تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797007434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راه درمان جوش هاي صورت چيست ؟ : نکات آرایشی و بهداشتی


واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: جوش صورت يا آکنه

آکنه يا جوش يک اختلال پوستي است که در سنين نوجواني شروع مي شود و تا آخر جواني ادامه مي يابد. براي درمان ابتدا بايد ديد که آيا ضايعات واقعاً جوش هستند؛ چون خيلي از ضايعات پوستي شبيه جوش بروز مي کنند. جوش بيشتر در نواحي سفبوره ( نواحي از بدن که داراي غدد سباسه فراوان است مثل اطراف بيني، پيشاني، چانه، قسمت هاي فوقاني پشت و سينه و شانه ها ديده مي شود.

غدد سباسه به طور طبيعي در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئول چرب نگه داشتن سطح پوست مي باشند. همچنين به علت دارا بودن بعضي مواد داراي خاصيت ضد ميکروبي و قارچي هستند. اين غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بيشترين تراکم آنها در صورت ، سر، سينه و قسمت بالاي پشت است.

به طور کلي شستشوي مکرر نواحي جوش به ويژه با صابون هايي که اسيديته مي باشند و از خود بقايايي به جا نمي گذارند در جلوگيري از تشکيل جوش جـديد تا حـد زيادي مؤثر است و در درمان نيز کمک کـننده مي باشد.


جوش بيشتر در صورت ديده مي شود و شکل هاي متفاوت دارد مثل: کومدون ( جوش هاي ريزي که به صورت سر سياه و سر سفيد ديده مي شوند )؛ پاپول (جوش هاي برجسته و قرمز رنگ)؛ پاسچول (جوش هاي چرکي ) و ندول ( تورم التهابي که در عمق بيشتري نسبت به پاپول قرار گرفته اند) و بالاخره کيست ( فضاهاي بسته اي در زير پوست حاوي ماده نيمه جامد يا مايع ).

با بسته شدن دهانه خروجي غدد چربي به علت هاي گوناگون جوش به وجود مي آيد. علت هاي بسته شدن اين دهانه ها شامل:

?) توليـد و ترشح زيادي چربي در اين غدد که خود اين مي تواند به علت ارثي بودن يا عدم تنظيم هورموني باشد. البته گاهي ميزان هورمون در سطح طبيعي مي باشد ولي پوست به اين مقدار طبيعي نيز حساس است. مصرف خارجي هورمون هايي مثل هورمون مردانه ( تستوسترون) و کورتيکواستروئيدها ( کورتن) مي تواند باعث ايجاد و تشديد آکنه شود.

افرادي که داراي جـوش هستند بايد از مصـرف هرگـونه کـرم يا پـماد اجـتناب کنند، چون باعث بدتر شدن جوش ها مي شود.


?) رشد ميکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن اين غدد مي شوند.

?) اختلال در کراتيني شدن ( در تشکيل کراتين دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادي که سوء تغـذيه يا رژيم غـذايي دارند که اسيدهاي چرب ضروري در بدن آنها کـم است و يا به علت هاي ديگري اين اختلال وجود دارد).

جوش هاي صورت را نمي توان به طور کامل از بين برد ولي مي توان آنها را تحت کنترل در آورد.

4) التهاب (رها شدن مواد التهاب زا بدون فوليکول مو) که علت اصلي آن را فعاليت ميکروبي در غدد سباسه مي دانند که باعث ايجاد پاسخ التهابي بين دو فوليکول مي شود.

علل ديگر مؤثر در آکنه

رژيم غذايي ( اثر آن هنوز اثبات نشده است اما مصرف بيش از حد کربوهيدرات ها و مواد قندي در تشديد آن نشان داده شده است که در عين حال اثر رژيم هاي کم کالري نيز در جلوگيري از بروز آکنه مشخص شده است).

تعريق ( در بسياري از افراد باعث تشديد آکنه مي شود)

اشعه ماوراءبنفش ؛ که باعث بهبود ضايعات آکنه مي گردد.

استرس هاي روحي ؛ که آن را بخصوص در خانم ها تشديد مي کند.



درمان اين جوش ها بسته به نوع جوش انجام مي گيرد. به طور کلي شستشوي مکرر نواحي جوش به ويژه با صابون هايي که اسيديته مي باشند و از خود بقايايي به جا نمي گذارند در جلوگيري از تشکيل جوش جـديد تا حـد زيادي مؤثر است و در درمان نيز کمک کـننده مي باشد. اين صابون ها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضدجوش معرفي مي شوند . در درمان جوش از داروهاي ضد باکتري ( ميکروبي ) نيز استفاده مي شود که بستگي به نوع جوش و گسترش آن دارد.

داروهاي ديگري نيز بسته به نوع جوش ، در درمان ، مصرف دارند که اختصاصي هستند و از حوصله اين بحث خارج است.

افرادي که داراي جـوش هستند بايد از مصـرف هرگـونه کـرم يا پـماد اجـتناب کنند، چون باعث بدتر شدن جوش ها مي شود.

از عارضــه هاي جــوش صـورت، باقـي ماندن لکه در آن ناحيه به علت التهاب و فــعال بودن سيسـتم دفـاعـي بدن در آنجا است. در محل جـوش هايي که بيشـتر دستـکاري شــوند احـتمال به وجود آمـدن لکه بيشتر است. ضمناً در افراد با رنگ پوست تيره تر، لکه ناشي از جوش بيشتر است .


افرادي هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز است و داخل اين منافذ به صورت سياه ديده مي شود. ترشح چـربي و در معرض هواي آزاد قرار گرفتن اين چـربي باعث اکسيد شدن آن مي گردد و به صورت سياه ديده مي شوند. براي از بين بردن آن مي توان از همان صابون هايي که گفته شد استفاده کرد.

يکـــي از عارضــه هاي جــوش صـورت، باقـي ماندن لکه در آن ناحيه به علت التهاب و فــعال بودن سيسـتم دفـاعـي بدن در آنجا است. در محل جـوش هايي که بيشـتر دستـکاري شــوند احـتمال به وجود آمـدن لکه بيشتر است. ضمناً در افراد با رنگ پوست تيره تر، لکه ناشي از جوش بيشتر است .

درمان اين عارضه در حقـيقـت درمــان جـوش است. يعـنــي با درمان جوش به علت کم شدن التهاب، احتمال به وجود آمدن لکه کم مي شود. درمان قطـعي براي از بين بردن اين نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست اين لــکه ها از بين مي روند. البته بعضــي از داروهاي موضعي، اين طول زمان را کاهش مي دهند که از آن جمله مي توان از ژل هاي حاوي AHA نام برد. اين ژل حاوي اسيدهاي ميوه مي باشد و باعث تسهيل در پوسته ريزي طبيعي پوست مي شوند و به همين دليل پوست ، جوان و شاداب مي ماند.

داروهاي موضعي ديگر کـه کـمک کننده مي باشند: کرم و ژل هاي حاوي ويتامين C و مشتقات ويتامين A ( کرم و ژل ترتينوئن ) .

همانگونه که ذکر شد در طب رايج هنوز آثار رژيم غذايي بر ايجاد و تشديد آکنه به خوبي شناخته نشده است. براساس طـب قـديـم و تجربه بيماران بعضـي از خوراکي ها در بدتر کردن جـوش صورت دخيل مي باشند و پرهـيز از اين خوراکي ها باعث بهبودي در جوش مي شود.

از جمله خوراکي هايي که باعث بهتر شدن جوش ها مي شوند: غذاهاي چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دريايي ( ماهي و ميگو ) ، بعضي از ميوه جات ( موز، کيوي، خرمالو ) و هستند. بهـترين راهکار، پرهـيز از مواد غذايي و خوراکي هايي است که فرد اظهار مي کند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر مي شود.

ماسك هايي براي برطرف كردن جوش هاي چركي يا دمل

جوش ها و دمل ها را نبايد بدون دستكش لمس كرد زيرا اين كار باعث گسترش عفونت مي شود مخصوصا نبايد به جوش هاي چركي نزديك بيني يا لب ها دست زد زيرا در اين صورت ميكروب ها و باكتري ها به طور مستقيم وارد جريان خون شده و باعث ايجاد انواع بيماري ها مي شوند.

بايد دانست كه يكي از علل پيدايش جوشها ،درست عمل نكردن كبد و غدد زيرپوستي مي باشد براي رفع اين مسئله به شما توصيه مي شود كه از جوشانده ريشه كاسني و يا از آب كاهو استفاده نماييد زيرا هر دوي اينها سلولهاي كبد را نوسازي مي كنند و خون را اصلاح مي نمايند و در بهبودي جوش ها بسيار موثر مي باشند.

براي از بين بردن جوش هاي چركي يا دمل مي توان از يكي از ماسك هاي زير استفاده كرد:

1- مقداري كلم سفيد را ريز نموده و با پوست موز له شده و مقداري عسل روان مخلوط نموده، از اين ماسك براي ميكروب زداي پوست صورت استفاده نماييد، اين ماسك را به مدت 40 دقيقه بر روي جوش ها قرار داده و پس از آن پوست را با آب سرد و بعد با آب گرم تميز بشوييد، اين عمل را هر روز تكرار نماييد.



2- مقداري ريشه زنجبيل را در مقدار كمي آب جوش دم نموده تا عصاره ريشه خارج شده، پس از سرد شدن دوباره آنرا روي حرارت قرار داده(حدود 20 دقيقه) سپس ريشه ها را از آب جدا نموده ، اين عصاره براي از بين بردن جوش ها بسيار مناسب مي باشد.

3- جعفري را له كرده و له شده آن را با نمك و مقداري روغن زيتون مخلوط نموده و اين ماسك را بر روي صورت قرار داده ، اين عمل را بايد قبل از خواب انجام داد و پس از آن صورت را با آب ولرم بشوريد، هر روز آن را تكرار كرده تا جوش ها كاملا از بين برود.

4- اسفناج را پخته ، آن را له كرده و با سفيداب مخلوط نموده و به صورت ماسك بر روي صورت به مدت 20 دقيقه بماليد. اين ماسك نيز باعث از بين رفتن جوش هاي جلدي مي گردد.

5- شلغم را رنده كرده با مقداري ليموترش مخلوط نماييد حالا اين مخلوط را بر روي صورت بماليد، اين ماسك را حدود 30 دقيقه بر روي جوش ها قرار داده و سپس صورت را با آب ولرم خوب بشوييد.

6- استفاده از جوشانده گياه بابا آدم نيز براي جوش هاي دوران نوجواني و بهبودي آن بسيار موثر است.

7- 60 گرم برگ مو خشك شده را در يك ليتر آب سرد بريزيد و آ نرا روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد، بعد از چند دقيقه جوشيدن ، آن را صاف كرده و به صورت نيمه گرم يا سرد با كمك قطعه اي پنبه به روي جوش هاي صورت خود بماليد .

8- پماد صمغ كاج استعمال خارجي دارد و براي التيام جوش ها به كار مي رود، براي تهيه آن چهار جز بادام شيرين و چهارجزء صمغ را با هم مخلوط كرده، در روي حمام باري (ظرف پرازآب جوش مانند قوري چاي بر روي كتري آب) گرم كرده و بعد يك جز موم عسل به آن بيافزاييد. حالا پماد براي استعمال آماده است.

9- پماد هميشه بهار جهت رفع دمل ها و جوش ها به كار مي رود، براي تهيه آن دو قاشق غذاخوري از آب برگ تازه گياه را با 500 گرم كره به خوبي مخلوط كرده، سپس پماد حاصل را مصرف نماييد.

10- كاه جو دو سر داراي ويتامين "A" مي باشد و جوشانده غليظ حاصل از اين كاه را چنانچه براي شست و شوي پوست به كار ببريد، براي رفع جوش ها و بيماري هاي جلدي بسيار موثر مي باشد.

11- ضمادي كه از آرد جو تهيه شده باشد چنانچه بر روي دمل قرار داده شود، باعث باز شدن و گشودن دمل مي شود.

12- عدس را چنانچه در سركه بپزيد و به صورت خميري نرم بر روي قطعه پارچه اي گذاشته و به شكل ضماد در محل ورم هاي چركي قرار دهند، باعث تحليل آن مي شود.

13- كاهوي سوخته را به صورت گرد، چنانچه بر روي جوش ها و زخم ها بپاشند براي التيام جراحات و ترميم آنها مفيد است.

14- اگر پياز پخته شده و گرم را بر روي دمل قرار دهيد موجب باز شدن آن مي شود.

15- اگر محل جوش ها را با جوشانده غليظ گل بابونه شست و شو دهيد براي از بين رفتن جوش ها بسيار مفيد است.

16- مازو، پوست انار، گل ارمني، صندل را كوبيده و با سركه و گلاب آميخته و بر روي جوش ها ماليده تا بهبودي حاصل شود.

17- مازوي سبز و گوگرد ، از هر كدام دو مثقال بگيريد، ساييده در يك فنجان سركه و نيم استكان گلاب حل كرده ، بر روي جوش ها بماليد تا از بين بروند.

18- سبوس جو با كرفس يا تخم كرفس را در سركه جوشانده، صاف نموده و به صورت ماسك بر صورت خود بماليد.

19- براي از بين بردن دمل بايد تا سه روز، آب برگ خرفه يا تخم خرفه و اسفرزه را در گلاب ساييده با سفيده تخم مرغ به روي دمل بماليد تا بهبودي حاصل شود و اگر در آن ماده جمع شده باشد و مي خواهيد سر باز كند، دو عدد انجير خشك يا تر را بجوشانيد تا خوب نرم شود، مشتي مويز را هسته درآورده با آن بكوبيد و سه مثقال خردل به آن اضافه كرده ، با هم بماليد و نيم گرم ضماد اندازيد و يا سقز و انجير را پخته و كوبيده روي دمل بگذاريد و يا تخم مرو را كوبيده و با شير و عسل استفاده كنيد ، يا خمير گندم را با كمي نمك و عسل و تخم كتان بكوبيد، همراه روغن روي دمل بگذاريد، يا آرد ذرت چهار جزء، شنبليله ساييده يك جزء، صبر زرد نيم جز هر سه را در دوغ بپزيد تا مثل خمير شود و نيم گرم بيندازيد (اين دارو اثر قوي ترداشته) ، يا خمير ترش ، تخم مرو، آهك آب نديده با عسل و زرده تخم مرغ ضماد نماييد.

20- كمپرس با جوشانده تخم جعفري براي از بين بردن آثار جوش ها مفيد مي باشد.

21- جوش هاي سعفه (شيرينك) جوش هايي است سرخ، كه در سر و صورت پديد مي آيد و گاه در تمام بدن مي ريزد. اين جوش ها در ابتدا جوش هاي ريز و محكم اند كه متفرق ظاهر مي شود و بعد بزرگتر و آبدارتر شده و چركي از آنها به شكل عسل بيرون مي آيد و يا خشك و بي آب شبيه شوره بوده و پوست هاي سفيد از آن جدا مي شود، براي درمان بايد زاج سياه دو مثقال، اشنان 5 مثقال را بكوبيد و بپزيدو با سركه آميخته و سپس روي جوش ها بماليد و يا زردچوبه، پوست انار، مردار سنگ، حنا را ساييده با روغن گل سرخ، يا مغز قلم گاو بماليد. اگر جوش ها خشك شده باشد سركه و نمك يا سركه و آب صابون بماليد .

22- اگر جوش ها سفيد بوده و بر صورت و پيشاني باشند و چون آنها را فشار دهيد چيزي شبيه روغن از آن خارج شود، براي درمان بهتر است ابتدا صورت را با آردي كه در آب حل شده يا پوست تخم مرغ سوزانده يا استخوان سوزانده كه ساييده باشيد خوب بشوييد و سپس آرد باقلا را نرم ، خمير كرده و بر روي آن بماليد(باقلا را كوفته و آرد كنيد) و يا بيخ سوسن و خريق را مساوي گرفته، نرم كوفته با سركه ضماد ساخته و بماليد.

23- گاه جوش هاي ريز سرخ با خارش زياد در بدن پديدار مي شوند كه آزارآنها چنان است كه گويي خار فرو مي رود. براي درمان بايد حمام آب نيم گرم برويد و آب جوشانده بابونه و ناخنك و سبوس گندم بر بدن بماليد و يا سركه و روغن كنجد يا نمك و سركه و حنا بماليد و يا مازو و زردچوبه را كوبيده و با روغن كنجد و گلاب و سركه بعد از حمام به پوست ماليده و بعد از يك ساعت با آب سرد و سبوس بشوييد.

24- ضماد عدس پخته ،مخلوط با عسل، جوش ها و زخم ها و جوش هاي خارش دار و كهير را التيام مي بخشد.

25- سير ضدعفوني كننده پوست و درمان كننده اختلالات پوستي بوده و شست و شوي زخم ها و جوش هاي چركي با آب سير، سبب ضدعفوني و التيام آن مي گردد.

26- كمپرس با جوشانده زنجبيل شامي، خارش و جوش هاي عفوني را التيام مي بخشد.

27- پوست خردل سياه، توام با سركه درمان كننده جوش ها و كهير ها مي باشد.

28- استفاده از ماسك توت فرنگي درمان كننده جوش ها و التهابات پوستي مي باشد.

29- آب تره باعث درمان جوش ها و كهير مي گردد.

30- ضماد بادام تلخ توام با سركه موجب درمان جوش مي گردد.

31- مالش پوست با ضماد سركه التهاب جوش هاي خارش دار را برطرف مي كند.

32- ضماد مخلوطي از آلو و سركه، جوش هاي چركي پوست را التيام مي بخشد.

تذكر: اصولا بهترين مواد براي سلامتي پوست و عاري كردن آن از جوش ها ،ماليدن آب غوره و گلاب يا سركه با روغن گل سرخ بر روي پوست مي باشد. اين افراد بايد از مواد غذايي شور، شيرين،چرب و مقوي پرهيز كنند و بيشتر از ترشيجات استفاده نمايند و بهتر است كه حمام گرم رفته و عرق نمايند


از :

http://216.109.125.130/search/cache?ei= ... 1&.intl=us

به این وبلاگ سر بزنید
حتما مشکلات پوستیتون برطرف میشه
www.nobelak.blogfa.com

سلام
صورتم خیلی جوش میزنه،بعضی وقتها جوشهای زیر پوستی که مثل دمل هست که تا وقتی که سر باز میکنه و خوب میشه مدتها طول میکشه
خیلی اعصابم بهم ریخته نمی دونم چکار کنم
آیا پاکسازی پوست موثره؟
تو رو خدا کمک کنید

چرا این مبحث بالا نمیاد؟

جوش صورت یا آکنه


آکنه یا جوش یک اختلال پوستی است که در سنین نوجوانی شروع می شود و تا آخر جوانی ادامه می یابد. برای درمان ابتدا باید دید که آیا ضایعات واقعاً جوش هستند؛ چون خیلی از ضایعات پوستی شبیه جوش بروز می کنند. جوش بیشتر در نواحی سِبوره ( نواحی از بدن که دارای غدد سباسه فراوان است مثل اطراف بینی، پیشانی، چانه، قسمت های فوقانی پشت و سینه و شانه ها دیده می شود.
غدد سباسه به طور طبیعی در تمام سطح پوست گسترش دارند و مسئول چرب نگه داشتن سطح

پوست می باشند. همچنین به علت دارا بودن بعضی مواد دارای خاصیت ضد میکروبی و قارچی هستند. این غدد در کف دست و پا و لـب وجود ندارند و بیشترین تراکم آنها در صورت ، سر، سینه و قسمت بالای پشت است.

به طور کلی شستشوی مکرر نواحی جوش به ویژه با صابون هایی که اسیدیته می باشند و از خود بقایایی به جا نمی گذارند در جلوگیری از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مؤثر است و در درمان نیز کمک کـننده می باشد.

جوش بیشتر در صورت دیده می شود و شکل های متفاوت دارد مثل: کومدون ( جوش های ریزی که به صورت سر سیاه و سر سفید دیده می شوند )؛ پاپول (جوش های برجسته و قرمز رنگ)؛ پاسچول (جوش های چرکی ) و ندول ( تورم التهابی که در عمق بیشتری نسبت به پاپول قرار گرفته اند) و بالاخره کیست ( فضاهای بسته ای در زیر پوست حاوی ماده نیمه جامد یا مایع ).

با بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی به علت های گوناگون جوش به وجود می آید. علت های بسته شدن این دهانه ها شامل:
?) تولیـد و ترشح زیادی چربی در این غدد که خود این می تواند به علت ارثی بودن یا عدم تنظیم هورمونی باشد. البته گاهی میزان هورمون در سطح طبیعی می باشد ولی پوست به این مقدار طبیعی نیز حساس است. مصرف خارجی هورمون هایی مثل هورمون مردانه ( تستوسترون) و کورتیکواستروئیدها ( کورتن) می تواند باعث ایجاد و تشدید

آکنه شود.

افرادی که دارای جـوش هستند باید از مصـرف هرگـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند، چون باعث بدتر شدن جوش ها می شود.?) رشد میکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن این غدد می شوند.

?) اختلال در کراتینی شدن ( در تشکیل کراتین دهانه اختلال وجود دارد مثل افرادی که سوء تغـذیه یا رژیم غـذایی دارند که اسیدهای چرب ضروری در بدن آنها کـم است و یا به علت های دیگری این اختلال وجود دارد).



جوش های صورت را نمی توان به طور کامل از بین برد ولی می توان آنها را تحت کنترل در آورد.
4) التهاب (رها شدن مواد التهاب زا بدون

فولیکول مو ) که علت اصلی آن را فعالیت میکروبی در غدد سباسه می دانند که باعث ایجاد پاسخ التهابی بین دو فولیکول می شود.

علل دیگر مؤثر در آکنه

رژیم غذایی ( اثر آن هنوز اثبات نشده است اما مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها و مواد قندی در تشدید آن نشان داده شده است که در عین حال اثر رژیم های کم کالری نیز در جلوگیری از بروز آکنه مشخص شده است).

تعریق ( در بسیاری از افراد باعث تشدید آکنه می شود)

اشعه ماوراءبنفش ؛ که باعث بهبود ضایعات آکنه می گردد.

استرس های روحی ؛ که آن را بخصوص در خانم ها تشدید می کند.

درمان این جوش ها بسته به نوع جوش انجام می گیرد. به طور کلی شستشوی مکرر نواحی جوش به ویژه با صابون هایی که اسیدیته می باشند و از خود بقایایی به جا نمی گذارند در جلوگیری از تشکیل جوش جـدید تا حـد زیادی مؤثر است و در درمان نیز کمک کـننده می باشد. این

صابون ها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضدجوش معرفی می شوند . در درمان جوش از داروهای ضد باکتری ( میکروبی ) نیز استفاده می شود که بستگی به نوع جوش و گسترش آن دارد.
داروهای دیگری نیز بسته به نوع جوش ، در درمان ، مصرف دارند که اختصاصی هستند و از حوصله این بحث خارج است.

افرادی که دارای جـوش هستند باید از مصـرف هرگـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند، چون باعث بدتر شدن جوش ها می شود.


از عارضــه های جــوش صـورت، باقـی ماندن لکه در آن ناحیه به علت التهاب و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا است. در محل جـوش هایی که بیشـتر دستـکاری شــوند احـتمال به وجود آمـدن لکه بیشتر است. ضمناً در افراد با رنگ پوست تیره تر، لکه ناشی از جوش بیشتر است .افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز است و داخل این منافذ به صورت سیاه دیده می شود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن این چـربی باعث اکسید شدن آن می گردد و به صورت سیاه دیده می شوند. برای از بین بردن آن می توان از همان صابون هایی که گفته شد استفاده کرد.

یکـــی از عارضــه های جــوش صـورت، باقـی ماندن لکه در آن ناحیه به علت التهاب و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا است. در محل جـوش هایی که بیشـتر دستـکاری شــوند احـتمال به وجود آمـدن لکه بیشتر است. ضمناً در افراد با رنگ پوست تیره تر، لکه ناشی از جوش بیشتر است .

درمان این عارضه در حقـیقـت درمــان جـوش است. یعـنــی با درمان جوش به علت کم شدن التهاب، احتمال به وجود آمدن لکه کم می شود. درمان قطـعی برای از بین بردن این نوع لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست این لــکه ها از بین می روند. البته بعضــی از داروهای موضعی، این طول زمان را کاهش می دهند که از آن جمله می توان از ژل های حاوی AHA نام برد. این ژل حاوی اسیدهای میوه می باشد و باعث تسهیل در پوسته ریزی طبیعی پوست می شوند و به همین دلیل پوست ، جوان و شاداب می ماند.

داروهای موضعی دیگر کـه کـمک کننده می باشند: کرم و ژل های حاوی

ویتامین C و مشتقات ویتامین A ( کرم و ژل ترتینوئن ) .
همانگونه که ذکر شد در طب رایج هنوز آثار رژیم غذایی بر ایجاد و تشدید آکنه به خوبی شناخته نشده است. بر اساس طـب قـدیـم و تجربه بیماران بعضـی از خوراکی ها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل می باشند و پرهـیز از این خوراکی ها باعث بهبودی در جوش می شود.

از جمله خوراکی هایی که باعث بدتر شدن جوش ها می شوند: غذاهای چرب ، تنقلات ،

خرما ، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز، کیوی ، خرمالو ) هستند. بهـترین راهکار، پرهـیز از مواد غذایی و خوراکی هایی است که فرد اظهار می کند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر می شود.

- جوش هاي خود را فشار ندهيد. اين کار باعث تشديد آکنه و گسترش التهاب مي گردد. اگر لازم باشد که جوش هاي سر سفيد و سر سياه فشرده شوند، بايد اين کار توسط پزشک متخصص پوست انجام شود.

2- صورت خود را روزي دو بار با آب ولرم و پاک کننده ملايم به آرامي بشوييد. جوش صورت به دليل بهداشت کم و نامناسب نيست.در واقع شستشوي شديد باعث تحريک پوست و تشديد آکنه مي شود.

3- هنگام خريد مواد آرايشي پوست و مو دقت کنيد که جوش زا نباشد و لفظ “NON COMEDOGENIC” روي آن حک شده باشد.

“COMEDO” به معناي جوش سر سياه در صورت مي باشد و لفظ “NON COMEDOGENIC” يعني اينکه کرم ضد آفتاب يا ماده آرايشي کاربردي، باعث انسداد سوراخ هاي پوست و در نتيجه تشديد آکنه نمي شود.

4- موي چرب يا لوازم ورزشي در تماس با پوست مي تواند باعث تحريک پوست و تشديد آکنه شود.

پس اگر موي شما چرب است هر روز آن را بشوييد و از تماس آن با پوست صورت جلوگيري کنيد. دقت کنيد موادي که به موهاي خود مي ماليد، چرب نباشند.

پوشيدن لباس نخي زير لباس هاي ورزشي از تماس با پوست و تحريک آن جلوگيري مي کند.

5- اجازه دهيد اثرات داروها با گذر زمان ظاهر شود. از پزشک خود راجع به شروع اثر داروها و زمان حداکثر اثر دارو بپرسيد. به طور معمول 8-6 هفته طول مي کشد تا اثر داروها شروع شود. پس تا اين زمان داروها را منظم مصرف کنيد.

6- داروها را دقيقا طبق نظر پزشکتان مصرف کنيد. مصرف بيش از حد داروها نه تنها باعث بهبود سريع تر نمي شود، بلکه گاهي آکنه را بدتر مي کند.

7- از آفتاب دوري کنيد. بر خلاف نظر عامه ي مردم، آفتاب گرفتن (TANNING) و تابش معمول آفتاب آکنه را بدتر مي کند. به علاوه بعضي از داروهاي آکنه، پوست را به تابش آفتاب و اشعه ماوراي بنفش حساس مي کند و مي تواند موجب آفتاب سوختگي شود. پس مهم است که از وسايل محافظت از آفتاب (کلاه، ضد آفتاب و …) استفاده کنيد. دقت کنيد ضد آفتاب شما حتما بايد فاقد چربي باشد.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4330]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن