تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797838772




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رقابت سيستم های عامل همراه


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: يكی از تحولات جالب توجه در عرصه كاربرد تلفن‌های همراه، مجتمع‌سازی و ادغام كاربردهای متنوع و خدمات ارائه شده توسط تلفن‌های همراه است. امروزه تلفن‌های همراه نه تنها برای برقراری مكالمات تلفنی بلكه به عنوان دستيار شخصی ديجيتال(1)، دوربين ديجيتال، مرورگر اينترنت، سرويس‌گيرنده پست‌الكترونيكی(2)، و حتی پيام‌رسان اينترنتی(3) مورد استفاده قرار می‌گيرند.
[تصویر: 1.JPG]



با پيدايش و گسترش اين كاربردهای متنوع، بهبود سيستم‌های عاملِ اين تلفن‌های همراه امری ضروری و اجتناب ناپذير به نظر می‌رسد. به عبارت ديگر سيستم‌های عامل قديمی اين تلفن‌های همراه با توجه به نيازهای جديد كاربران به محدوده‌های عملياتی خود نزديك شده و می‌بايست تغييرات تازه‌ای در معماری اين سيستم‌ها لحاظ گردد. نياز به سيستم‌های عاملِ همراهِ كارآمدتر، ماهيت بازار را نيز تحت تأثير قرار داده است و با وجود ركود جهانی اقتصاد، داد و ستد در بازار تلفن‌های همراهِ هوشمند(4)، رشد افزايشی داشته است. بنابر گزارش واحد تحقيقات دستگاه‌های قابل حملِ هوشمند در مؤسسه IDC كه يك بنگاه تحقيقات فناوری-بازاريابی است، فروش تلفن‌های هوشمند در سه ماهه اول سال 2003 در مقايسه با همين دوره در سال قبل از آن بيش از 400 درصد رشد داشته است و به مرز 1.71 ميليون دستگاه رسيده است. در حال حاضر در سراسر جهان درحدود 3 ميليون دستگاه تلفنِ هوشمند در حال استفاده و بهره برداری است. تحليلگران مؤسسه تحقيقاتی فورستر(5) عقيده دارند كه رشد و توسعه ميان‌افزارهای(6) دستگاه‌های همراه، مجتمع‌سازی كاربردهای سيـّار در زيرساختار بنگاه‌های تجاری را بسيار آسان و مقرون به صرفه كرده است كه اين امر به نوبه خود موجب افزايش تقاضا برای تلفن‌های هوشمند شده است.


بدين ترتيب مهم‌ترين عامل و انگيزه توسعه سيستم‌های عاملِ همراه را می‌توان رشد تقاضای كاربردهای سيـّار با توانايی مشابه با كاربردهای موجود برروی كامپيوترهای قابل حمل؛ تقاضای مصرف كنندگان برای امكانات چند رسانه‌ای غنی(7)؛ و حتی دسترسی به بازی‌ها و سرگرمی‌های قابل حمل بر شمرد. در عين حال، افزايش سرعت پردازنده‌ها، افزايش حافظه دستگاه‌های قابل حمل، و دسترسی به شبكه‌های محلی بی‌سيم با پهنای باند بالا، توسعه كاربردهای سيـّار كارآمد و سيستم‌های عاملِ همراهِ هوشمند را ميسر ساخته است.
سيستم‌های عاملِ همراهِ امروزی
در يك تقسيم‌بندی كلی، مهم‌ترين سيستم‌های عامل تلفن‌های هوشمند يا سيستم‌های عاملِ همراه عبارتند از: Microsoft Smarphone 2002
Palm OS 5.x
Symbian OS 7




هريك از سيستم‌های عامل فوق رهيافت مخصوص به خود را به منظور ارائه خدمات بر روی دستگاه‌های همراه (يا همان سيستم ميزبان) در پيش گرفته‌اند. سيستم عامل Smartphone 2002، محصول شركت مايكروسافت، زيرمجموعه‌ای از سيستم عامل Windows CE 3.0 برای دستگاه‌های قابل حمل است. سيستم عامل Palm OS نيز سيستم عامل دستگاه‌های دستيارشخصی ديجيتال (PDA) است كه برای استفاده در تلفن‌های همراه بهينه‌سازی شده است. سازندگان تلفن‌های همراه نيز سيستم عامل Symbian را برای استفاده در تلفن‌های همراه طراحی و پياده سازی كرده‌اند.

با وجود تفاوت‌های اين سه سيستم عامل، ولی هر سه با مشكلات كم وبيش يكسانی دست به گريبان هستند. به عنوان مثال همگی با يك دستگاه همراه كوچك با صفحه نمايش محدود، منابع پردازشی نسبتاً محدود و گزينه‌های اندك جهت ورود داده‌ها مواجه هستند. به همين دليل سازندگان سيستم‌های عامل اجزای تكراری و كـُدهای غيرضروری از قبيل واسط برنامه‌های كاربردی(8) (API) غيرضروری، و راه‌اندازها(9) را از سيستم عامل حذف كرده‌اند.


جهت اجرای كاربردها و خدمات جديد تلفن‌های هوشمند، سيستم عامل اين تلفن‌ها عليرغم آنكه در مقايسه با استاندارد سيستم‌های عامل روميزی كوچك به شمار می‌روند ولی برای عملكرد مؤثر به حداقل 16 مگابايت حافظه نياز دارند كه در مقايسه با سيستم‌های عاملِ قبلی افزايش قابل توجهی دارد.


شكل 1 رهيافت سازندگان مختلف را برای استفاده حداكثر از حافظه محدود تلفن‌های همراه نشان می‌دهد.

[تصویر: Fig.-sfw1.jpg]


شكل 1- رهيافت سيستم های عامل مختلف برای استفاده از حافظه
(a) Symbian OS (b) Palm OS © Smartphone 2002

سيستم‌های عامل می‌بايست استانداردهای مختلف مخابرات تلفنی نظير CDMA، GSM، و يا قالب ويدئويی(10) TGPP را در كنار ساير خدمات شبكه‌سازی نظير تبادل داده با استفاده از امواج مادون قرمز،شبكه‌های محلی بی‌سيم، مجموعه پروتكل TCP/IP بر روی شبكه‌های سـّيارِ سلولی و Bluetooth را پشتيبانی كنند. همچنين سيستم‌های عامل می‌بايست تا جای ممكن مصرف انرژی را به منظور افزايش مدت زمان استفاده از باتری، حداقل كنند.

سازندگان سيستم‌های عاملِ همراه، محصولاتشان را به گونه‌ای طراحی و بهينه كرده‌اند تا از كارايی پردازنده‌ها و حافظه تلفن‌های همراه در كنار افزايش پهنای باند شبكه‌های بی‌سيم، نهايت استفاده را ببرند. همچنين واسط برنامه‌های كاربردی خاصی نيز در سيستم عامل تعبيه كرده‌اند تا دستگاه‌های جانبی نظير دوربين ديجيتال نيز به راحتی در تلفن گنجانده شوند.
سيستم عامل SmartPhone 2002


اين سيستم عامل برخی از توانائی‌ها و قابليت‌های دستيارِ شخصی ديجيتال را به تلفن‌های همراه اضافه كرده است. اين سيستم عامل در مقايسه با ديگر محصولِ شركت مايكروسافت، Pocket PC Phone Edition در مجموع قابليت‌های كمتری فراهم می‌كند. همچنين به حافظه كمتری نياز دارد و از واسط كاربر ساده‌ای بهره می‌برد. همچنين انرژی كمتری مصرف می‌كند. محصول Pocket PC Phone Edition كه برای دستگاه‌های دستيارشخصی ديجيتال با قابليت‌های تلفنی طراحی شده است از تمهيدات امنيتی بهبود يافته، قابليت‌های چند رسانه‌ای، صفحات نمايش تماسی(11) و توانايی چند كاره ای(12) پشتيبانی می‌كند. بر خلاف Palm OS و Symbian، سيستم عامل Smartphone توانايی صفحه نمايش تماسی را در اختيار كاربر نمي‌گذارد و كاربران می‌بايست از صفحه كليد تلفن همراه برای وارد كردن فرمان‌ها استفاده كنند.

شركت مايكروسافت ادعا می‌كند كه به اين خاطر از صفحات نمايش تماسی در سيستم عامل Smartphone پشتيبانی نمی‌كند كه كاربران بتوانند با يك دست نيز از اين دستگاه‌ها استفاده كنند. واضح است كه برای استفاده از قابليت صفحات نمايش تماسی هر دو دست كاربر درگير خواهند شد.


ايساك رو(13)، تحليلگر ارشد گروه تحقيق بازار آبردين(14) عقيده دارد كه نگارش‌های اوليه سيستم عامل Smartphone مشكلات فنی و پياده‌سازی دارد. وی می‌گويد از نقطه نظر تاريخی و به طورسنتی معمولاً محصولات اوليه شركت مايكروسافت دارای چنين مشكلاتی هستند ولی نگارش‌های بعدی خيلی بهتر و تنومندتر خواهند بود. در حال حاضر شركت مايكروسافت از بازار سازندگانِ نامی و عمده تلفن‌های همراه كه از سيستم‌های عامل ديگری در تلفن‌هايشان بهره می‌برند، چشم‌پوشی كرده است و مستقيماً بازار فراهم كنندگان سرويس نظير AT&T Wireless، Telefonica Celular، و Verizon Wireless را هدف قرار داده است. سازندگانی كه می‌توانند سيستم عامل Smartphone را در تلفن‌های همراهِ ساخت خودشان تعبيه كنند.
سيستم عامل Palm OS

سيستم عامل Palm يا Palm OS اولين بار در سال 1998 به عنوان سيستم عامل موفقِ اولين دستگاه دستيارشخصی ديجيتال، موسوم به Palm Pilot ، مورد استفاده قرار گرفت. شركتPalm اخيراً واسط برنامه‌های كاربردی خاصی به اين سيستم عامل افزوده است كه توانائی‌های تلفنی را نيز به آن ميافزايد.

نگارش‌های اوليه و 16 بيتی اين سيستم عامل خانواده پردازنده‌های موتورولا 68000 با نام اختصاری Dragonball را پشتيبانی ميكرد. به منظور پشتيبانی از كاربردهای امروزی تلفن‌های همراهِ هوشمند، نگارش 32 بيتی اين سيستم عامل با نام Palm OS 5 بازنويسی شده است و پردازنده‌های قوی ARM-Based محصول شركت‌های اينتل، موتورولا، و تگزاس اينسترومنت را به كار می‌گيرد. اين سيستم عامل علاوه بر فناوری رمزنگاری 128 بيتی SSL، پخش موسيقی، سرويس‌گيرنده پست‌الكترونيكی، و پيام‌رسان اينترنتی را نيز ارائه می‌كند. سيستم عامل Palm OS همچنين صفحه نمايش با قدرت تفكيك پذيری بالاتر، مرورگر وِب، نرم‌افزار شبكه‌های خصوصی مجازی(15)، و واسط برنامه‌های كاربردی برای پشتيبانی از شبكه‌های محلی بی‌‌سيم مبتنی بر IEEE 802.11b را در بردارد.

قائم مقام توسعه بازرگانی شركت Palm اعلام كرده است كه نگارش ششم اين سيستم عامل، Palm OS 6، قرار است اواخر سال جاری ميلادی روانه بازار شود. اين نگارش خدمات تلفنی و بی‌سيم بيشتری را فراهم می‌كند. علاوه بر آن قابليت چند كارهای يا اجرای برنامه‌های كاربردی در پيش‌زمينه و پس‌زمينه را نيز در اختيار كاربران می‌گذارد.
سيستم عامل Symbian

[تصویر: 2.JPG]

سيستم عامل Symbian اولين بار در سال 1998 طراحی و پياده سازی شد. شركت Symbian شركتی است كه توسط بزرگترين سازندگان تلفن‌های همراه در جهان نظير اريكسون، موتورولا، نوكيا، پاناسونيك، سيون، سامسونگ الكترونيك، زيمنس، و سوني-اريكسون تأسيس شده است. اين نكته ويژگی قابل توجهی برای محصولات اين شركت به شمار می‌رود. در واقع مشتريان عمده محصولات شركت Symbian، همان تأسيس‌كنندگان آن هستند. شركت Metrowerks نيز به عنوان سازنده ابزار برنامه سازی از اين سيستم عامل حمايت می كند.

با توجه به اين كه اين سيستم عامل بر خلاف Palm OS يا Windows CE از ابتدا برای كاربردهای تلفنی طراحی و پياده سازی شده است لذا از نقطه نظر تكنيكی و فنی مناسب‌ترين انتخاب برای تلفن‌های هوشمند به شمار می‌رود.

سيستم عامل Symbian علاوه بر پخش صدا، پست الكترونيكی، پيام رسان، و قابليت چندريسمانی(16) در سطح سيستم‌عامل، توانايی پخش ويدئو را نيز دارد. به علاوه هر برنامه در اين سيستم عامل از فضای آدرسدهی محافظت شده‌ای بر خوردار است كه اين نكته تداخل دسترسی به حافظه توسط برنامه‌های كاربردی را كاهش می‌دهد. تداخل‌هايی كه می‌توانند منجر به از كار افتادن سيستم عامل شوند.


يكی ديگر از ويژگی‌های اين سيستم عامل كه مورد علاقه و توجه سازندگان تلفن‌های همراه است، عدم گنجاندن نام سيستم‌عامل (يعنی Symbian) در واسط كاربر(17) آن است. به اين ترتيب سازندگانِ دستگاه تلفنِ‌همراه می‌توانند منحصراً نام خود را بر روی محصول نهايی نمايش دهند. علاوه بر اين سيستم عامل Symbian بيش از ساير سيستم‌های عاملِ تلفن‌های هوشمند از استانداردهای باز(18) نظير Java ، Bluetooth و SyncML استفاده و حمايت می‌كند.
جايگاه لينوكس

با وجود آن كه سيستم عامل لينوكس می‌تواند در تلفن‌های هوشمند تعبيه شود ولی اين سيستم عامل جايگاه و محبوبيت زيادی در بين كاربران دستگاه‌های همراه ندارد. مهم‌ترين دليل اين امر آن است كه فنـّاوری لينوكس در كاربردهای تلفنی بالغ نيست و برای ارائه توانائی‌ها و قابليت‌های ساير سيستم‌های عاملِ همراه، به دو برابر حافظه RAM و Flash نياز دارد. با وجود اين برخی از شركت‌های كره‌ای نظير شركت PalmPalm، MiZi از سيستم عامل لينوكس در تلفن‌های همراه خود استفاده می‌كنند. در عين حال هيچ كدام از توزيع كنندگان لينوكس منابع كافی برای ورود به بازار سيستم‌های عامل تلفن‌های همراه را ندارند. شرط ورود به اين بازار حمايت سازندگان تلفن همراه و سازندگان پردازشگرها است تا برای پشتيبانی از لينوكس سرمايه‌گذاری نمايند.
جمع‌بندی


بنا به گزارش IDC، در سه ماهه اول سال جاری سهم سازندگان تلفن‌های همراه در كل جهان به قرار زير است:
جدول 1- سهم سازندگان تلفن همراه از بازار جهانی در سه ماهه اول 2003

نام شركت

سيستم عامل مورد استفاده

درصد بازار

Nokia

Symbian

53%

Sony-Ericsson

Symbian

11.1%

Motorola

Symbian

7.4%

Samsung

Palm OS, Symbian

5.1%

Handspring

Palm OS

4.1%

سايرين

-

15%


بر اساس پيش بينی IDC تا سال 2006 ميلادی سيستم عامل Symbian به سبب حمايت گسترده سازندگان تلفن‌های همراهِ هوشمند و نيز استفاده از استانداردهای باز پيشتاز بازار خواهد بود و 53 درصد بازار را در اختيار خواهد داشت. در حالی كه شركت مايكروسافت با توان بازاريابی قوی خود 27 درصد و شركت Palm نيز 10 درصد باقيمانده را در اختيار خواهند گرفت.
همچنين تحليلگران گروه آبردين پيش بينی می‌كنند كه تعداد سازندگان تلفن‌های همراه به سبب بلوغ بازار كاهش خواهند يافت و تنها شركت‌های بزرگ به بقای خود ادامه می‌دهند. در طی اين فرآيند، تلفن‌های هوشمند قابليت‌های تازه‌ای نظير كنفرانس ويدئويی را برای كاربران خود به ارمغان می‌آورند.
اين عوامل سازندگان تلفن‌های همراه را وادار خواهد كرد كه تلفن‌های مقرون به صرفه و پيچيده‌تری بسازند كه نيازهای بيشتری را فراروی سيستم‌های عاملِ همراه قرار خواهد داد. لذا تلفن‌های هوشمند و سيستم‌های عامل آنها در سال‌های آتی از اهميت فزآينده‌ای برخوردار خواهند شد.
مراجع: Steven J. Vanghan-Nichols, "Oss Battle in the Smart-Phone market", Ieee Computer, June 2003, pp. 10-12 A. Slawsby, R. Giusto, K. Burden, R. Sealfon, D. Linsalata, "Worldwide smart handheld devices forecast and analysis,2003-2007", June 2003, IDC (http://www.idc.com), Doc# 29586 Forrester Research, http://www.forrester.com Microsoft Smartphone 2002, http://www.microsoft.com/mobile/smartphone/default.asp, http://www.smartphone.net Palm OS 5.x, http://www.palmsource.com/includes/palmos5.pdf Symbian Operating System, http://www.symbian.com Aberdeen Group, http://www.aberdeen.com http://www.Linuxdevices.com







این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 349]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن