرپيگمانتاسيون ) :

بدليل تغييرات هورموني افزايش توليد ملانين از سلولهاي ملانين ساز درجات مختلفي از تيره شدن منتشر پوست در اكثر زنان باردار در فاصله هفته هاي اول تا نيمه بارداري مشاهده مي شود. اين تغييرات در زنان با پوست تيره تر مشهود تر است.

مناطقي از بدن كه بطور طبيعي تيره تر هستند بيشتر دچار اين فرآيند مي شوند و تيرگي در اين نواحي بيشتر ديده مي شود بخصوص نوك سينه ها و هاله حاشيه آن، نواحي تناسلي و خط مياني ديواره شكم كه به آن خط سياه (Linea Nigra) گفته مي شود.

همچنين گاهي اين تغييرات در زير بغل، كشاله ران ها نيز ديده مي شود. اين تغييرات پس از دوران بارداري از بين مي روند ولي ممكن است درجاتي از آنها باقي بماند. همچنين ممكن است خالهاي تيره كمي بزرگتر و تيره تر شوند و خالهايي كه قبلا مورد توجه نبودند، مشخص گردند.

بايد توجه داشت كه اين تغييرات در خالها بطور يكسان است و اگر تغيير خاصي در يك خال به وجود آيد مثل بزرگ شدن، تيرگي شديد و يا وجود علائمي مثل خارش، سوزش و يا خونريزي بايد توسط يك متخصص پوست بررسي گردند.

ماسك حاملگي يا ملاسما در بيش از هفتاد درصد زنان باردار بخصوص در سبزه رنگ ها در نيمه دوم حاملگي بوجود مي آيد. اين ماسك يا تيرگي در نواحي مختلف صورت ظاهر مي شود و بيشتر در لب بالا، گونه ها، چانه، پيشاني و روي بيني ديده مي شود كه گاهي بدون مصرف اين داروها و حتي در مردان نيز ممكن است ديده شود. ماسك حاملگي بعد از زايمان از بين مي رود و يا ممكن است با درجاتي از تيرگي باقي بماند.


ناخن ها :

خانمهاي باردار معمولا از شكنندگي ناخن و ايجاد شيارهاي عرضي در ناخن شكايت مي كنند. در مواردي ممكن است ناخن از بستر جدا شود. اين تغييرات ناخن نيز به تغييرات هورموني نسبت داده مي شود ولي بايد علل ديگر اين تغييرات در ناخن بررسي گردد. وجود خطوط تيره رنگ طولي در ناخن گرچه در دوران حاملگي ممكن است بوجود آيد ولي رد كردن ديگر علل اين خطوط تيره بايد انجام شود.


غدد عرق :

ترشحات غدد عرق در دوران بارداري در تمام سطوح پوست به جز كف دست و پا افزايش دارد و به دليل تغييرات هورموني اين دوره است. به اين دليل زنان باردار بيشتر دچار عرق سوز مي شوند.


غدد پوكرين :

اين غدد بيشتر در نواحي زير بغل و ناحيه تناسلي وجود دارند و مسئول بوي بد بدن مي باشند. و دوران بارداري ترشح اين غدد كم مي شود.


غدد چربي :

دردوران حاملگي ترشح غدد چربي افزايش مي يابد و بعد از زايمان به حد قبل از بارداري مي رسد. اگر در اين زمان چربي هاي اضافي از سطح پوست شسته نشوند مي تواند باعث بوجود آمدن جوش صورت شود.


عروق پوست :

در طي بارداري تغييراتي ممكن است رخ دهد كه منحصر به اين دوره نيستند.


اين تغييرات شامل :

- آنژيوم عنكبوتي ( Spider Angioma ) : به شكل يك برجستگي يا هم سطحي قرمز رنگ به اندازه سر سنجاق كه داراي يك قسمت مركزي و در اطراف آن يكسري عروق قرمز بطور شعاعي ديده مي شوند، بيشتر اين ضايعات در نيمه فوقاني بدن ديده مي شود و معمولا در ماههاي دوم تا پنجم بروز مي كنند و بعد از زايمان نيز از بين مي روند.

- قرمزي كف دست : در زنان با پوست روشن ديده مي شود كه بعلت تغييرات هورموني و افزايش خونرساني به سطح پوست است.

- واريس : وريد هاي مستع در پاها و هموروئيد (بواسير) از عوارض شايع حاملگي است و بعلت فشار جنين روي وريدهاي بزرگ داخل شكمي و همچنين اثرات هورموني زمان بارداري است.

- لثه ها : قرمزي و تورم لثه ها در اكثر زنان باردار ديده مي شود بخصوص اگر بهداشت دهان و دندان رعايت نشود باعث دردناك شدن و زخمي شدن آن مي شود. اين تغييرات پس از زايمان از بين مي رود.


- خطوط كششي پوستي يا استريا :

در اكثر زنان باردار در ماههاي ششم و هفتم حاملگي ديده مي شود. اين خطوط ابتدا در ديواره شكم ظاهر شده و بعدا به ميزان كمتري بر روي سينه ها نمايان مي شود. در نواحي ديگر مثل ران ها و بازوها با درصد كمتري ديده مي شود. علت اين خطوط پوستي به دليل افزايش جثه جنين و فشار آن بر روي پوست و كش آمون پوست و پاره شدن بافت الاستين كه مسئول كشش و نگهدارنده پوست نسبت مي دهند. رنگ اين خطوط در ابتدا قرمز تا صورتي و يا ارغواني است و گاهي همراه با خارش است. بعد از زايمان اين خطوط تا حدي جمع مي شوند ولي بطور كامل از بين نمي روند و معمولا به رنگ پوست در مي آيند و كمي فرو رفته و چروكيده ديده مي شوند.

منبع: هفته نامه سلامت






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن