واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: حجتالاسلام تقوي:آموزش قرآن به فرزندان اولين وظيفه والدين درجامعه اسلامي است
گروه سياسي: رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه با تأكيد بر آموزش مسائل ديني به فرزندان تصريح كرد: اولين وظيفه پدر طبق سيره پيامبر (ص) در اين زمينه اين است كه قرآن را به فرزندانش بياموزد. قرآن كتاب زندگي و همهچيز ماست و نميتوان تصور كرد كه فرزندان در يك جامعه اسلامي بلد نباشند قرآن بخوانند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) حجتالاسلام والمسلمين سيدرضا تقوي رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور در سخنراني پيش از خطبههاي نماز اين هفته تهران، در ادامه سلسله مباحث خود درباره سيره نبوي به بررسي آموزش فرزندان در محيط خانواده پرداخت و تصريح كرد: اگر پدر و مادر در دوران كودكي آموزشهاي لازم را به فرزند خود ندهند در دوران بزرگي اين فرزند با مشكلات فراواني روبهرو خواهد شد.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه سراسر كشور گفت: انسان در زندگي جمعي بايد حقوق ديگران را رعايت كند زيرا انسانها در زندگي اجتماعي حقوق متقابل دارند. اگر اين حقوق شناخته نشود، انسان ناخودآگاه پا در حريم ديگران ميگذارد و از همين جا درگيريها و نزاعها آغاز ميشود.
تقوي در ادامه افزود: آداب و اخلاق اجتماعي بايد از كودكي به فرزند آموزش داده شود. اين حق فرزند بر پدر و مادر است كه او را ادب كند و مؤدب بار بياورد.
حجتالاسلام تقوي دوران نوجواني را بهترين دوران براي تربيت فرزند دانسن و گفت: تا اين درخت جوان است ميتوانيم او را به هر راهي وابداريم و اگر تبديل به درخت بزرگي شود، ديگر نميشود. قلب كودك و نوجوان قلب پاك و ساده براي رشدكردن است. حالا در اين قلب چه ميريزيم، بايد به اين نكته توجه كنيم.
او اظهار كرد: از ديد پيامبر، فرزند بر پدر و مادر سهحق دارد؛ اول آنكه اسم نيكو براي او انتخاب كنند. دوم اينكه نوشتن را به او بياموزند. سوم اينكه وقتي بالغ شد، وسايل زندگي را براي او فراهم كنند.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه ادامه داد: فرزند به آموزشهايي نياز دارد و بايد ديد كه چه آموزشهايي در سيره نبوي تأكيد شده است. سيره پيامبر اكرم (ص) اينگونه بود كه نخست فرزندان را با مسائل ديني و آداب نيك آشنا ميكرد.
وي يكي از آداب اجتماعي در جامعه اسلامي را سلامكردن عنوان كرد و گفت: سيره پيامبر (ص) اين بود كه هيچكس نتوانست در زندگي بر او سبقت سلام بگيرد و نبي اكرم (ص) حتي به كودكان هم اول سلام ميكرد.
تقوي گفت: پيامبر (ص) بر پنج خصلت تأكيد داشتند كه يكي از آنها سلام كردن به كودكان است. پيامبر (ص) برخي از اين آداب را با عمل به مردم آموزش ميداد؛ چرا كه زبان عمل از زبان گفتار موثرتر است.
رئيس شوراي سياستگذاري ائمه جمعه افزود: پيامبر (ص) اصول رفتاري را در بازيها و تعاملات جمعي به كودكان ياد ميداد و هرگاه كودكان را ميديد آنان را به انجام بازيهاي جمعي تشويق ميكرد. آموزشهاي اجتماعي بايد در محيط خانواده به كوچكترها داده شود.
وي با تأكيد بر آموزش مسائل ديني به فرزندان تصريح كرد: اولين وظيفه پدر در اين زمينه اين است كه قرآن را به فرزندانش بياموزد. قرآن كتاب زندگي و همهچيز ماست و نميتوان تصور كرد كه فرزندان در يك جامعه اسلامي بلد نباشند قرآن بخوانند.
حجتالاسلام تقوي اظهار كرد: پيامبر (ص) ميگفتند فرزندانتان را با سهخصلت تربيت كنيد؛ خصلت اول دوستي رهبر جامعه اسلامي است. بايد رهبر جامعه را با ويژگيهايي كه ما از رهبران معصوم (ع) ميدانيم به فرزندان بشناسانيم؛ چرا كه در اين صورت در امان هستند و مصونيت پيدا ميكنند. دوستي اهل بيت و قرائت قرآن دو خصلت ديگري است كه پيامبر به آن سفارش ميكردند.
وي آموزش نماز، فرايض ديني و حلال و حرام را از ديگر مسائل توصيه شده از سوي پيامبر اسلام (ص) براي آموزش به فرزندان برشمرد و تأكيد كرد: به فرزندان بايد آموزشهاي سياسي بدهيم. در اسلام سياست ما عين ديانت ماست و بايد فرزندان خود را در آموزشهاي سياسي تقويت كنيم.
وي ادامه داد: برخي افراد گاهي ميگويند كه عمل مهم نيست و تنها بايد دل را پاك كرد در حالي اين اشتباه است. آن چه ايماني است كه عمل زشت را بايد در بيرون از جانش انجام دهد؟ رفتار و ايمان با هم در ارتباط هستند.
جمعه 3 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]