تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797771069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کمبود خواب موجب اختلال در عملکرد مغز می شود


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: کمبود خواب موجب اختلال در عملکرد مغز می شودکمبود خواب حتی اگر اندک هم باشد، منجر به عدم تمرکز، کاهش دید و ایجاد اختلال در حافظه می‌شود.
نتایج تحقیقات گوناگون نشان می دهد هنگامی که مغز با کمبود خواب مواجه می‏شود عملکردش را تغییر می‏دهد و نواحی از مغز فعال می‏شوند که در استراحت کامل بوده‏اند.
تحقیقات مفصلی در خصوص اختلالات خواب داشته است، کمبود خواب می‌تواند سلامت روان را تحت تأثیر قرار بدهد و سبب بسیاری از بیماری‌ها از جمله افسردگی شود: «شما همان‌قدر که به رژیم غذایی سالم و روزانه‌تان اهمیت می‌دهید باید به وضع خواب‌تان هم رسیدگی کنید.» او فشارخون بالا، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را هم از جمله عوارض کم‌خوابی در افراد می‌داند و می‌افزاید: «خواب کافی یعنی حداقل ۷ تا ۸ ساعت خوابیدن در شبانه‌روز که ممکن است این عدد نسبت به سیستم بدن‌های افراد مختلف، یکی دو ساعت متفاوت باشد.»
اثرات کمبود خواب بر روی انجام فعالیت‏های مغزی را می‏توان با قدرت انعطاف پذیری مغز در حالات مختلف دریافت.
کسانی که بیش از ۳۵ ساعت نخوابیده‏اند تست هایی را که افراد استراحت کرده به خوبی جواب می‏دهند اشتباه پاسخ می‏دهند و از تمرکز کمتری برخوردارند.
نویسندگان این مقاله بر این باورند که به هنگام کمبود خواب، سطوح پایین‏تر مغز فعال می‏شوند در واقع به هنگام برگزاری تست میان دو گروه استراحت کرده‏ها و افرادی که کمبود خواب دارند، محققان دریافتند که نواحی متفاوتی از مغز هر گروه فعال است به نحوی که نواحی prefrontal در افراد نخوابیده و کورتکس تمپورال و پارتیال در افراد استراحت کرده بیشتر فعال بود.
در افرادی که کمبود خواب داشتند و با این حالت تست حافظه را بهتر پاسخ داده بودند، علاوه بر کورتکس پره فرونتال، کورتکس باریتال هم فعال بود (نواحی که در دست بالای گوش قرار دارند) این محققان دریافتند که هر چه فرد بیشتر خواب آلوده باشد،
کورتکس پره فرونتال فعال‏تر است. در نهایت می‏توان این گونه برداشت کرد که نواحی که به هنگام کمبود خواب فعال هستند، با زمان‏های دیگر که فرد استراحت کافی دارد، فرق دارد به این ترتیب می‏توان دریافت که چرا هنگام خواب آلودگی اتفاقات و حوادث بیشتر رخ می‏دهد،
بسیاری از اعضا و ارگان‏های بدن دوره‏های استراحت و تجدید قوا را دارند که نیاز به خواب ندارد ولی کورتکس مغز تنها با خواب است که استراحت می‏کند و توانایی‏های خود را باز می‏یابد و آنچه که به هنگام خواب در کورتکس روی می‏دهد هنوز به صورت یک راز است.
هر چه بر میزان کمبود خواب افراد افزوده شود، بتدریج پیامدهای ناگواری نظیر افزایش وزن، مقاومت نسبت به انسولین و بیماری‌های قلبی را نیز به همراه خواهد داشت. اگرچه ممکن است برخی از افراد به ۶ ساعت خواب شبانه‌روزی و گروهی به ۱۰ ساعت خواب شبانه نیاز داشته باشند، اما به طور متوسط هر فردی باید ۸ ساعت در شبانه‌روز را به خواب و استراحت اختصاص دهد. اما خوشبختانه کمبود خواب، جبران‌پذیر است.
معمولا اغلب افراد روزی یک ساعت کمبود خواب دارند و آن به این معنی است که برای جبران این کسری خواب در سال نیاز به ۲ هفته خواب مداوم داریم. یکی از بهترین راه‌ها این است که هر شب یک یا ۲ ساعت بیشتر بخوابیم، اما اگر بشدت دچار کمبود خواب هستید، برای بازگشت به یک الگوی خواب طبیعی چندین ماه زمان لازم است.
به گفته کارشناسان، در چنین شرایطی بهتر است هرگاه احساس خستگی کردید به تختخواب بروید و صبح را بدون تنظیم‌‌کردن ساعت برای بیدار شدن از خواب بیدار شوید.
اگرچه ممکن است در ابتدای چرخه بهبودی و جبران کمبود خواب خود از این که هر شب بیش از ۱۰ ساعت به خواب می‌روید احساس بیهودگی کنید، اما پس از گذشت چند روز بتدریج مدت زمان خواب شما کاهش خواهد یافت. علاوه بر مدت زمان خواب شبانه، شدت و شرایط خواب فرد نیز می‌تواند بر کمبود خواب تاثیرگذار باشد و تنها پس از یک خواب عمیق، فرد احساس شادابی و نشاط را تجربه خواهد کرد.
اگرچه همچنان محققان در تلاش هستند به یافته‌های جدیدی درباره فعالیت‌های مغزی در هنگام خواب دست یابند، اما به نظر می‌رسد که زمان خواب هر فرد فرصتی است برای بازیابی نیروی از دست رفته در مغز. بنابراین هرچه مدت زمان خواب شبانه طولانی‌تر باشد، مغز فرصت بیشتری را برای به دست آوردن آمادگی‌های خود در اختیار خواهد داشت.
با توجه به آنچه گفته شد می‌توان به این نتیجه رسید که بدن هر فرد قادر است براساس نیاز فرد، الگوی خواب مناسبی را برای خود در نظر گیرد. به گفته محققان، عوامل ژنتیکی نقش بسیار مهمی در تعیین الگوی خواب فردی دارند. براین اساس غیرممکن است که فردی بتواند الگوی خواب خود را با گذشت زمان تغییر دهد و در این صورت تنها دچار کمبود خواب و عوارض و پیامدهای ناشی از آن خواهد شد.
بررسی‌ها نشان داده است که هرچه بیشتر خسته شوید، کمتر احساس خستگی می‌کنید، بنابراین بهتر است هرچه سریع‌تر کمبود خواب خود را جبران کنید تا شادابی و نشاط از دست رفته را بازیابید. در غیر این صورت بتدریج با ناتوانایی‌های حسی و ذهنی مواجه خواهید شد که در زندگی شما محدودیت‌هایی را به وجود خواهد آورد





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن