واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: واكنش سخنگوي وزارت خارجه ايران به قطعنامه شوراي امنيت؛غني سازي ادامه مي يابد
گروه سياست- رعنا زوره: دستگاه ديپلماسي ايران پس از صدور قطعنامه چهارم شوراي امنيت سازمان ملل علاوه بر سياسي و مردود دانستن آن، اعلام كرد همكاريهاي خود با آژانس را در چارچوب پادمان ادامه خواهد داد و اين بار ايران از طرفهاي غربي و بهطور خاص كشورهاي گروه 5+1 سوال ميكند كه براي اعتمادسازي نزد ملت ايران چه خواهند كرد.
قطعنامه چهارم تحريمها در حالي عليه ايران صادر شد كه به گفته سخنگوي دستگاه ديپلماسي، مذاكرات بين نمايندگان سولانا و جليلي در فضاي سازندهاي پيش ميرفت. در اين مذاكرات سوالاتي براي رفع ابهام مطرح شده بود كه ايران خواستار پاسخ شفاف گروه 551 به آنها شده بود. حسن قشقاوي همچنين اعلام كرد: تهران آمادگي دارد تا در چارچوب پادماني همكاريهاي خود را ادامه دهد. البته تهران در عين اينكه اعتقاد دارد در جهت راستيآزمايي فعاليتهاي هستهاي خود 6 موضوع باقيمانده تحت قالب مداليته را حل كرده است، بر اين موضع است كه سند متقني درخصوص مطالعات ادعايي از سوي آژانس تحويل نشده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در نشست خبري روز گذشته همراستا با ديگر مقامات جمهوري اسلامي ايران بر بياساس بودن مطالعات و اتهام ادعايي تاكيد كرد و متذكر شد: ايران در 200 صفحه به برخي از آنها پاسخ داد و اين برعهده طرف مقابل است كه بگويد آيا اين ادعاها مستند است يا خير.
وي اضافه كرد: در همكاريهاي ما هيچ سند اصلياي ارائه نشد و بايد آنها به تكليف خود عمل كنند. همكاريهاي ما در چارچوب پادماني انجام شده و ادامه مييابد. در نشست خبري ديروز كه در سالن جديدي در وزارت خارجه برگزار ميشد، خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه در مورد صدور قطعنامهجديد عليه ايران و عليرغم آن حمايتهاي ايران از روسيه در بحران قفقاز سوال كرد كه قشقاوي اين موضوع را يك مغالطهآشكار دانست و گفت: اين دو موضوع ارتباط خاصي به يكديگر ندارند.
بحث قفقاز همانطور كه بارها اعلام كرديم منطقهحساسي است و بايد صلح و امنيت در آن به وجود آيد؛ چراكه امنيت آن روي همسايگان و كشورهاي منطقه تاثير ميگذارد.
قشقاوي به ديپلماسي قفقازي ايران اشاره كرد و گفت:تدابير و همكاريهاي ما در اين خصوص منطقهاي است و ايران در اين زمينه با طرفهاي درگير ارتباط داشته كه سفر متكي به مسكو، آلمان، باكو و تفليس در اين چارچوب انجام شده است.
وي با عجيب توصيف كردن ربط دادن موضوع صدور قطعنامه و بحران قفقاز به يكديگر گفت:اين مساله از كجا كشف شده كه يك شرطبندي روي موضوع هستهاي و يك قدرت صورت گرفته است؟ سياست ما در قبال قفقاز روشن است و همان برقراري صلح و ثبات بوده كه موفق نيز بوده است.
قطعنامه صادره از سوي سخنگوي دستگاه ديپلماسي يك بيانيه سياسي و نمايشي عنوان شد كه صادركنندگان ميخواستند اعلام شود كه انسجامي بين آنها وجود دارد و اين مساله قبل از بحران قفقاز نيز بوده است؛ لذا هيچ ارتباط منطقياي بين آنها وجود ندارد. ما سياست منطقهاي قفقازمان را ادامه ميدهيم و قطعنامه نيز غيرقابل توجيه و مردود است؛ چراكه فعاليتهاي ايران تهديدي براي صلح و امنيت جهاني نيست كه شوراي امنيت در اين خصوص تصميم ميگيرد.
تهران بر اين عقيده است كه فعاليتهايش در چارچوب قواعد بينالمللي انجام ميشود و اين نوع فعاليتها از طرف شورا تاثيري در استيفاي حقوق ملت ايران و اجماع ملي و همهجانبه درخصوص بحث هستهاي ندارد.
وي گفت: ايران در ادامه فعاليتهاي هستهاي خود روال عادي غنيسازي را همچنان پيگيري ميكند چراكه غنيسازي را حق خود ميداند و تعليق را خواستهاي فراقانوني، لذا غنيسازي را طبق مسير عادي و طبيعي خود طي ميكند.
در سفر نيويورك، برخي زبان توهين
را به گوش شنوا تبديل كردند
قشقاوي در تشريح دستاوردهاي سفر احمدينژاد به نيويورك گفت: سفر احمدينژاد در دو بخش ديپلماسي رسمي و عمومي بود كه در چارچوب ديپلماسي رسمي ديدارهاي خوبي داشتهاند كه در عرصه رسانهاي نيز بيان شد. وي ادامه داد:در عرصه ديپلماسي عمومي تحول خوبي نسبت به سفرهاي گذشته صورت گرفت كه در اين ميان ميزان استقبال رسانههاي گروهي خود آمريكا بسيار زياد بود؛ به گونهاي كه در اتاق شماره 4 مجمع عمومي سازمان ملل حدود 300 تن از خبرنگاران حضور داشتند كه اين علاوه بر گفتوگوهاي اختصاصي متعدد بود. قشقاوي تاكيد كرد: تحولي كه در رسانههاي آمريكا ايجاد شد اين بوده كه در اين سفر برخي زبان توهين را تبديل به گوش شنوايي براي شنيدن منطق ايران تبديل كردند و بيشتر شنيدند و بهتر تحليل كردند.
سخنگوي وزارت خارجه تلاشهاي صورتگرفته براي تحتالشعاع قرار دادن اين سفر را نيز مورد بررسي و بحث قرار داد و گفت: عليرغم همه اينها رئيسجمهور توانست مواضع كشورمان را تبيين كند و امروز بحث جديدي مطرح است كه بايد حرف ايران را بيشتر شنيد؛ اين گام بلندي بود كه برداشته شد و استقبال رسانهها نيز بيانگر همين موضوع است.
وخامت شديد احوال نصرتالله تاجيك
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان همچنين با ابراز نگراني از وضعيت نصرتالله تاجيك گفت: در تداوم مذاكرات غير از بحثها و تلاشهايي كه وكيل ايشان داشت و در گفتوگوهايي كه با طرف انگليسي داشتيم حساسيت افكار عمومي را نسبت به وضعيت تاجيك و اتهام بياساس وارد شده به وي منتقل كرديم كه در سفر اخير آقاي صفري، معاون وزير خارجه به لندن نيز اين بحث را مطرح كرديم. وي ادامه داد: اسناد پزشكي حكايت از وضعيت نامطلوب قلبي ايشان دارد و انتظار داريم دولت انگليس با درك وضعيت وي، طي اقدامي معقول و منطقي زمينه خلاصي ايشان را از اين وضعيت فراهم كند.
مواضع رسمي
- نيروگاه بوشهر، تاخيري نداشته است و مسائل مربوط به نيروگاه بوشهر و راهاندازي آن طبق برنامه پيش ميرود و فكر ميكنيم در حال حاضر نيز روند عادي خود را دارد.
- اتهامات اخير وزير كشور كويت عليه ايران درباره پشتيباني مالي كشورمان از گروه تروريستي القاعده را پيگيري ميكنيم.
- اعتراض وزارت خارجه آلمان به وابسته نظامي خود در تهران، امري داخلي است.
- عدم حضور رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در نشست شوراي حكام در وين، هيچ دليل خاصي ندارد.
- ادعاهاي جديد سفير آمريكا در عراق مبني بر دخالت ايران در اين كشور نوعي فرافكني است.
- هنوز هيچ درخواستي براي راهاندازي دفتر حفاظت منافع آمريكا دريافت نشده است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]