واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: /همگام با پارالمپيك 2008پكن/ يك مقام كميته پارالمپيك: ايران الگوي توسعه ورزش معلولان در جهان است
پكن - عضو هيات رييس كميته بين المللي پارالمپيك IPC گفت: جهانيان از ايران به عنوان يكي از الگوهاي توسعه ورزش در ميان معلولين نام مي برند و موفقيت ورزشكاران پارالمپيكي كشورمان دربازيهاي پكن، دليلي براين مدعاست .
"مسعود اشرفي" روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در پكن ، عملكرد 9 رشته كاروان ورزشي ايران در رقابت هاي پارالمپيك 2008 پكن را مثبت ارزيابي كرد اما گفت كه نقاط قوت و ضعف تك، تك رشته ها نياز به كار كارشناسي در تهران و تدوين برنامه هاي جديد براي حضور موفق در رقابتهاي بعدي دارد.
وي كه از سه سال پيش به عضويت هيات رييسه IPC درامده است گفت:اين مجمع جهاني 160 عضو دارد كه هر 4سال يكبار انتخابات ان انجام مي شود.
اشرفي كه عضو كميسيون انتخاب برترين ها و ناظر كميته بين المللي پارالمپيك در رشته وزنه برداري است اظهار داشت : از شروع بازيها در پكن جلسات فشرده اي را با مسوولين جهاني و مسوولين ساير كشورها از جمله رييس جمهور و نخست وزير چين داشته ايم .
حضور در مراسم حمل پرچم و افتتاحيه مسابقات قايقراني در شهر " چين دائو " از ديگر برنامه هايي بود كه اشرفي دران شركت داشته است.
به گفته وي بازيهاي پارالمپيك پكن در 20رشته برگزار شد كه 18رشته ان در پكن و دو رشته قايقراني در شهر چين دائو و سواركاري در هنگ كنگ برگزار شد.
اشرفي مهمترين برنامه هاي ورزشي معلولين در 4سال آينده را برگزاري مسابقات جوانان 14تا19سال در سال 2009در توكيو، بازيهاي آسيايي معلولين درسال 2010 در گوانگ جو چين ، پارالمپيك زمستاني ونكور كانادا 2011 و پارالمپيك 2012 لندن دانست كه نمايندگان كشورمان در اين رقابت ها شركت خواهند كرد.
به گفته وي مسابقات ورزشي كم توانان ذهني كه از پارالمپيك سيدني كنار گذاشته بود و در دو دوره تعليق پيدا كرده بود در لندن مجددا احيا خواهد شد.
اشرفي افزود: در ايران بيشترين معلوليت ها مربوط به افراد كم توان ذهني است كه مي توانيم در پارالمپيك لندن و مسابقات جوانان توكيو شاهد حضور انان باشيم.
دبيركل كميته ملي پارالمپيك كشورمان درخصوص سفر دكتر محمود احمدي نژاد رييس جمهور به پكن و حضور ايشان در مراسم افتتاحيه مسابقات اظهارداشت: اين حضور دو دليل اصلي يكي در بعد ملي و ديگري در بعد بين المللي داشت.
اشرفي افزود:در بخش ملي اميدواريم كه نگاه دولت، مجلس ، رسانه ها و مردم به ورزشكاران پارالمپيكي عميق تر شود و در بخش بين المللي نيز دربازيهاي پكن تنها سرا ن ايران و آلمان شركت داشتند درصورتي كه درالمپيك بيش از 50رييس جمهور از كشورهاي مختلف شركت كرده بودند.
وي ادامه داد: اميد است كه حضور رييس جمهور كشورمان در پكن، باب حضور روساي جمهور بيشتري را در دوره هاي بعدي اين بازيها فراهم كند.
اشرفي در ادامه به سياست كميته ملي پارالمپيك كشورمان مبني بر تاكيد بر كار كيفي اشاره كرد و گفت: هدف كسب مدالهاي بيشتر و با رنگ بهتر بوده است.
به گفته وي بااين هدف در 6رشته واليبال، فوتبال ، وزنه برداري، جودو، دووميداني و تيراندازي براي كسب مدال ورزشكار اعزام كرديم ودرسه رشته بسكتبال، گلبال و تنيس روي ميز هدف ارتقاي جايگاه و دستيابي به نتايج قابل قبول بوده است.
به گفته اشرفي حضور دو تنيسور زن اول به دليل نشان دادن اهميت به اين قشر و توجه خاص به حضور افراد با معلوليت بالا در پارالمپيك بوده است چنانچه تشكيلات جهاني معلولين نيز براين مهم تاكيددارد.
اشرفي بااشاره به توزيع بيشترين مدالها در دو رشته دووميداني و شنا اظهار اميدواري كرد كه شرايط براي ورزشكاران كشورمان جهت حضور در اين رشته ها بيشتر فراهم شود.
وي گفت: اين دو رشته در 5كلاس معلوليت برگزار شد بطوريكه 1040نفر از 4هزارورزشكار شركت كننده در بازيهاي پكن در رشته دووميداني بوده اند.
اشرفي افزود: رقابتهاي دووميداني در 10ماده برگزار شد كه ماتنها در 3 ماده پرتاب ها و براي اولين بار در دو ماده دو 5 و 10هزار متر شركت كرديم.
به گفته وي حضور در ساير مواد نياز به پروتز و ويلچرهاي مخصوص دارد كه هزينه هركدام از انها بين 6 تا 8ميليون تومان است ضمن اينكه ورزشكاران ايراني در رقابتهاي قدرتي ، قوي تر از رقابتهاي سرعتي هستند.
اشرفي افزود: ما در بخش سرعتي هم به لحاظ امكانات و هم به لحاظ دانش و سواد خاص آن ضعيف هستيم در بخش اموزش سال آينده از 4 مدرس جهاني دووميداني دعوت كرديم كه براي اموزش مربيان كشورمان به ايران بيايند در بخش امكانات هم اميدوار به تامين منابع مالي هستيم.
وي با اشاره به جمعيت هدف 3ميليوني معلولين در ايران گفت: از اين تعداد اگر گروه هدف ما 82هزار دانش آموز سازمان يافته در مدارس استثنايي تهران هم باشد ، سرمايه هاي خوبي مي توانيم براي اينده ورزش معلولين در كشور تربيت كنيم.
اشرفي همچنين به مدال اوري بيشتر زنان نسبت به مردان در اين دوره از بازيها پرداخت و گفت: زنان كشورمان در رشته هاي وزنه برداري، واليبال، دووميداني، تنيس روي ميز و تيراندازي با حفظ حجاب مي توانند شركت كنند.
وي افزود: بيش از 65درصد مدال چيني ها توسط زنان بدست امده است و نشان مي دهد كه چيني ها تفكر حرفه اي دراين زمينه داشته اند و چين روي ورزشكاران زن خود سرمايه گذاري كرد و شانس كسب مدال خود را هم در المپيك و هم در پارالمپيك افزايش داد.
اشرفي اظهار اميدواري كرد كه با حضور جدي تر زنان در كاروان ورزشي كشورمان و افزايش مواد رقابتها در رشته هاي مدال آور در دوره هاي بعدي بازيهاي پارالمپيك به مدالهاي بيشتر وبهتري دست يابيم.
آساق ** 275 ** 1588
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]