واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جزيره نشينان قشم و تحمل درد و بيماري
جزيره قشم با 1500 كيلومتر مربع وسعت به تنهايي از 22 كشور جهان بزرگتر و در عين حال بزرگترين جزيره در خليج فارس نيز بشمار مي رود.
به گزارش ايرنا در اين جزيره دلفيني شكل بيش از 106 هزار نفر انسان در مشاغل مختلف از جمله صيادي كارگري صنايع دستي اداري دانشگاهي بازرگاني و ديگر امور به امرار معاش مشغولند.
هواي اين منطقه بسيار گرم و از رطوبت بالايي برخوردار است لذا در طول سال و بخصوص در شش ماه اول سال مشكلات بهداشتي و درماني در آن نمود بيشتري پيدا مي كند.
البته مشكل درماني و بهداشتي جزيره قشم تازگي ندارد و تنها به شش ماه اول سال مربوط نمي شود بلكه از سال هاي دور تاكنون اين مشكل وجود داشته و به دفعات درخصوص آن تصميماتي گرفته شده و در طول اين دوران وعده هايي نيز درخصوص ايجاد بيمارستان مناسب در اين منطقه داده شده كه وعده ها عملي نشده است .
بيمارستان مجهز سازمان منطقه آزاد قشم باداشتن پيشرفته ترين امكانات بر اثر وقوع زلزله 5 9 ريشتري ششم آذر ماه سال 1384 با مشكل مواجه شد و مردم خونگرم شهرستان قشم دل خود را به تنها بيمارستان شهر قشم كه نام مبارك حضرت فاطمه الزهرا (س ) بر سر در آن نقش آفرين شده خوش كردند اما ساختمان فرسوده اي كه حدود دو سال پيش با ايجاد رنگ و لعاب ظاهر آن كمي آراسته شد قادر به رفع مشكل درماني مردم اين جزيره نيست .
هيات دولت در دور دوم سفر خود به استان هرمزگان يكي از مواردمهم مصوبات خود را به ايجاد بيمارستان مجهز 96 تختخوابي براي شهرستان قشم اختصاص داد كه مردم قشم را قدردان خود ساخت .
در مصوبه دولت مقرر شد كه سازمان منطقه آزاد قشم زميني را براي احداث بيمارستان جانمايي كند تا عمليات ساخت بيمارستان كه يكي از آرزوهاي ديرين مردم قشم است تحقق يابد.
در كنار اين مهم مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم ضمن انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه آزاد اسلامي ساختمان بيمارستان مجهز خود را كه در زلزله سال 84 صدمه ديده بود پس از بازسازي و رفع مشكلات به دانشگاه آزاد اسلامي واگذار كرد كه اين بيمارستان در آينده اي نزديك فعاليت خود را جهت برطرف كردن مشكلات درماني مردم آغاز كند.
اما نكته قابل توجه در اين ميان عدم آمادگي پزشكان متخصص براي خدمت در اين شهرستان است كه جاي تامل بسيار دارد چرا كه آنان هنگام ارايه پايان نامه خود و با اداي سوگند خود را ملزم به نجات جان بيماران كرده اند البته اين در شرايطي است كه بيشتر پزشكان از مناطقي همچون قشم اطلاعي دقيق ندارند و الا شايد حاضر به سوگند نمي شدند.
البته پزشكان متخصصي نيز هم اكنون در قشم به مداواي بيماران مشغولند اما خود آنان نيز از شرايط حاكم بر مسايل بهداشت و درمان اين جزيره راضي نيستند.
چندي پيش مردي با مراجعه به دفتر ايرنا در قشم و ارايه مدارك پزشكي و شكاياتي كه تسليم دادگستري قشم كرده بود عنوان كرد كه اواخر سال گذشته در زمينه درمان آپانديس همسرش در بيمارستان حضرت فاطمه (س ) با مشكلاتي مواجه شده است .
وي اظهار داشت : با مراجعه به بيمارستان و طي مراحل سخت جهت يافتن پزشك معالج در نهايت عمل آپانديس بر روي همسرم صورت گرفت اما از آنجا كه پس از مدتي همچنان همسرم از درد رنج مي برد مجبور شديم براي ادامه درمان به بيمارستاني در شهر يزد مراجعه كنيم و در اين بيمارستان پس از آزمايش و گرفتن عكس هاي لازم عنوان شد كه جا ماندن باند استريل در شكم بيمار موجب ادامه درد شده است كه در اين ارتباط پرونده اي در دادگستري شهرستان قشم در حال پيگيري داريم .
در همين حال مدير شبكه بهداشت شهرستان قشم نيز در پاسخ سووال ايرنا در خصوص اين مشكل اظهار داشت : باند جا مانده در شكم اين خانم هيچ مشابهتي با باندهاي استريل موجود در بيمارستان حضرت فاطمه (س ) شهرستان قشم ندارد.
اخيرا نيز جواني با مراجعه به دفتر ايرنا و ارايه مدارك از نحوه بد رسيدگي به بيماران در بيمارستان حضرت فاصمه الزهرا (س ) اظهار نارضايتي كرد و گفت : از دولت مهرورز انتظار داريم هر چه زودتر درخصوص مصوبه ايجاد بيمارستان 96 تختخوابي قشم اقدام كند .
وي از نبود همزمان متخصص داخلي جراحي عمومي و زنان و زايمان در تنها بيمارستان قشم اظهار نگراني كرد و گفت : چرا بايد با مرخصي متخصص زنان و زايمان و جراح عمومي بدون درنظر گرفتن جايگزين موافقت شود
فرماندار شهرستان قشم بر اساس وجود چنين مشكلاتي هر از چند گاه به صورت سرزده از اين بيمارستان بازديد داشته و با ارايه راهكارهايي در حد رسيدگي به غذاي بيماران دقت در مسايل بهداشتي و .. دستوراتي صادر كرده اما با توجه به نبود تجهيزات پزشكي و ديگر امكانات چگونه مي توان مشكل اساسي اين منطقه در بعد بهداشت و درمان را حل كرد
چندروز پيش رييس بيمارستان حضرت فاطمه (س ) تغيير كرد امابنظر نمي رسد با جايگزيني رييس جديد در اين بيمارستان با توجه به نبود تجهيزات لازم تغييري اساسي در زمينه نحوه رسيدگي به درمان بيماران پديد آيد.
شخصي كه همسرش زير تيغ جراحي آپانديس قرارگرفته گفت كه باتوجه به پيشرفت قابل توجه در علم پزشكي و درمان بيماري هاي صعب العلاج وقتي درمان آپانديس در شهرستان قشم با اين دردسرها همراه باشد بايد دست به دامان حضرت دوست شويم تابه داد مردم برسد و از مردم خوب و فهيم شهرستان قشم هم بخواهيم تا اطلاع ثانوي بيمار نشوند.
جزيره قشم از توابع استان هرمزگان در جنوب ايران واقع است .
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]