تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 10 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

وکیل اصفهان

لیست قیمت گوشی شیائومی

آیسان اسلامی

خرید تجهیزات صنعتی

دستگاه جوش لیزری اتوماتیک

دستگاه جوش لیزری اتوماتیک

اجاق گاز رومیزی

تور چین

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

خرید مبل تختخواب شو

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

دانلود رمان

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1793485498




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توضیح المسائل آیت الله نوری همدانی (مد ظله العالی)


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: «بسم الله الرحمن الرحيم »
الحمد لله رب العالمين و الصلوه و السلام علي سيدنا و نبينا ابي القاسم محمد و آله الطاهرين سيما بقيه الله في الارضين و اللعن علي اعدائهم اجمعين.
« ياد گرفتن احکام خدا واجب است »
يکي از فرايض مهم اسلامي، ياد گرفتن احکام دين است. قرآن مجيد و احاديث اهلبيت عصمت و طهارت(سلام الله عليهم) با تاکيد فراوان، مسلمانان به فرا گرفتن احکام اسلام ترغيب مي کند و از عواقب زيانبار جهل و ترک تعلم، بر حذر مي دارد:
حضرت صادق(عليه السلام) فرمودند :‌ « احکام دين را ياد بگيريد و مانند اعراب زمان جاهليت، از احکام خدا بي خبر نمانيد، سپس افزودند کسي که احکام الهي را ياد نگيرد خداوند در روز قيامت هرگز به او نظر لطف نمي افکند و بر پاکيزگي اعمالش صّحه نمي گذارد.
و نيز حضرتش فرمودند: « کسي که احکام خداوند را ياد نگيرد، از خير و سعادت محروم است.
و همچنين فرمود که: « حضرت رسول اکرم(صلي الله عليه و آله) مي فرمايند: من از مسلماني که در برنامه زندگي خود ترتيبي نمي دهد که هر هفته اي يک روز براي مورد توّجه قرار دادن احکام اسلام و ياد گرفتن آنچه که نميداند فراغت داشته باشد، منزجر و بيزارم. »
نکته مهّم اين است که در احاديث اسلامي موضوع « تفقه در دين » يعني داشتن شناخت کامل درباره دين و نسبت به احکام آن بصير و بينا بودن، مورد اهتمام و عنايت اهلبيت(عليهم السلام) قرار گرفته و توصيه و تاکيد فراوان بر اين مطلب دارند که لازم است همه مسلمانان « تفقه در دين » به معنايي که گفته شد، داشته باشند.و در دسته اي از احاديث خير و سعادت و موفقيت فرد و اجتماع، چه جامعه بزرگ اسلامي و چه جامعه خانوادگي، در گرو تفقه در دين معرفي شده است:
حضرت رسول اکرم(صلي الله عليه و آله) فرمودند:« ِاذا اَرادَ الله بِعَبدٍ خيَراً فَقّهَهُ في الدّينٍ » يعني: « هنگامي که خداوند خير و سعادت بنده اي از بندگان خود را بخواهد او را نسبت به احکام دين بصير و بينا مي گرداند. »
حضرت صادق(عليه السلام) فرمودند: « اٍذا اَرادَ اللهُ بقَومٍ خيراً فَقّهُهم في الدّينِ » يعني: «هنگامي که مشيت الهي بر اين تعلق مي گيرد که جامعه اي را به خير و صلاح و موفقيت برساند، آن جامعه را در شناخت دين، بصير و بينا مي سازد.»
و حضرت پيغمبر اکرم(صلي الله عليه و آله) مي فرمايند: « اذا اراد الله باهلبيت خيرا فقههم في الدين و رزقهم الرفق في معيشتهم و وقر صغيرهم کبيرهم »
يعني: « وقتي که خداوند متعال خير و سعادت يک خانواده را بخواهد اين سه موضوع را در آن خانواده پديد مي آورد:
1-اعضاي آن خانواده را در احکام دين بصير و بينا مي گرداند.
2-با حساب و تدبّر گام برداشتن در راه زندگي اقتصادي را نصيب آنها مي کند تا هرگز در راه اسراف و تبذير اموال خود گام نگذارند و نيز مخارج خود را با در آمد حلال خود تنظيم کنند تا از حدّ اعتدال تجاوز نکنند و به ورطه حرام نيفتند.
1-کوچکترهاي آنه، بزرگترهاشان را احترام کنند. »در اينجا در رابطه با شناخت دين، قبل از هر چيز بايد به اين موضوع توجّه داشت که دين مقدّس اسلام، قانونگزاري را تنها در شان خدا مي داند، چه اينکه آن ذات مقدّس است که انسان ها را آفريده و به مصالح و مفاسد زندگي آنها و خواسته هاي فطرش آنان کاملا آگاه است، چنان که قانونگزار قوانين زندگي و بقاي موجودات ديگر نيز، آن ذات مقدس است و بس. و او که هم، مقنّن قوانين و هم، هدايتگر راه زندگي است، قوانين زندگي انسانها را بعنوان وظايف فرهنگي، عبادي، سياسي، اقتصادي، اخلاقي، جسمي، رواني فردي و اجتماعي به وسيله پيغمبران عاليمقام و جانشينان والاقدر آنها به انسان ها ابلاغ نموده است و بطور کلي اين احکام و قوانين بر 3 دسته است:
1-احکام اعتقادي
2-احکام اخلاقي
3-احکام عملي

دسته اول: شامل توحيد و عدل و ديگر صفات ثبوتيه و سلبيه آن ذات ذوالجلال، که صفات جمال و جلال نيز ناميده ميشود ميگردد. ونيز شامل موضوع نبوت که بالزوم بعثت پيامبران خدا و صفات و خصوصيات آنها ارتباط دارد و همچنين شامل موضوع امامت که با مساله ولايت و امامت ائمه دوازده گانه(سلام الله عليهم) مرتبط ميشود، ميگردد. چنانکه شامل موضوع معاد که با مساله شناخت حقيقت مرگ و عالم برزخ و بازگشت روح به بدن در روز قيامت و خصوصيات حشر و نشر و حساب و ميزان و صراط و بهشت و جهنم ارتباط پيدا مي کند، مي شود.
اين 5 موضوع که از آن به اصول دين تعبير مي شود، قسمت اول احکام دين مقدس اسلام است و ياد گرفتن آنها براي هر کسي به فراخور درک او و بر اساس منطق و برهان لازم است.

دسته دوم: که احکام اخلاقي است بطور خلاصه اين است که: روحيات انسانها چون در اعمال آنها تاثير مستقيم دارد، لذا تنها راه اصلاح و تکامل آنها پس از تکميل عقايد اسلامي تهذيب اخلاق است که در نتيجه آن روحيات پست مانند: بخل، حسد، تکبر، خودپسندي غرور و امثال اينها از مزرعه روح آنها زدوده شود و در اين مزرعه پر استعداد و شايسته بذرهاي صقات نيک از قبيل تواضع، کرم، شجاعت، سخاوت، صبر و صدق کشته شود و هدف مقدّس پيغمبر بزرگوار اسلام(صلي الله عليه وآله) که فرمودند:
« بُعثِتُ لاتمم مَکارمَ الاخلاقِ » يعني: انگيزه بعثت من، تکميل اخلاق نيک انسانها است تامين گردد و عهده دار اين طايفه از احکام اسلامي، علم اخلاق است و بر ما لازم است که در راه فرا گرفتن آن نيز کوشا باشيم.

دسته سوم: احکام عملي است که گستردگي بيشتري دارد، زيرا احکام و قوانيني است که کليه اعمال انسان ها را: سياسي، عبادي، قضايي، جزايي، اقتصادي، فردي و اجتماعي زير پوشش خود قرار ميدهد و رساله هاي عمليه با اين دسته از احکام خداوند ارتباط دارد.
در رابطه با اين طايفه از احکام الهي توجه به اين دو مطلب لازم است:
1- قوانين و احکام خداوند بطور عمده، منبع، و مدرکي جز قرآن مجيد و احاديثي که از پيغمبر بزرگوار اسلام و اهلبيت عاليمقامشان(صلوات الله عليهم اجمعين)(که ثقلين ناميده مي شوند) صادر گرديده است، ندارد.
2-فهميدن و بدست آوردن مطالب و معارفي که در قرآن مجيد و احاديث اهلبيت مندرج است، کار آساني نيست و احتياج به تخصص و مهارت دارد. و تا يک فرد در ادبيات عرب و علوم مختلف اسلامي از قبيل تفسير قرآن و حديث شناسي و شناخت راويان احاديث و اصول فقه و شناخت آرا و انظار فقهاي اسلام، تخصص و مهارت نداشته و به اصطلاح –با توفيق الهي – به درجه اجتهاد و فقاهت نرسيده باشد، هرگز نمي تواند احکام خداوند را از منابع خود استخراج کند و در اختيار جامعه اسلامي بگذارد. اکنون با توجه به آنچه که ذکر گرديد، لزوم رجوع به فقيهي که راه اجتهاد را با گستردگي مخصوصي که دارد پيموده، واضح و مساله تقليد از مجتهد به حکم عقل و منطق، ثابت مي گردد بعلاوه در مثل زمان م، که ساکنان همه مناطق روي زمين با هم ارتباط نزديک پيدا کرده اند و مسائل جديد فراواني در زندگي انسانها رخ داده و مي دهد و پديده هاي جديدي پديد مي آيد، کسي مي تواند مرجع احکام الهي باشد که عالم به اوضاع زمان و واقف به نقشه هاي دشمنان اسلام نيز باشد تا بر اساس منابع غني و کامل و فقه پوياي اسلامي، وظايف
مسلمانان را با توجه به مقتضيات زمانها و مکانه، استنباط کند. و بالاخره معياري که حضرت صادق(عليه السلام) در اين مورد ارائه فرموده است، اين است:
« فَامّا مَن کانَ منَ الفُقها ءِ، صائناً لنفِسهِ، حافظِاً لدِينه، مخُالفاً علي هواهُ، مُطيعاً لامرِ مولاهُ فللِعوامّ اَن يُقلدوهُ.»
يعني: « در هر عصر و زمان در ميان فقهاي اعصار و ادوار، بر مردم مسلمانان لازم است از کسي تقليد کنند که:
1 – داراي صيانت نفس باشد تا در سايه آن بتواند خود را در برابر هر گونه عوامل انحراف از صراط مستقيم اسلام، مصون نگاه بدارد.
2 – حافظ دين باشد.
3 – مخالف هواهاي نفساني خود باشد.
4 – مطيع امر خداوند متعال باشد.

احکام تقليد
(مساله 1) مسلمانان بايد به اصول دين ايمان و يقين داشته باشد و اين ايمان بايد براي هر مسلماني به اندازه فکر و درک او بر پايه دليل و برهان استوار باشد، و در احکام غير ضروري دين بايد يا مجتهد باشد که بتواند احکام را از روي دليل بدست آورد،يا از مجتهد تقليد کند، يعني به دستور او رفتار نمايد يا از راه احتياط طوري به وظيفه خود عمل نمايد که يقين کند تکليف خود را انجام داده است، مثلا اگر عده اي از مجتهدين عملي را حرام ميدانند و عده ديگر مي گويند حرام نيست، آن عمل را انجام ندهد. و اگر عملي را بعضي واجب و بعضي مستحب ميدانند آن را بجا آورد،پس کساني که مجتهد نيستند و نمي توانند به احتياط عمل کنند، واجب است از مجتهد تقليد نمايند. به اين مطلب نيز بايد توجه کرد که در بسياري از موارد در خود عمل به احتياط نيز بايد يا مجتهد بود و يا تقليد کرد.
(مساله 2) تقليد در احکام، عمل کردن به دستور مجتهد است و از مجتهدي بايد تقليد کرد که مرد و بالغ و عاقل و شيعه دوازده امامي و حلال زاده و زنده و عادل باشد. و نيز بنابر احتياط واجب بايد از مجتهدي تقليد کرد که حريص به دنيا نباشد، و بنابر اقوي در صورت علم به مخالفت فتواي او با فتواي غير اعلم موافق با احتياط باشد و اعلم يعني در فهميدن حکم خدا از تمام مجتهد هاي زمان خود، استاد تر باشد.
(مساله 3) مجتهد و اعلم را از سه راه مي توان شناخت:
اول: آنکه خود انسان يقين کند، مثل آنکه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آنکه دو نفر عالم عادل، که مي توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند، مجتهد بودن يا اعلم بودن کسي را تصديق کنند، به شرط آنکه دو نفر عالم عادل ديگر با گفته آنان مخالفت ننمايند.
سوم: آنکه عده اي از اهل علم که مي توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند، و از گفته آنان اطمينان پيدا مي شود مجتهد بودن يا اعلم بودن کسي را تصديق کنند.
(مساله 4) اگر شناختن اعلم مشکل باشد بايد از کسي تقليد کند که گمان به اعلم بودن او دارد،بلکه اگر احتمال ضعيفي هم بدهد که کسي اعلم است وبداند ديگري از او اعلم نيست بنابر احتياط واجب بايد از او تقليد نمايد.واگر چند نفردر نظر او اعلم از ديگران و با يکديگر مساوي باشند بايد از يکي از آنان تقليد کند.
(مساله 5) بدست آوردن فتوي يعني دستور مجتهد چهار راه دارد:
اول: شنيدن از خود مجتهد.
دوم: شنيدن از دو نفر عادل که فتواي مجتهد را نقل کنند.
سوم: شنيدن از کسي که مورد اطمينان و راستگوست.
چهارم: ديدن در رساله مجتهد در صورتي که انسان به درستي آن رساله اطمينان داشته باشد.
(مساله 6) تا انسان يقين نکند که فتواي مجتهد عوض شده است، مي تواند به آنچه در رساله نوشته شده عمل نمايد، و اگر احتمال دهد که فتواي او عوض شده جستجو لازم نيست.
(مساله 7) اگر مجتهد اعلم در مساله اي فتوي دهد، مقلد آن مجتهد، يعني کسي که از او تقليد ميکند، نمي تواند در آن مساله به فتواي مجتهد ديگر عمل کند، ولي اگر فتوي ندهد و بفرمايد احتياط آن است که فلان طور عمل شود، مثلا بفرمايد احتياط آن است که در رکعت سوم و چهارم نماز سه مرتبه تسبيحات اربعه، يعني سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر بگويند، مقلد بايد يا به اين احتياط که احتياط واجبش مي گويند عمل کند و سه مرتبه بگويد، يا به فتواي مجتهد ديگري عمل کند و بنابر احتياط واجب به فتواي مجتهدي که علم او از مجتهد اعلم کمتر و از مجتهد هاي ديگر بيشتر است عمل نمايد. پس اگر او يک مرتبه گفتن را کافي بداند، مي تواند يک مرتبه بگويد و همچنين است اگر مجتهد اعلم بفرمايد مساله محل تامل يا محل اشکال است.
(مساله 8) اگر مجتهد اعلم بعد از آنکه در مساله اي فتوي داده، احتياط کند، مثلا بفرمايد ظرف نجس را که يک مرتبه در آب کُر بشويند پاک مي شود، اگر چه احتياط آن است که سه مرتبه بشويند، مقلّد او نميتواند درآن مساله به فتواي مجتهد ديگر رفتار کند، بلکه بايد يا به فتوي عمل کند، يا به احتياط بعد از فتوي، که آن را احتياط مستحبّ مي گويند عمل نمايد. مگر آنکه فتواي آن مجتهد نزديک تر به احتياط باشد.
(مساله 9) اگر مجتهدي که انسان از او تقليد ميکند، از دنيا برود بايد از مجتهد زنده تقليد کند.ولي کسي که در بعضي از مسائل به فتواي مجتهدي عمل کرده،بعد از مردن آن مجتهد مي تواند در همه مسائل از او تقليد کند، مگر اينکه مجتهد زنده اعلم از ميّت باشد، که در اين صورت رجوع به آن زنده واجب است.
(مساله 10) اگر در مساله اي به فتواي مجتهدي عمل کند و بعد از مردن او در همان مساله به فتواي مجتهد زنده رفتار نمايد، دوباره نمي تواند آن را مطابق فتواي مجتهدي که از دنيا رفته است انجام دهد. ولي اگر مجتهد زنده در مساله اي فتوي ندهد، و احتياط نمايد و مقلدمدتي به آن احتياط عمل کند، دوباره مي تواند به فتواي مجتهدي که از دنيا رفته عمل نمايد مثلا اگر مجتهدي گفتن يک مرتبه سُبحانَ اللهِ والحَمدُ للهِ ولااِله اِلا اللهُ واللهُ اَکبرُ رادر رکعت سوم و چهارم نماز کافي بداند و مقلد مدتي به اين دستور عمل نمايد و يک مرتبه بگويد، چنانچه آن مجتهد از دنيا برود و مجتهد زنده احتياط واجب را در سه مرتبه گفتن بداند و مقلد مدتي به اين احتياط عمل کند و سه مرتبه بگويد، دوباره مي تواند به فتواي مجتهدي که از دنيا رفته برگردد و يک مرتبه بگويد.
(مساله 11) مسايلي را که انسان غالبا به آنها احتياج دارد واجب است يلد بگيرد.
(مساله 12) اگر براي انسان مساله اي پيش آيد که حکم آن را نمي داند، مي تواند صبر کند تا فتواي مجتهد اعلم را به دست آورد يا اگر احتياط ممکن است، به احتياط عمل نمايد بلکه اگر احتياط ممکن نباشد، چنانچه از انجام عمل، محذوري لازم نبايد بنابر يک طرف بگذارد تا استعلام نمايد. پس اگر معلوم شد که مخالف واقع يا گفتار مجتهد بوده، دوباره بايد انجام دهد.
(مساله 13) اگر کسي فتواي مجتهدي را به ديگري بگويد، چنانچه فتواي آن مجتهد عوض شود، لازم نيست به او خبر دهد که فتوي عوض شده، ولي اگر بعد از گفتن فتوي بفهد اشتباه کرده، در صورتي که ممکن باشد، بايد اشتباه را بر طرف کند.
(مساله 14) اگر مکلف مدتي اعمال خود را بدون تقليد انجام دهد، در صورتي اعمال او صحيح است که بفهد به وظيفه واقعي خود رفتار کرده است، يا عمل او با فتواي مجتهدي که فعلا بايد از او تقليد کند، مطابق باشد، مگر عمل را طوري انجام داده باشد که از گفته آنان به احتياط نزديک تر باشد که در اين صورت هم صحيح است.

احکام طهارت
آب مطلق و مضاف
(مساله 15) آب يا مطلق است يا مضاف، آب مضاف آبي است که آن را از چيزي بگيرند، مثل آب هندوانه و گلاب، يا با چيزي مخلوط باشد، مثل آبي که به قدري با گل و مانند آن مخلوط شود، که ديگر به آن آب نگويند و غير اينها آب مطلق است و آن بر پنج قسم است اول آب کُر، دوم آب قليل، سوم آب جاري، چهارم آب باران، پنجم آب چاه.

1-آب کُر
(مساله 16) آب کُر، مقدارآبي است که اگر در ظرفي که درازا و پهنا و گودي آن هر يک سه وجب ونيم است بريزند،آن ظرف را پر کند.و وزن آن از صد و بيست و هشت منِ تبريز بيست مثقال کمتر است و احتياط اين است که مقدار419 / 377 کيلوگرم را در نظر بگيرند.
(مساله 17) اگر عين نجس، مانند بول و خون به آب کُر برسد، چنانچه به واسطه آن بو يا رنگ يا مزه آب تغيير کند آب نجس مي شود و اگر تغيير نکند، نجس نمي شود.
(مساله 18) اگر بوي آب کُر به واسطه غير نجاست تغيير کند، نجس نمي شود.
(مساله 19) اگر عين نجس مانند خون به آبي که بيشتر ازکُر است برسد و بو يا رنگ يا مزه قسمتي از آن را تغيير دهد، چنانچه مقداري که تغيير نکرده کمتر ازکُر باشد،تمام آب نجس مي شود.و اگر به اندازه کُر يا بيشتر باشد، فقط مقداري که بو يا رنگ يا مزه آن تغيير کرده نجس است.
(مساله 20) آب فواره اگر متصل بکر باشد، آب نجس را در صورتي که مخلوط به آن بشود پاک کمي کند، ولي اگر قطره قطره روي آب نجس بريزد، آن را پاک نمي کند، مگر آنکه چيزي روي فواره بگيرند، تا آب آن قبل از قطره قطره شدن به آب نجس متصل شود و با آن مخلوط گردد.
(مساله 22) اگر مقداري از آب کُر يخ ببندد و باقي آن بقدر کُر نباشد، چنانچه نجاست به آن برسد نجس مي شود، و هر قدر از يخ هم آب شود نجس است.
(مساله 23) آبي که به اندازه کُر بوده، اگر انسان شک کند از کُر کمتر شده يا نه، مثل آب کُر است، يعني چيز نجس شده را پاک مي کند و اگر نجاستي هم به آن برسد نجس نمي شود. و آبي که کمتر از کرُ بوده و انسان شک دارد به مقدار کرُ شده يا نه، حکم آب کُر ندارد.
(مساله 24) کُربودن آب، به دو راه ثابت مي شود: اول: آنکه خود انسان تشخيص دهد. دوم: آنکه دو مرد عادل خبر دهند.

2-آب قليل
(مساله 25) آب قليل آبي است که از زمين نجوشد و از کرُ کمتر باشد.
(مساله 26) اگر آب قليل روي چيز نجس بريزد،يا چيز نجس به آن برسد، نجس مي شود.ولي اگر از بالا با فشار روي چيز نجس بريزد، مقداري که به آن چيز مي رسد، نجس و هر چه بالاتر از آن است پاک مي باشد ونيز اگر مثل فواره با فشار از پائين به بالا رود در صورتي که نجاست به بالا برسد، پائين نجس نمي شود و اگر نجاست به پائين برسد، بالا نجس مي شود.
(مساله 27) آب قليلي که براي بر طرف کردن عين نجاست روي چيز نجس ريخته شود و از آن جدا گردد، نجس است.و بايد ازآب قليلي هم که بعد ازبرطرف شدن عين نجاست، براي آب کشيدن چيز نجس روي آن مي ريزد و از ان جدا مي شود، اجتناب کنند. ولي آبي که با آن مخرج بول و غائط را مي شويند با پنج شرط پاک است:
اول – آنکه بو يا رنگ يا مزه آب به واسطه نجاست تغيير نکرده باشد. دوم – نجاستي از خارج به آن نرسيده باشد. سوم – نجاست ديگري مثل خون يا بول يا غائط بيرون نيامده باشد. چهارم – ذره هاي غائط در آب پيدا نباشد. پنجم – بيشتر از مقدار معمول، نجاست به اطراف مخرج نرسيده باشد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 441]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن