واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بازتاب جهاني پرتاب دومين ماهواره بر ايران به فضا
پرتاب ماهواره اميد با موشك ماهواره بر سفير بازتابهاي گسترده اي در كشورهاي مختلف و رسانه هاي جهان داشته است .
كاخ سفيد آمريكا درباره جديدترين آزمايش موشكي ايران ابراز نگراني كرده است .
گوردون جاندرو سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريكا كه در كاخ سفيد مستقر است با BBC برپايه گزارشهاي دريافتي به گزارش صدور بيانيه اي اين آزمايش را « نگران كننده » خوانده و گفته است كه ايران مي تواند از اين فناوري در ساخت موشك هاي بالستيك استفاده كند.
به گفته وي آزمايش روز يكشنبه مقاصد اصلي ايران را زير سوال مي برد.
جاندرو همچنين ادعا كرد كه اقدام ايران و احتمال استفاده هاي دوگانه از آن براي برنامه موشكي اين كشور مغاير تعهدات ايران در قبال شوراي امنيت سازمان ملل متحد است .
بي بي سي در پايان گزارش خود نوشته است : خبر آزمايش جديد ابتدا از سوي ستاد كل نيروهاي مسلح ايران منتشر شد كه در آن آمده بود ماهواره « اميد » با يك موشك ايراني به فضا فرستاده شده است اما ساعاتي بعد تاكيد شد كه تنها « موشك ماهواره بر سفير اميد » آزمايش شده است .
اين در حاليست كه پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر « سفير اميد » كه با تلاش محققان كشورمان به وقوع پيوست در اكثر رسانه هاي جهان به عنوان نقطه عطفي در پرونده علمي ايران ذكر شده است .
در همين راستا « سي ان ان » اعلام كرد : پرتاب ماهواره بر ايراني كه به گفته مسئولان ايراني هدف آن انجام تحقيقات علمي خواهد بود با موفقيت انجام شده است .
نيويورك تايمز نيز با اشاره به تلاشهاي فراوان ايرانيان در اين زمينه در گذشته اعلام كرد : متخصصان معتقدند پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر « سفير اميد » نقطه عطفي براي ايران محسوب مي شود.
اين رسانه اعلام كرده است : اين اولين پرتاب دو مرحله اي ماهواره در ايران است كه با موفقيت انجام گرفته است .
نيويورك تايمز در ادامه آورده است : ايران هدف خود را از پرتاب اين ماهواره بر انجام تحقيقات علمي اعلام كرده است .
به رغم سم پاشي هاي كشورهايي مانند آمريكا اين پرتاب موفقيت آميز افتخار بزرگي براي ايران به حساب AP بر اساس گزارش مي آيد.
همچنين در « چاينا ديلي » به تفصيل به موفقيت ايران در پرتاب ماهواره در روز ولادت حضرت مهدي (ع ) پرداخته شده است .
پرتاب آزمايشي موفقيت آميز ماهواره بر ايراني « سفير اميد » با قابليت حمل ماهواره مخابراتي به فضا بازتاب گسترده اي در رسانه هاي جهان داشت .
پرتاب اين « ماهواره بر » راه را براي قرار دادن ماهواره در مدار كره زمين از سوي ايران هموار ساخت .
به گزارش ايرنا راديو فرانسه در گزارشي به نقل از منابع ايراني اعلام كرد ايران ماهواره بري را آزمايش كرده كه قابليت حمل ماهواره را دارد.
اين راديو به نقل از غلامحسين الهام سخنگوي دولت اعلام كرد كه پرتاب ماهواره بر به دستور رييس جمهوري و در حضور وي صورت گرفته است .
تلويزيون سراسري ژاپن (ان .اچ .كي ) نيز روز دوشنبه اين رويداد را بازتاب داد.
اين رسانه ژاپني گزارش داد : دولت ايران مي گويد كه توانسته با موفقيت يك ماهواره بر توليد داخل را با موفقيت آزمايش كند.
اين گزارش با اشاره به پخش صحنه هايي از پرتاب اين ماهواره بر در شب و از يك مركز فضايي در ايران مي افزايد : هر چند اعلام نشده كه اين ماهواره بر به چه ارتفاعي رسيده است اما محمود احمدي نژاد رييس جمهور ايران اعلام كرد كه ايرانيان توانسته اند به فناوري بزرگي دست يابند.
رسانه هاي انگليس نيز خبر پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر سفير اميد توسط جمهوري اسلامي ايران را بازتاب دادند.
« بي .بي .سي » با انتشار گزارشي در اين خصوص اعلام كرد : ايران روز يكشنبه دومين ماهواره بر ساخت خود را در حضور محمود احمدي نژاد رييس جمهوري آن كشور به فضا پرتاب كرد.
اين شبكه خبري با اعلام اينكه ايران در فوريه امسال يك ماهواره بر را به صورت آزمايشي به فضا پرتاب كرده بود افزود : ايران سال هاست كه برنامه فضايي خود را آغاز كرده است .
شبكه تلويزيوني اسكاي نيوز نيز خبر پرتاب ماهواره بر سفير اميد را انعكاس داد.
اين شبكه تلويزيوني به نقل از خبرگزاري هاي خارجي گفت : ايران امروز ماهواره بر ساخت داخل را به فضا پرتاب كرد.
روزنامه ديلي تلگراف نيز در پايگاه اينترنتي خود نوشت : ايران روز يكشنبه ماهواره بر ساخت خود را آزمايش كرد.
اين روزنامه چاپ لندن افزود : بر اساس گزارش رسانه هاي ايران آزمايش اين ماهواره بر با موفقيت انجام شده است .
ديلي تلگراف همچنين نوشت : ماهواره ساخت ايران قرار است در فاصله 650 كيلومتري زمين مستقر شده و در هر 24 ساعت شش بار فضاي ايران را طي كند.
اين روزنامه انگليسي افزود : ايران قصد دارد از ماهواره خود در مدار زمين براي بهبود امكانات ارتباطي و مطالعه درباره حوادث طبيعي بهره بگيرد.
همچنين رئيس آژانس فضايي رژيم صهيونيستي در واكنشي منفعلانه به آزمايش موفق ماهواره بر سفير اميد در ايران گفت : نگراني ما از بابت برنامه هسته اي ايران است و نه موشك ها و ماهواره هاي ايراني .
به گزارش خبرگزاري فرانسه اسحاق بن اسرائيل كه با راديو رژيم صهيونيستي گفتگو مي كرد مدعي شد : ايران هنوز تا دست يافتن به دانش كامل ماهواره ها راه درازي را در پيش دارد و تلاش تهران در زمينه افزايش موفقيتهاي خود در علوم هوايي و زميني براي منصرف كردن آمريكا و اسرائيل از حمله به ايران است .
رئيس آژانس فضايي رژيم صهيونيستي در ادامه افزود : اين نكته روشن است كه ايران به مدت چندين سال است موشك شهاب 3 را در اختيار دارد و اين موشك توانايي هدف قرار دادن اسرائيل را براي ايران فراهم مي كند اما آنچه از سوي ايران ما را تهديد مي كند برنامه هسته اي اين كشور است و نه ماهواره و يا موشكهاي بالستيك آن .
جالب اينكه اقدام ايران در آزمايش " ماهواره بر سفير اميد " با واكنشهاي متناقض و متفاوتي روبرو شده است . در حالي كه سخنگوي كاخ سفيد آزمايش اين ماهواره بر را مشكل ساز مي خواند; مقامهاي رژيم صهيونيستي اين مسئله را موضوعي عادي قلمداد مي كنند.
لازم به ذكر است در شب ولادت با سعادت حضرت مهدي موعود(عج ) با حضور رياست جمهوري و متخصصان افتخارآفرين كشورمان پرتاب آزمايشي ماهواره بر سفير اميد با موفقيت انجام شد و راه براي نشاندن ماهواره در مدار كره زمين هموار گشت .
اين آزمايش كه با هدف صحه گذاري بر عملكرد ماهواره بر سيستمهاي داده پردازي از راه دور دستگاه مركزي زمين ايستگاههاي زميني تله متري فرمان از راه دور (تله كامند) و تعيين موقعيت ماهواره صورت گرفت ;توانست به اهداف از پيش تعيين شده دست يابد.
در اين آزمايش زيرساختهاي ارتباطي گسترده زميني به نحو كاملي از پرتاب آزمايشي پشتيباني كردند.
در همين حال وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ايران با اشاره به اينكه در آينده اي نه چندان دور ماهواره ملي به فضا پرتاب خواهد شد تلاش دشمنان پيشرفت رفاه و سعادت ملت ايران را براي وارونه جلوه دادن فعاليت علمي فني و صلح آميز كشورمان بي اثر خواند.
سردار سرتيپ مصطفي محمد نجار وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح درباره پرتاب موفقيت آميز ماهواره بر سفير اميد گفت : خداوند در قرآن كريم شرط نفوذ در اقطار و لايه آسمان و فضا را قدرت معرفي كرده است آنچه كه اين روزها شاهد آن هستيم موفقيت فرزندان برومند ملت مسلمان ايران در دستيابي به توانايي نفوذ در فضا است .
وي ادامه داد : اين روزها به آن دليل اهميت دارد كه مجموعه اي عظيم از فناوريهاي فوق مدرن براي ساخت و بهره برداري از تجهيزات سازنده ماهواره حامل هاي ماهواره ايستگاههاي زمين پرتاب حاملها و همچنين رهگيري و هدايت ماهواره و دريافت و ارسال اطلاعات به آن توسط دانشمندان جوان و اساتيد انديشمند آنها به صورت بومي در آمده است .
سردار نجار با بيان اينكه خداوند را به خاطر چنين توفيقي سپاسگزاريم خاطرنشان كرد : حامل ماهواره يا ماهواره بر سفير اميد پرتابه اي دقيق و هدايت پذير است . اين ماهواره بر مي تواند ماهواره را تا ماورا جو حمل كند و در نقطه اي مشخص و در مداري از پيش تعيين شده رها سازد تا در جهت برنامه ريزي شده به دور زمين بچرخد. اين ماهواره بر تماما ساخت داخل است و در آن چندين هزار قطعه دقيق ساخت صنايع داخلي تا دو مجموعه موتورهاي آن با دستهاي تواناي مهندسين و صنعتگران ايراني ساخته شده است .
وزيردفاع اعلام كرد : پرتاب آزمايشي ماهواره بر سفير اميد كه در شب ولادت با سعادت امام زمان (عج ) با موفقيت صورت پذيرفت با هدف صحه گذاري بر عملكرد ماهواره بر سيستمهاي داده پردازي از راه دور دستگاه مركزي زميني ايستگاههاي زميني تله متري فرمان از راه دور (تله كامند) و تعيين موقعيت ماهواره صورت گرفت كه توانست به اهداف از پيش تعيين شده دست يابد.
وي ادامه داد : در اين آزمايش زير ساختهاي ارتباطي گسترده زميني به نحو كاملي از اين پرتاب پشتيباني كردند و بحمدالله امروز راه هموار و آينده روشني در پيش داريم و متخصصان كشورمان قادر شده اند تا در آينده اي نه چندان دور ماهواره ملي را در مدار زمين قرار دهند.
همچنين رئيس سازمان فضايي كشور با تشريح جزئيات موفقيت ايران در پرتاب ماهواره بر و اهداف اين پرتاب گفت : « ماهواره بر » طراحي شده بود كه با پرتاب موفقيت آميز آن ايران در زمره كشورهاي دارنده دانش فني اين سيستم قرار LEO براي قرار گرفتن در مدار گرفت .
دكتر رضا تقي پور طي گفتگويي با خبرنگار مهر با بيان اينكه پرتاب « ماهواره بر » اولين تجربه كشور در اين زمينه است افزود : ايران در زمينه طراحي و ساخت « ماهواره بر » ها تاكنون تجربه اي نداشت اما با پرتاب موفقيت آميز اخير كشورمان نيز در زمره كشورهاي دارنده دانش فني « ماهواره بر » چون آمريكا روسيه فرانسه هند و چين قرار گرفت .
ذكر كرد و اظهار داشت : اين پروژه در ابتدا براي طي مسير 270 تا 530 كيلومتر برنامه LEO وي ماموريت اين « ماهواره بر » را مدار ريزي شده بود كه در اولين پرتاب آزمايشي ضمن اعمال موفق كنترل هاي فني در تمام مراحل پرتاب توانست مسير 800 كيلومتري را با موفقيت طي كند.
تقي پور از طراحي و ساخت برخي ماهواره ها تا 2 سال آينده خبر داد و خاطر نشان كرد : اين ماهواره ها در دستور كار قرار گرفته است كه با تكميل آن به تدريج در مدار مورد نظر قرار خواهد گرفت .
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]