تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796794713




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادداشتي بر فيلم هنكاك ابرقهرماني؛ جامه يي كه بر قامت «هنكاك» برازنده نيست


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: يادداشتي بر فيلم هنكاك ابرقهرماني؛ جامه يي كه بر قامت «هنكاك» برازنده نيست
سارا پاك ضمير

در نگاه نخست نمي توان در ميان طبقه بندي رايج فيلم هاي سينمايي، ژانر خاصي را براي «هنكاك» در نظر گرفت. به سايت هاي سينمايي هم كه مراجعه مي كنيد از اكشن، كمدي، درام، فانتزي و تريلر به عنوان گونه سينمايي اين اثر ياد مي شود و حتي اين آشفتگي در سراسر فيلم نيز مشهود است اما از تمامي طبقه بندي هاي ارائه شده كه بگذريم بي ترديد واپسين ساخته پيتربرگ فيلمساز و هنرپيشه امريكايي در زمره آثار سياسي جاي مي گيرد.

روايت داستاني ديگر از مجموعه آثار فوق قهرمان هاي امريكايي اين بار نيز مجالي براي كارگردان جوان سينما فراهم كرده تا به راحتي از دغدغه هاي سياسي و اجتماعي كشورش سخن به ميان آورد، دلمشغولي هايي كه متناسب با وضعيت سياسي و اقتصادي امريكا، پاي ساير ملت هاي جهان را بار ديگر به كارزار قهرمان داستان باز مي كند.

داستان «هنكاك» شرح زندگي قهرمان پرقدرتي است كه شباهت چنداني به ابرقهرمان ها ندارد. او لباس هاي ژنده بر تن مي كند، از واژه هاي نامانوس در جملاتش استفاده مي كند و درنهايت تمامي ماموريت هاي نجات بخش اش با خرابكاري همراه است، اين گونه است كه ديگران و حتي مردمان سرزمينش وي را دوست ندارند. قهرمان فيلمنامه نگاشته شده توسط وينسنت ان گو و وينس گيليگان درست مانند ايالت متحده امريكا هويتي است كه داعيه نجات بخشي جهان را دارد اما نتايج تمامي تلاش هايش به ويرانه هايي ختم مي شود كه مي توان رد آن را در كشورهاي افغانستان و عراق به وضوح مشاهده كرد و ماحصل آن نقدهاي منفي است كه نه تنها جهانيان بلكه مردم اين ديار به سياست هاي داخلي و خارجي سردمداران اين كشور نسبت مي دهند.

مي توان تا اينجاي داستان كه تنها يك سوم از فيلم را تشكيل مي دهد صادقانه ترين روايت پيتر برگ دانست اما در اينجا است كه كاراكتر ري امبري ( با بازي جيسون بيتمن) در نقش مدير روابط عمومي وارد مي شود تا پنداره موجود نسبت به هنكاك و بي ترديد در مقياسي بزرگ تر امريكا را تغيير دهد و با پوشاندن لباس يك ابرقهرمان بر تن وي بر اعتبار او در عرصه داخلي و جهاني بيفزايد اما نكته جالب توجه اينجاست كه حتي ويل اسميت ايفاگر نقش هنكاك نيز معتقد است اين جامه بر تن وي اندازه نيست. شركت فيلمسازي كلمبيا پيكچرز براي ساخت اين اثر از ويل اسميت، هنرپيشه سياهپوست امريكايي دعوت كرد در نقش ابرقهرمان داستان ظاهر شود اين درحالي است كه در عرصه سياسي چنين انتخابي مي تواند نويدبخش حضور رئيس جمهور سياهپوستي باشد كه قرار است تمامي بحران هاي امريكا را پايان دهد و فصل جديدي از كتاب حكمراني رنگين پوستان را درتاريخ اين سرزمين بگشايد.

از سوي ديگر همذات پنداري هنكاك با « فرانكشتاين» در طول داستان و اشاره هايي كه به اين شخصيت دارد، معرف شكل گيري هيولايي ديگر است كه حتي خالقش او را دوست ندارد و به رغم بازگشت از دنياي مردگان، مجالي براي زندگي نمي يابد.

اگر پيتربرگ در فيلم « قلمرو» محصول سال 2007 تروريست هاي خاورميانه را به عنوان دشمنان اصلي شخصيت هاي امريكايي فيلمش معرفي كرد، در فيلم

«هنكاك » نگاهي به بدمن هاي آسيايي دارد و به نظر مي رسد حتي حضور عقاب در سراسر فيلم به عنوان سمبل قدرت، شهامت و آزادي امريكا نمي تواند آرام بخش دلواپسي هاي اين كارگردان باشد.

از سوي ديگر ديالوگ هاي فيلم در عين سادگي پيام هاي سياسي را يدك مي كشند. ري امبري از همسر خانه دارش مري به عنوان فردي ياد مي كند كه به سبب مشاهده اخبار مربوط به رويدادهاي داخلي و خارجي دچار تنش شده است و نگراني هاي وي را بي مورد مي داند اين درحالي است كه در صحنه يي ديگر از فيلم مري خطاب به هنكاك مي گويد؛«سرنوشت هيچ تصميمي براي انسان ها نمي گيرد، اين آدم ها هستند كه انتخاب مي كنند.»

در اين ميان جاي هيچ تعجبي نيست كه اين فيلم به اصطلاح فانتزي يك هفته پيش از اكران سراسري، در خاورميانه براي سربازان امريكايي به نمايش درمي آيد.

نماي پاياني فيلم «هنكاك» نمايانگر قهرماني است كه پيام صلح و دوستي امريكا را در قالب يك قلب سرخ رنگ روي ماه حك كرده است و عقابي در كنار وي به ماه نگاه مي كند اما همچنان به نظر مي رسد كه جامه ابرقهرماني و نجات بخشي بر قامت وي برازنده نيست.
 شنبه 9 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن