تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797863897




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصرف لبنیات ...بله یا خیر ؟؟!! : تغذیه و سلامتی


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: هش سن پوكي استخوان در زنان [ October 24, 2007 ]


تحقيقات - صدف كوه‌كن:
خبر اين است: انستيتو تحقيقات تغذيه ايران در بررسي‌هاي خود به اين نتيجه رسيده است كه مصرف كم لبنيات سبب شده تا 90درصد خانواده‌هاي ايراني، كمتر از حد استاندارد كلسيم دريافت كنند.
اين مسئله هم به نوبه خود باعث شده سن پوكي استخوان در زنان ايراني به 35 سال كاهش يابد.

دكتر احمدرضا درستي، متخصص تغذيه و رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي ايران، با تاييد اين خبر مي‌گويد: در پي مطالعاتي كه طي سالهاي 79تا 81 در انستيتو انجام شد، ما به اين نتيجه رسيديم كه بيشترخانواده‌هاي ايراني با كمبود كلسيم مواجه هستند، اما اين آمار بالا يعني 90درصد، از آنجايي به دست آمده است كه RDA (جيره غذايي روزانه) براي كلسيم در سال‌هاي اخير بالا رفته است و نه تنها در ايران كه در تمام دنيا شاهد آمار بالايي از افراد هستيم كه به اين كمبود دچار هستند. يعني اگر قرار بود معيار سنجش RDA قديمي‌باشد، اين كمبود اين‌قدر بالا نبود.

دكترسيدمرتضي صفوي، مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت نيز با اشاره به تحقيقاتي كه در سال61 انجام شده و در گزارش بررسي مصرف انستيتو تغذيه كه تمام كشور را دربر مي‌گيرد نيز آمده است مي‌گويد: براساس اين مطالعات، متوجه شديم كه دريافت لبنيات و در نتيجه آن، كلسيم دريافتي بالاي 90درصد افراد كم است و تنها 10درصد از افراد جامعه به ميزان كافي، كلسيم دريافت مي‌كنند.

وي در ادامه به عوارض خطرناك ناشي از اين كمبود اشاره مي‌كند و مي‌گويد: خبر بدي كه ريشه در اين كمبود كلسيم گسترده دارد، اين است كه سن پوكي استخوان در زنان ايراني به 35 سال كاهش يافته است و اكثر اين خانم‌ها با پوكي استخوان وارد دهه چهارم زندگي شان مي‌شوند.

صفوي در پاسخ به اين سؤال كه پس ازآگاهي از اين آمارها، وزارت بهداشت چه راهكارهايي را براي بهبود دريافت كلسيم در افراد انجام داده است به همشهري مي‌گويد: ما به عنوان اولين قدم، فرهنگ‌سازي را شروع كرديم چرا كه معتقديم هر اصلاحي در نتيجه فرهنگ‌سازي صحيح و اطلاع رساني مناسب، هم نتيجه بخش خواهد بود و هم تثبيت خواهد شد.

وي در ادامه به اقدامات ديگر وزارت بهداشت از جمله تغييرنوشيدني‌هاي مورد استفاده در ادارات دولتي اشاره مي‌كند و مي‌گويد: طبق مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي كه رئيس جمهور، رياست آن و وزير بهداشت، سمت دبيري آن را به عهده دارد، از دي ماه سال 1384به بعد، دوغ جايگزين نوشابه در ادارات دولتي شد و از آن زمان تا به حال، نوشيدني‌هاي شيرين گازدار جايگاهي را در ميان نوشيدني‌هاي مورد استفاده در ادارات دولتي ندارند؛ بنابراين، هم يكي از منابع مفيد دريافت كلسيم يعني دوغ را وارد برنامه غذايي افراد كرديم و هم از سوي ديگر يكي از عوامل پيشگيري از جذب كلسيم و بروز پوكي استخوان راكه همان نوشيدني‌هاي شيرين گازدار است، حذف كرديم.

صفوي به عنوان اقدام ديگر وزارت بهداشت، از برنامه شير مدرسه ياد مي‌كند و مي‌افزايد: در حقيقت برنامه توزيع200ميلي‌گرم شير، به صورت يك روز در ميان، طرحي است كه براي كودكان سنين دبستان به اجرا در آمده است و چون اين بچه‌ها در سنين رشد هستند و از گروه‌هاي در معرض خطر به شمار مي‌آيند، دريافت شير مي‌تواند تا حدودي كمكي براي جبران كمبود كلسيم باشد.

دكتر درستي هم در اشاره به گروه‌هاي در معرض خطر به دو گروه اشاره مي‌كند و مي‌گويد: هم كساني كه نياز بالاتري به ماده مغذي كلسيم دارند و هم افرادي كه در سنين رشد و نمو قرار دارند در صورت دريافت كمتر از حد توصيه شده كلسيم، در معرض خطر هستند كه از اين افراد مي‌توان به زنان باردار، شيرده و كودكان در حال رشد اشاره كرد و اولويت برنامه‌هاي اصلاحي هم بايد بر اين افراد متمركز شود.

اما، صفوي، مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، به اين سؤال كه براي مادران باردار و شيرده چه اقدامي‌صورت گرفته است، بازهم به فرهنگ سازي و اطلاع رساني در رسانه‌هاي ارتباط جمعي فراگير اشاره مي‌كند و البته در پي آن خبر از آغاز غني سازي محصولات لبني از جمله شير با كلسيم و ويتامين D مي‌دهد.

به گفته صفوي، تسهيلاتي هم براي شركت‌هاي توليدكننده اين مواد غذايي غني شده از جمله صدور مجوز سريع و اجازه قيمت گذاري بالاتر از محصولات لبني معمولي، ايجاد شده است تا شركت‌هاي توليدكننده هم به اين غني سازي ترغيب شوند كه البته مديركل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت تاكيد مي‌كند در اين زمينه جاي كار زيادي وجود دارد.

اين در حالي است كه دكتر درستي پيش از اين، در اشاره به مطالعات تكميلي انستيتو تحقيقات تغذيه در زمينه راهكارهاي مناسب براي جبران كمبود كلسيم، به طرحي اشاره كرده و گفته بود: ما در بررسي طرح غني‌سازي شير و آبميوه‌ها به اين نتيجه رسيده‌ايم كه نتيجه به دست آمده در حد انتظار ما از اين طرح نبوده است و دريافت كلسيم از راه آبميوه‌ها و شير، احتياج به بررسي‌هاي بيشتري دارد.

در اين ميان و با توجه به فعاليت‌هاي وزارت بهداشت در راستاي ارائه راهكارهاي عملي براي جبران كمبود كلسيم در خانوارهاي ايراني و گنجاندن منابع غذايي حاوي كلسيم در برنامه روزانه افراد، به نظرمي‌رسد چيزي كه اهميت بيشتري دارد، گذشته از پرداختن به شيوه‌هاي تبليغاتي مفيد در راستاي افزايش سرانه مصرف مواد لبني و مواد غذايي حاوي كلسيم، هماهنگي‌هاي بين بخشي و حتي اختصاص يارانه به محصولات لبني است تا اين كمبود در سال‌هاي آينده برطرف شود.

جام جم آنلاين: دانشمندان می گویند مصرف دائمی نوشابه های حاوی کولا خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان را افزایش می دهد.

به گزارش شبكه BBC ، مطالعه روی 2500 نفر در رابطه با نوشیدن نوشابه هاي کولا و استحکام استخوان ها با توجه به سن و میزان جذب کلیسیم نشان داد

که مصرف همیشگی این نوشابه ها می تواند برای سلامت زنان مضر باشد.

در حالي كه ، چنین رابطه ای میان مصرف کولا با پوکی استخوان در مردان يافته نشده است.

بر اساس آمار رسمی در بریتانیا بیش از یک میلیون زن به بیماری پوکی استخوان مبتلا هستند در حالی که ممکن است آمار واقعی مبتلایان به این بیماری

بسیار بیشتر باشد.

در این بیماری از میزان تراکم بافت استخوان کاسته می شود.

پرفسور کاترین توکر، مدیر برنامه همه گیرشناسی و ارزیابی رژیم غذایی دانشگاه بوستون و همکارانش نتایج پرسشنامه رژیم غذایی را با ارزیابی میزان

استحکام استخوان ها درستون فقرات و لگن خاصره باهم مقایسه کردند.

مردان پاسخ داده بودند که در هفته به طور متوسط پنج بطری نوشابه حاوی کولا می نوشند

و زنان در این پرسشنامه میزان مصرف کولا را چهار بطری در هفته اعلام کرده اند.

مصرف کولا با کاهش مواد عالی در استخوان در هر سه قسمت استخوان های لگن خاصره زنان در ارتباط است،

ولی تاثیری در استخوان های ستون فقرات ندارد.

با این حال هیچ رابطه ای بین کاهش تراکم مواد عالی استخوان با سایر نوشابه های گاز دار در زنان دیده نشده است.

قبلا تصور می شد وضعیت استخوان ها در زنان به دلیل جایگزین کردن کولا به جای شیر در رژیم غذایی زنان به خطر می افتد.

اما در تحقیق اخیر زنانی که بیشتر کولا می نوشیدند کمتر از دیگران شیر نمی نوشیدند.

در همین حال جذب کلسیم از طریق مواد غذایی گوناگون از جمله سبزیجات و حبوبات

در زنانی که بیشتر کولا می نوشیدند کمتر از دیگران بوده است.

دانشمندان می گویند اسید فسفریک موجود در کولا ممکن است سبب پوکی استخوان

در زنان شود ولی تاثير آن هنوز به درستی شناخته نشده است.

پرفسور توکر می گوید: ما تصور می کنیم میزان مصرف کولا به ویژه به طور مداوم در روز ،

سبب می شود تا اسید فسفریک اسید خون افزایش يابد، در نتیجه

برای ایجاد توازن کلیسیم از استخوان ها دفع می شود.

او توصیه می کند زنانی که نگران پوکی استخوان هستند باید نوشیدن کولا را محدود کنند.

تحقيق منتشر شده در نشريه سازمان بهداشت جهانی می گويد حدود 40 درصد زنان و 10 درصد مردان در طول زندگی خود با خطر ابتلا به پوکی استخوان مواجهند.

پوکی استخوان يا " استئوپروز " بيماری خاموش، ناميده می شود، چرا که در آن، استخوان ها بدون هيچ علامتی پوک می شوند و وقتی علائم درد و شکستگی بروز پيدا می کند که بيماری در مرحله پيشرفته است. حتر اگر شکستگی در استخوانهای اندامها رخ ندهد، پس از گذشت ساليان، علائمی چون درد کمر و خميدگی قامت ايجاد می شود که ناشی از شکستگی يا بهتر است بگوييم خردشدگی استخوان مهر ه های کمری است.

پوکی استخوان در واقع خالی شدن استخوان از مواد سازنده آن است. در اين بيماری گاهی فرد در تمام استخوان های خود احساس درد و سوزش می کند و گاهی حتی فرد متوجه شکستن استخوان هم نمی شود، چنان که گاهی فشارهای کوچک مثل خم شدن يا بلند کردن يک وسيله سنگين يا حتی سرفه می تواند موجب شکستگی استخوان شود.

طبق پيش بينی سازمان بهداشت جهانی، اين بيماری در سرتاسر دنيا در حال افزايش است، اين در حالی است که تا 20 سال پيش ناديده گرفته می شد که بعلت نداشتن راهی برای اندازه گيری دانسيته استخوان و درمان بيماری بود.

آمارها می گويند در ايران در طول يک سال، شاهد از دست دادن 36 هزار و 761 سال از عمر کل جامعه به علت اين بيماری هستيم.

پوکی استخوان در کشور ما:

اطلاعات در مورد شيوع پوکی استخوان در مناطق مختلف دنيا هنوز محدود است، به خصوص در کشورهای در حال توسعه ، آمار دقيقی وجود ندارد. شيوع اين بيماری از کشوری به کشور ديگر يا حتی در مناطق مختل داخل يک کشور متفاوت است و بستگی به نژاد، وضعيت تغذيه ، فعاليت بدنی، سبک زندگی، بيماری ها و مصرف داروها و سابقه ابتلا در خانواده به اين بيماری و مصرف دخانيات دارد.

با اين حال، بعضی مطالعات در سطح محدود انجام شده است که می تواند تا حدودی وضعيت کشور ما را در مقايسه با کشورهای ديگر روشن کند. مطابق آمار موجود، متوسط تراکم استخوان افراد سالم کشور ما در مقايسه با افراد ژاپنی حدود سه و نه دهم درصد بالاتر و چهارو شش دهم از آمريکا کمتر است. اين در حالی است که آمارها در کشور آمريکا نشان می دهد حدود 55 درصد آمریکایی ها به خصوص زنان ، در معرض خطر شکستگی و پوکی استخوان هستندخطر شکستگی و پوکی استخوان هستند و حدود 8 ميليون زن و 2 ميليون مرد در آمريکا پوکی استخوان دارند.

مطالعه ای که چندی پيش توسط وزارت بهداشت انجام شده نشان ميدهد 47 درصد زنان و 44 درصد مردان بالای 50 سال در ايران دچار کمبود تراکم استخوان هستند وچهار و شش دهم درصد افراد 20 تا 70 سال در ايران به پوکی استخوان در ستون فقرات مبتلا هستند. همچنين از هر 4 زن ايرانی بالای 50 سال، يک نفر به پوکی استخوان مبتلاست. اين در حالی است که آمارهای جهانی، فاصله معنی داری با آمار کشور ما دارد. در سرتاسر دنيا از هر 3 زن، يک زن و از هر 5 مرد يک مرد بالای 50 سال دچار پوکی استخوان هستند.

مطالعه ديگری در ايران نشان داده است نيمی از زنان بالای 45 سال و 90درصد زنان بالای 75 سال در ايران به پوکی استخوان مبتلا هستند.

تفاوت زنان و مردان :

ميزان پوکی استخوان در زنان، 4 برابر مردان ذکر شده است و شکستگی ناشی از آن در زنان، تقریبا" دو برابر مردان شايع است. البته از 75 سالگی به بعد، پوکی استخوان در زنان و مردان به يک اندازه شايع است ولی اين بيماری ، اغلب بيماری زنان شناخته می شود. زنانی که زودتر دچار عادت ماهانه و ديرتر يائسه شوند، احتمال بروز بيماری در آنها کمتر است. تحقيق منتشر شده در نشريه سازمان بهداشت جهانی می گويد حدود 40 درصد زنان و 10 درصد مردان در طول زندگی خود با خطر ابتلا به اين بيماری مواجهند.

آمار شکستگی استخوانها :

مهم ترين عارضه پوکی استخوان، شکستگی است. بيشترين شکستگی در اين بيماری، در ناحيه مفصل ران در محل اتصال به لگن و در ستون فقرات که معمولا" وزن بدن را تحمل می کنند رخ می دهد. شکستگی در ناحيه مچ دست نيز شايع است. در ناحيه لگن در اثر زمين خوردگی شستگی ايجاد می شود . که سبب ناتوانی شديد و حتی مرگ پس از جراحی می شود.

آمارها در ايران می گويند 50درصدافراد مبتلا به پوکی استخوان شکستگی ران داشته اند که پس از اين اتفاق، 20درصد از نظر زندگی وابسته به ديگران شدند و 20درصد ديگر زندگی شان به خطر افتاد. طبق اين آمار، در يک سال، 5 هزار شکستگی در استخوان ران در زنان و500 مورد شکستگی در ستون فقرات و 2 هزار شکستگی در ناحيه مچ اتفاق می افتد.

اين در حالی است که مطابق آمار سال 2003 در آمريکا هر ساله حدود یک و نیم ميليون نفر يعنی 4 نفر از هر 10 زن دچار شکستگی استخوان شده و حدود 20درصد در سال فوت می کنند. در آمريکا، موارد شکستگی ناشی از پوکی استخوان از بيماری هايی مثل سرطان و بيماری قلبی در افراد بالای 65 سال شايع تر است. در آمريکای شمالی ، اروپا، اقيانوسيه، استراليا و نيوزيلند عمدتا" شکستگی در مفصل ران شايع است.

آينده پوکی استخوان :

بر اساس تغييرات سالهای اخير در ميزان اين بيماری در نقاط مختلف دنيا پيش بينی می شود اين بيماری در 60 سال آينده در بعضی مناطق که اين بيماری شيوع کمتری داشته رو به افزايش خواهد بود و بر عکس، مثلا" امروزه آمريکای شمالی و اروپا نيمی از موارد شکستگی مفصل ران را در افراد مسن شامل می شوند ولی با اقدامات پيشگيرانه ای که در حال حاضر روی دختران جوان متمرکز شده است، تا سال 2050 اين ميزان به يک چهارم خواهد رسيد. اين درحالی است که پيش بينی می شود در آسيا و آمريکاری لاتين، شيوع پوکی استخوان همچنان رو به افزايش باشد.

مصرف بالای جوش شيرين در ايران :

کلسيم و ويتامين D دو ماده مغذی لازم برای استحکام استخوانها هستند و جوش شيرين مصرف شده در نانها، يک عامل کمبود کلسيم و زمينه ساز پوکی استخوان است. مطابق اظهارات دکتر صفوی مدیرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت - جوش شيرين در نان، عامل اصلی کمبود کلسيم در ايران است و 58 ميليون نفر در کشور از کمبود کلسيم رنج می برند. بيشترين مصرف جوش شيرين، اول در تهران و سپس در گيلان، مازندران ، قم و مرکزی است.

اين در حالی است که نان يکی از مهمترين منابع تغذيه مردم کشورمان است، بطوری که 43 تا 58 درصد انرژی و 56 درصد پروتئين مورد نياز افراد جامعه را تامين می کند. از طرفی مصرف مواد لبنی در کشور ما بسيار محدود است، بنابراين نياز به آموزش اصلاح عادات غذايی در زمينه مصرف لبنيات در خانواده ها از طريق متخصصين و پزشکان احساس می شود.

اين اصلاح عادات غذايی بايد از دوران کودکی شروع شود و طرح توزيع شير رايگان در مدارس نيز بر همين اساس است. آمار نشان می دهد 70 تا 80درصد افراد جامعه ما از کمبود شديد يا خفيف ويتامين D مصرف کنند. نکته قابل توجه برای دختران جوان اين است که بيشترين رشد استخوان در سنين بين 11 تا 17 سالگی است و تا 30 سالگی بر دانسيته استخوانهای بدن افزوده می شود، بنابراين در سنين جوانی بايد برای پوکی استخوان فکری کرد و نبايد فراموش کرد الگوهای مدرن امروزی برای زيبايی اندام مانند مانکن ها و نيز پيروی از شيوه های جديد لاغری، ميتواند به استخوانهای دختران آسيب بزند و زمينه ای برای خطر پوکی استخوان در سالهای بعد باشد.



****

منبع: مقاله : " نگاهی به شيوع بيماری پوکی استخوان در دنيا و ايران " -تهیه کننده : فرانک روح الهی-منبع: - روزنامه همشهری - بخش سلامت - سه شنبه 14 آذر 1385 - شماره 4150

پوكي استخوان چيست؟
پوكي استخوان يا استئوپروز، عبارت از حالتيست كه در اثر تخريب بافت استخواني، توده‏اي استخوان كاهش يافته سرانجام به شكستگي استخوان منجر مي‏شود (تعداد و اندازه‏ي تيغه‏هاي استخواني بافت استخواني كاهش مي‏يابد).
توده‏ي استخواني هر فرد معمولاً در 30 تا 35 سالگي به بيشترين حد خود مي‏رسد. پس از اين سن، كم شدن توده استخوان به صورت يك روند طبيعي آغاز مي‏شود. در واقع با افزايش سن، مقدار استخواني كه تخريب مي‏شود، بيشتر از مقداري است كه ساخته مي‏شود. اگر بتوانيم ساختمان داخلي بافت استخواني را با ميكروسكوپ ببينيم، در حالت طبيعي، شبيه كندوي عسل است كه با تخريب بافت استخواني در اين كندو اندازه‏ي فضاهاي خالي بزرگتر مي‏شود و به عبارتي پوك‏تر مي‏شود. بدين ترتيب، استخوانها نازك و شكننده مي‏شوند، به حدي كه به راحتي و حتي به خودي خود مي‏شكنند.(مخصوصاً در ناحيه سر استخوان ران كه در گودي استخوان لگن جا دارد، ستون مهره‏ها و مچ دست). زمان يائسگي عامل خطر ديگري براي پوكي استخوان است، بطوريكه بعضي، عملاً پوكي استخوان را فقط بيماري دوران يائسگي مي‏دانند. هنگام يائسگي، مقدار هورمون (استروژن) در بدن زنان خيلي كم مي‏شود. پايين آمدن اين هورمون در خون، از دست دادن (استحكام) استخوان و پوكي آن را سبب مي‏شود. پوكي استخوان، بيماري خاموش نيز ناميده مي‏شود، زيرا ممكن است شما متوجه هيچ علامتي نشويد. طي سالها ممكن است استخوانهايتان را از دست بدهيد، اما ندانيد كه پوكي استخوان داريد، تا زمانيكه ناگهان يكي از استخوانهايتان بشكند. بعضي مواقع، وجود برخي از بيماريها مثل پركاري تيروئيد، كم كاري غدد جنسي، آرتريت روماتوئيد، يا مصرف بعضي از داروها مثل كورتن و لووتيروكسين باعث كم شدن قدرت استخوانها و در نتيجه پوكي آنها مي‏شود.
سن شروع وشيوع پوكي استخوان:
در زنان پوكي استخوان چهار برابر مردان ديده مي‏شود. در سالهاي بعد از يائسگي، مخصوصاً در سالهاي اول، معمولاً قدرت استخوان با سرعت زيادي كاهش مي‏يابد. سپس اين سرعت كم مي‏شود ولي روند پوكي استخوان ادامه مي‏يابد. زنان، مخصوصاً آنها كه بيشتر از 60 سال دارند بيشترين مبتلايان به پوكي استخوان‏اند. در مردان با افزايش سن، كاهش ناگهاني و عمده‏ي هورمونهاي جنسي، چنان كه در زنان اتفاق مي‏اافتد، پيش نمي‏آيد. كاهش تراكم وقدرت استخوان در آنها خيلي آهسته‏تر اتفاق مي‏افتد. اما در 65 تا 70 سالگي، زنان و مردان با يك سرعت استخوانهاي خود را از دست مي‏دهند.

علائم و عوارض پوكي استخوان:
چنان كه قبلاً گفته شد، ممكن است دچار پوكي استخوان باشيد، بدون آن كه از بيماري خود اطلاع داشته باشيد. به همين سبب است كه پوكي استخوان ”بيماري خاموش“ و يا ”بيماري بي‏سر و صدا“ ناميده مي‏شود. در مراحل اوليه‏ي بروز پوكي استخوان، علائم آن به ندرت ظاهر مي‏شود، كه اين ظاهر نشدن علائم تشخيص بيماري را دشوار مي‏كند.
پوكي استخوان در مراحل بعدي موجب بروز مسائل زير مي‏گردد:
- شكستگي خود به خود يا با كمترين ضربه بر استخوانها مخصوصاً در نواحي ران و لگن، كمر و ستون مهره‏ها كه غالباً اين اولين علامت است.
- كمر درد شديد در نقطه‏اي خاص كه نشانه شكستگي ست.
- قوز پشت كه موجب انحناي پشت يا قوز درآوردن مي‏‎شود.
- كوتاه شدن قد.
بعضي از محققان عقيده دارند افتادن دندانها در سالهاي بالا نيز ناشي از همين پوكي استخوان است
از نمونه‏هاي شكستگيهاي خود به خودي اين است كه شايد روزي كه فرد خم مي‏شود تا ساك خريد روزانه‏اش را بردارد و به خريد برود، دردي شديد در پهلويش احساس مي‏كند و بعداً متوجه مي‏شود كه دنده‏اي شكسته دارد. وقتي بيماري خيلي شديد باشد، فشارهاي خفيفي مثل خم شدن به جلو، بلند كردن جاروبرقي، عطسه يا سرفه كردن مي‏تواند باعث شكستگي مهره شود. شكستگيهاي ناحيه لگن، معمولاً در اثر افتادن و سقوط كردن فرد رخ مي‏دهند. اين شكستگي‏ها در بين شكستگيهاي ديگر از همه بدتر است، زيرا مي‏تواند حتي خطر مرگ در پي داشته باشد. نيمي از افرادي كه هم زنده مي‏مانند معمولاً تا آخر عمر عليل بوده، چنانچه نمي‏توانند بدون مراقبت دايمي آشنايي يا پرستاري زندگي كنند و براي همه‏ي عمر به عصا يا چهار پايه‏هاي مخصوص راه رفتن افراد معلول (واكر) نياز دارند.
كوتاه شدن قد، روند طبيعي افزايش سن است، ولي چنانچه كاهش قد قابل توجه بيش از 5/2 سانتي‏متر باشد(نسبت به 20 سالگي)، ممكن است همين، اولين علامت پوكي استخوان باشد.
به هر ترتيب چنانچه بيش از يكي از علائم بالا در شما هست حتماً به پزشك مراجعه كنيد. به خاطر داشته باشيد كه ممكن است هيچ علامتي مشاهده نشود ولي به پوكي استخوان دچار شده باشيد. پس بهترين راه، پيشگيري از بروز پوكي استخوان است.

عوامل مستعد كننده پوكي استخوان كدامند؟
عوامل مستعد كننده‏اي كه قابل كنترل نيستند:
- جنسيت: زنان بسيار بيشتر از مردان به پوكي استخوان و شكستگي ناشي از آن دچار مي‏شوند.( در واقع 4 برابر آقايان). زيرا زنان از ابتدا تراكم استخوان كمتري دارند و بيشتر هم عمر مي‏كنند.
- سن: با افزايش سن احتمال بروز پوكي استخوان بيشتر مي‏شود.
- شروع يائسگي: استروژن هورمون زنانه‏اي است كه از كاهش توده‏ي استخوان جلوگيري مي‏كند. توليد استروژن در تخمدانها بعد از يائسگي متوقف مي‏شود، در نتيجه، از دست رفتن توده‏ي استخوان تسريع مي‏شود. زناني كه يائسگي زود رس دارند (قبل از 45 سالگي)، مانند بانواني كه تخمدانهاي آنها را با جراحي برداشته‏اند بيشتر در معرض ابتلا به پوكي استخوان‏اند.
- سابقه‏ي خانوادگي: وراثت بر مقدار استخوانهاي شما و سرعت از دست دادن آنها تأثير دارد، اگر مادر شما شكستگي لگن يا مهره، ساعد و... داشته باشد، احتمال ابتلاي شما به شكستگي 2 برابر افراد ديگر است.
- استخوان‏بندي ظريف و كوچك: بانواني كه داراي استخوانهاي كوچك بوده، كوتاه قد و يا لاغراند، به خاطر وجود توده‏ي استخواني كمتر، مستعد بروز پوكي استخوان‏اند.
- نژاد: بانوان اروپايي شمالي يا افراد ساكن آسياي جنوب شرقي، بيشتر در معرض ابتلا به پوكي استخوان‏اند.
- بعضي از بيماريها: بيماريهايي نظير بيماري تيروئيد، پاراتيروئيد، غدد جنسي، و غدد فوق كليوي مي‏توانند به پوكي استخوان منجر شوند.
عوامل خطري كه مي‏توانيد آنها را كنترل كنيد:
- وزن: وزن كم بانوان بسيار لاغر باعث كم شدن قدرت استخوان هم مي‏شود (زناني كه داراي اضافه وزن‏اند، معمولاً در معرض خطر نيستند ولي احتمال ابتلا به ناراحتي‏هاي ديگر در آنها زيادتر است.)
- ورزش نكردن: فعاليت نداشتن، كاهش توده‏هاي استخوان را تسريع مي‏كند. ورزش مناسب به افزايش مقدار استخوان و سلامت بيشتر شما كمك مي‏كند.
- كمبود كلسيم در برنامه‏ي غذايي: كلسيم استخوانها را قدرتمند مي‏كند. اگر به قدر كافي كلسيم مصرف نمي‏كنيد بدن شما سلولهاي استخواني را تخريب مي‏كند تا كلسيم مورد نياز خود را از آنها به دست آورد.
- سيگار كشيدن: زناني كه سيگار مي‏كشند بيشتر از آنها كه سيگار نمي‏كشند به پوكي استخوان (و ساير بيماريها) دچار مي‏شوند.
عوامل خطر ديگر:
اين عوامل عبارتند از:
بعضي داروهاي تجويزي نظير كورتن كه در درمان آرتوروز و آسم استفاده شود ( از دكتر خود در اين مورد سئوال كنيد).
- برنامه‏ي غذايي پر پروتئين
- كمبود ويتامين دي
آيا مي‏توان پوكي استخوان را تشخيص داد؟
معاينه جسماني:
معاينه وسابقه‏ي پزشكي كمك مي‏كند تا مشخص شود آيا در معرض پوكي استخوان هستيد يا نه؟ پزشكتان مي‏تواند به شما كمك كند تا برنامه‏ي پيشگيري براي خود تعيين كنيد
پرتوهاي X و عكسهاي راديولوژي:
معمولاً براي تشخيص پوكي استخوان از راديولوژي استفاده نمي‏شود، ولي گاهي اوقات، وقتي به دلايل ديگري عكس راديولوژي گرفته مي‏شود، پوكي استخوان را كه نسبتاً زياد باشد هم در فرد مشخص مي‏كنند.
آزمايشهاي سنجش تراكم استخوان
انجام اين آزمايشها فعلاً براي تشخيص و پي‏گيري درمان پوكي استخوان، دقيقترين روش است. اطلاعات لازم را از پزشكتان بپرسيد. اين آزمايش؛ معمولاً، 3 تا 5 سال يك بار تكرار مي‏شوند تا روند پوكي استخوان و احتمالاً درمان آن مشخص شود. همراه اين آزمايش براي بار اول، معمولاً يك سري آزمايشهاي عمومي هم از فرد گرفته مي‏شود تا از سلامتش اطمينان يابند. به هر حال به ياد داشته داشته باشيد كه تشخيص پوكي استخوان خيلي ساده نيست و در بيشتر موارد وقتي تشخيص داده مي‏شود كه فرد دچار شكستگي شده است. بنابراين بهترين راه، پيشگيري از بيماري پوكي استخوان است.
براي جلوگيري از پوكي استخوان چه بايد كرد؟
1)دريافت كلسيم و ويتامين دي كافي (به قسمت تغذيه مراجعه شود).
2)ترك سيگار
3)داشتن فعاليت فيزيكي مداوم و متعادل (مثلاً حداقل 30 دقيقه پياده‏روي روزانه) براي توضيح بيشتر به قسمت ورزش مراجعه كنيد.
4)خانمهاي يائسه‏اي كه داراي عوامل مستعد كننده‏ي پوكي استخوان هستند و افراد مبتلا به بيماريهاي تيروئيد بايد با پزشك خود در اين باره مشورت كنند.

دوستان از خوردن کلسیم + ویتامین د غافل نشین. برای جلوگیری از پوکی استخوان و سرطان رحم اینجا به همه خانمها تجویز میکنن.



بالاخره لبنیات بخوریم یا نخوریم ؟؟!!

1 -استفاده از سه ليوان شير روزانه که برابر است با 1000 ميلی گرم کلسيم در روز که 900 ميلی گرم آن از طريق مدفوع و 100 ميلی گرم آن از طريق ادرار دفع می شود.

سوال ؟ چقدر از اين مقدار کلسيم مصرف شده جذب شده است ؟

2. مصرف زياد کلسيم موجب عدم تعادل کلسيم و فسفات مي شود که در اين حالت فسفات از طريق ادرار دفع می شود. (نسبت کلسيم به فسفات نبايد بيش ار 1,3 تا 2 باشد).
3. مقدار کلسيم موجود در يک دسی ليتر خون بايد بين 8,3 تا 10 ميلی گرم باشد در صورت افزايش کلسيم از اين مقدار فيد بکی به غدد پاراتيروئيد ارسال شده و اين غدد از کار خواهد افتاد و ديگر کلسيمی جذب نخواهد شد.
4. کلسيم در بدن به تنهائی قابل جذب نمی باشد.
5. کلسيم در بدن زمانی قابل جذب است که همراه با فسفات و ويتامين D باشد.
6. يکی از راه های جذب اين ويتامين استفاده از نور مستقيم آفتاب که با پوست درتماس باشد.
7. در ايران عموماٌ خانمها از اين نعمت خدادادی استفاده نمی کنند و هنگام خارج شدن از منزل پوست را با کرم ضد آفتاب چرب می کنند که مبادا از نور آفتاب استفاده کنند.
8. کلسيم زمانی قابل جذب است که محيط قليائی باشد و جالب توجه اين که در محيط اسيدی کلسيم قابل جذب نيست. در اين محيط معمولاٌ بدن از کلسيم موجود در استخوان برداشته و مورد استفاده قرار می دهد که در نتيجه بمرور سائيدگی استخوان اتفاق می افتد.
9. کلسيم زمانی قابل جذب است که شخص روزانه مقداری نرمش و ورزش معقول انجام دهد در غير اين صورت جذب کلسيم مختل خواهد شد.
10. کلسيم زمانی قابل جذب است که شخص از سيستم گوارش سالمی بر خوردار باشد. سالم بودن روده ها برای جذب کلسيم خورده شده.
11. کلسيم در صورتی قابل جذب است که انسان از کبد سالمی بر خوردار باشد. تبديل کوله کلسيفرول به 25 – هيد روکسي کوله کلسيفرول در کبد.
12. کلسيم زمانی قابل جذب است که فرد کليه های سالمی را داشته باشد. تبديل کوله کلسيفرول به 1،25 – دی هيدروکسی کوله کلسيفرول در کليه ها.
13. در صورت عدم فعاليت غدد پاراتيرويد جذب کلسيمی صورت نخواهد گرفت.
14. سالم بودن غده تيروئيد که موجب متابوليسم می شود.

توجه: کلسيم زمانی قابل جذب است که اندامهای فوق از سلامت کامل برخوردار باشند.

15. ماست يکی از لبنيات رايج در جيره غذائی مردم است که مضرات فراوانی دارد از جمله:
الف: 25 درصد ماست اسيد لاکتيک است.
ب: اسيد لاکتيک موجب تضعيف نرونهای مغزی می شود.
ج: اين ماده موجب اسيدی بودن محيط شده و جذب مولکولهای کلسيم دچار اشکال می شود
د: ماست موجب يبوست مزاج شده و گرفتاريهای عديده ای را موجب می شود.
ه: بر اثر يبوست مزاج سم خطر ناکی بنام پتومائين و گازهای سمی از جمله اندل , اسکاتل , فنل و سولفور در روده توليد شده و دوباره جذب خون شده و سيستم عصبی را مختل ميکند.
16. شير دارای قندی است به نام لاکتوز که برای جذب آن در بدن نياز به آنزيم لاکتاز دارد , در افراد بزرگ سال اين آنزيم معمولاٌ وجود ندارد.
17. افراد بزرگسال بر اثر نوشيدن شير عموماٌ دچار اختلالات گوارشی می شوند.
18. ماست بخاطر داشتن اسيد لاکتيک موجب جذب زياد کلسيم از روده شده و تعادل کلسيم خون را مختل می کند.
19. کلسيم مازاد موجب رسوب در نقاط مختلف بدن از جمله: پاشنه پا , (خار پاشنه) لکنچه کليه , (سنگ کليه) انتهای استخوان دنبالچه (بزرگ شدن اين استخوان) و در قسمتهای مختلف بدن بصورت رسوبات کلسيمی (تومورهای کلسيمی) می شود.

توجه: کلسيم مگر فقط در لبنيات است که اينقدر توصيه می شود ؟

20. رسوب کلسيم مازاد در ديواره عروق کرونر قلب و ايجاد آرتريو اسکلروزيز می کند.
21. وجود ماده ای بنام آفلاتوکسين در لبنيات که بسيار خطر آفرين است، زيرا بر اثر استفاده از نان خشک کپک زده در جيره غذائی دام موجب انتقال اين ماده از نان به شير می شود.
22. اين ماده سيستم ايمنی بدن را تضعيف کرده و انسان را در معرض خطر جدی قرار مي دهد.
23. ضمناٌ چه ضرورتی وجود دارد که اين مقدار کلسيم را بايد استفاده کرد ؟
24. استفاده از اين مقدار کلسيم ( 1000ميلی گرم در روز ) موجب آرتروز می گردد.
زيرا همانطور که قبلاٌ متذکر شدم اين مقدار کلسيم جذب نمی شود.
25. استفاده از اين مقدار لبنيات موجب عدم تعادل مغز و افزايش مايعات مغزی می شود.
26. استفاده از لبنيات بطور مداوم باعث خواب آلودگی در شخص می شود.
27. اين نوع افراد از انجام فعاليتهای فکری دقيق سريع خسته شده و زود عصبی می شوند.
28. استفاده مدام از لبنيات موجب دردهای شديد پريود در بانوان شده و بمرور نظم پريود آنها مختل شده و بمرور دچار بيماری آمنوره ثانويه می شوند.
29. استفاده مکرر از لبنيات خصوصاً ماست موجب ضعف رفتن پا از زانو به پائين می شود.
30. در مجموع استفاده از لبنيات زياد موجب دردهای استخوانی می شود.

توجه: در مجموع لبنيات بخاطر اسيدی بودن برای سيستم اسکلت و استخوانبندی مضرميباشد.
هنگاميكه غلظت كلسيم در مايعات بدن از حد طبيعي بالاتر رود سيستم عصبي تضعيف شده و فعاليتهاي رفلكسي سيستم مركزي كند ميگردد

31. بر اثر فعاليت در ماهيچه های بدن لاکتات ايجاد شده و موجب خستگی شخص می شود جالب توجه اينکه 25 درصد ماست اسيد لاکتيک بوده و با مصرف اين مواد غذائی در حقيقت خستگی را به بدن تزريق می کنيم و ساعتها بخواب می رويم.
32. افرادی که دارای يبوست مزاج هستند خوردن ماست بسيار خطر آفرين است.
33. استفاده از ماست برای کودکان خطرناک بوده زيرا هيدروژن موجود در مغز را زياد کرده و به همين خاطر جريانات خون مغزی افزايش پيدا کرده وکودکان دچار پيش فعالی می شوند.
34. استفاده مکرر از ماست و ساير مواد لبنی شرايط ايجاد اسيدوز را در بدن افزايش می دهد.
35. برای ماندگاری مواد لبنی مانند دوغ ماده نگهدارنده ای مانند: بنزوات به آن اضافه می کنند که اين ماده در محيط اسيدی تبديل به بنزوئين می شود که بسيار خطرناک است.
36. نوشيدن دوغ همراه غذا موجب مختل شدن شيره گوارشی می شود.
37. استفاده از لبنيات موجب تشديد بيماری صرع می شود.
38. استفاده از لبنيات موجب تشديد بيماريهای اتو ايميون مانند: روماتيسم مفصلی خواهد شد.
(بخاطر اسيدی بودن اين ماده و موجب عدم جذب کلسيم و فسفات).
39. استفاده از ماست موجب افزايش آنزيم (LDH) در خون می شود.
زيرا وجود اسيد لاکتيک موجب افزايش اين ماده در خون می شود.

40. مصرف زياد لبنيات (1000) ميلی گرم در روز موجب سرطان تخمدان در خانمها و سرطان پروستات در آقايان می شود! (خبر اينتر نتی).

http://www.shafagar.com/article29.php

.وای یه دفعه بگن هر چی لبنیاتیه بره در مغازه شو تخته کنه و السلام

اینها هم دیگه شورشو درآوردن. همه میگن این روستاییها که اینقدر عمر میکنند به جای اینکه مریض بشن و بمیرند در اثر کهولت سن از پا در میان . همش به خاطر مصرف لبنیاته. آدم نمیدونه دم خروس و باور کنه یا قسم حضرت عباسو .

حالا اشعه آفتاب هم که مضر شد به خاطر سرطان پوست. به هر حال خانمهای ایرانی که به خاطر رعایت حجاب از اشعه مستقیم خورشید در امان هستند. هم سرطان پوست نمیگیرن هم مجبور نیستن کلی پول بدن کرم ضد آفتاب برای دست و پاشون بخرن. (از مزایای حجاب) حالا بازم بگین حجاب چیه.

حالا منکه ماه به ماه لبنیات مصرف نمی کنم چی کار کنم ؟ ماستو که فقط تو ته چین می خورم شیرم که گاها تو دسر می خورم پنیر........یادم نمیاد کی خورم خامه.....همین طور ........ کشک دوست ندارم .......
یه فاتحه واسه شادی روحم نثار کنید

نازنین جون ظاهرا باید خوشحال باشی که لبنیات دوست نداری.

راستی من وقتی اسم لبنیات میاد ناخداگاه یاد تبلیغ بستنی میهن با اون مامان گاوه و بچه گوسالهه میافتم. شما چطور؟

منم عاشق ماستم بدون ماست از زندگي ساقط ميشم !!
بعد از ماست شير

منم شنيده بودم خوردن روزانه يك پيمانه ماست از بروز سرطانهاي مختلف
جلوگيري ميكنه!!
ولي حالااااااااااا ؟؟؟؟؟؟؟

به نظر من هرچيزي افراطش مضره به اندازه باشه مشكلي پيش نمبياد


اصلا" كسي نظر منو خواست ؟؟؟؟؟






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1905]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن