تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797576262




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خدای‌جنگ و اهداف شوم پشت پرده


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: در این مطلب با عنوان "اسطوره‌گرایی" به نقد و رد اسطوره‌گرایی در بازی‌های رایانه‌ای پرداخته بودند. در ابتدا قصد داریم کمی در مورد اسطوره‌گرایی و تاثیر آن در هنر مدرن بپردازیم.
آن‌چه بدیهیست آن است که هنر اروپایی وارث خلف فرهنگ یونانی و لاتین است و آن‌چه به عنوان اسطوره در هنر اروپایی تجلی می‌یابد برگرفته از همان دوران باستان است. در ضمن تاثیرپذیری از یونان و روم باستان در هنر بی‌شک تمام کشور‌های اروپایی را شامل می‌شود. حال کافی‌ است که به نقش اسطوره‌های باستانی اروپاییان در ادبیات، به طور خاص بپردازیم.

در سال 1453 کنستانتین دوازدهم، امپراتور روم شرقی در زیر ویرانه‌های کاخ خویش که به اشغال سپاهیان سلطان محمد فاتح درآمده بود جان سپرد و بدین ترتیب بقایای دولت روم نابود ‌شد و تمدن یونانی که رومیان وارث آن بودند بهمراه آن به همین سرنوشت دچار شد. بسیاری از اروپاییان به دنبال اشغال قسطنطنیه به‌دست ترک‌ها فرار کردند واز این راه فرهنگ یونانی به وسیله‌ی فراریان بیزانسی از کتابخانه‌های قسطنطنیه به اروپای غربی و به خصوص به ایتالیا منتقل شد و آثار نویسندگان بزرگ باستانی توسط اروپاییان بازخوانی ‌‌شد. به این صورت اروپایی‌ها با اسطوره‌هایی چون اورست، آگاممنون، سیرسه و همچنین قهرمانان افسانه‌ای مانند: ادیسه، آشیل، هکتور، اولیس و... آشنا شدند. این آشنایی سبب ‌شد که بسیاری از این اساطیر به طور مستقیم در آثار نظم و نثرنویسان اروپایی پدیدار شوند یا حداقل این‌که آثار این نویسندگان ملهم از این اساطیر شود.

در نتیجه‌ی این اتفاقات، در قرن‌های هفدهم و هجدهم، مکتبی ادبی به نام کلاسیسیسم به وجود آمد. در آن سال‌ها ادبیات در رکودی تقریبا خنثی قرار داشت و آثار قابل توجهی نوشته نمی‌شد. این سکون هنری سبب شد روشنفکران آن جوامع که آثار یونانی و لاتینی را خوانده بودند به این نتیجه برسند که آنچه هنر نامیده می‌شود در آثار بزرگانی چون ویرژیل، هومر، هوراس و... به کمال رسیده و دیگر حد بالاتری برای آن متصور نیست، پس باید برای خلق آثاری برجسته به تقلید از گذشتگان یونانی و رومی ‌پرداخت.

و از همین زمان بود که اسطوره‌ها راه خود را در ادبیات پیدا کردند. به عنوان مثال وقتی یک نویسنده کلاسیک می‌خواهد باغی را در زیر نور ماه با بلبل‌هایش تصویر کند، از پرتو دیانا (الهه یونانی ماه و شکار) سخن می‌گوید، که در حال تابش است بر بیشه‌زاری که در آن پریان آب، ساکت وخاموش به ناله‌های فیلومل(دختری در افسانه‌های یونان که به بلبل تبدیل شده است) گوش فرا می‌دهند. و از این دست آثار می‌توان نوشته‌های بی‌شماری را نام برد .از آن پس نیز اسطوره‌های یونانی به صورت استعاری، کنایی و نمادین در نوشته‌های غربیان مورد استفاده قرار گرفت و جزیی از فرهنگ مردم اروپا شد.

برای نمونه پروتئوس، رب‌النوع یونانی، که فرزند اقیانوس و تتوس است می‌تواند به هر صورتی که بخواهد درآید، از جمله به صورت آب و آتش. و همچنین سیرسه، زن جادوگر افسانه‌ی هومری، که دختر هلیوس یا خدای خورشید است و دارای قدرت تغییر چهره است. قدرت تغییر چهره‌ای که در این دو موجود اسطوره ای وجود دارد ابزاری بوده است در دست شاعران و نویسندگان تا به خیالبافی‌هایشان میدان بدهند و این دو چهره‌ی افسانه‌ای را در فرهنگ غربی به نماد حیله‌گری و دو رویی تبدیل کنند.

سخن کوتاه، که این افسانه‌ها و اسطوره‌ها هنوز هم موضوع بسیاری از آثار هنری و فرهنگی است. انسانی که تا دهه‌های پایانی قرن بیستم تنها این رب‌النوع‌ها و خدایگان را در قالب کلمات خوانده و در ذهن تصور کرده است با پیشرفت تکنولوژی به جایی می‌رسد که تصویری ملموس از این اساطیر را به نمایش بگذارد و با وسیع‌تر و کارامدتر شدن این امکانات سعی در این دارد تصویری پیش‌بینی ناشدنی از اسطوره‌های خیالی را در کالاهای فرهنگی به خصوص در فیلم‌های سینمایی و بازی‌های رایانه‌ای انعکاس دهد.

این مقدمه نسبتا طولانی برای پاسخ دادن به این پرسش بود که "آیا سازندگان اروپایی و آمریکایی بازی‌هایی چون خدای‌جنگ در صدد ترویج خرافات و اسطوره گرایی هستند؟ آیا آن‌ها با ساخت چنین بازی‌هایی میخواهند باستان‌گرایی و شرک را تلقین کنند؟"
باستان گرایی: اگر معنای این واژه را گرایش به دوران باستان و عقاید مردمان آن عصر در نظر بگیریم مانند این است که سازنده‌ی بازی خواسته‌ است سبب جلب گرایش افکار ما به دورانی بشود که شراب و جنگ و باروری هرکدام رب‌النوع خاص خود را داشته‌اند. حال این سوال مطرح می‌شود که آیا انسان مدرن به این میزان به تباهی فکری رسیده است که این دست عقاید را باور کند، به‌طوری که مثلا به هنگام یک دعوای خیابانی از مارس (خدای جنگ) در خواست کمک کند؟

اسطوره گرایی: این را هم گرایش به اسطوره معنی میکنیم. مثلا به چه دلیل و منطقی می‌توان به یکی از پیران دریا (پروتئوس) که گله‌ی غول‌های دریایی پدرش را نگهبانی می‌کند گرایش فکری و اعتقادی پیدا کرد؟
اگر قرار باشد که این بازی را به عنوان یک کالای فرهنگی، به دلیل استفاده از اسطوره‌های باستانی مروج خرافات قلمداد کنیم بهتر است در ابتدای امر این‌گونه مبلغان خرافه را در کشور خود شناسایی کنیم. لقب قدیمی‌ترین مبلغ خرافه را نیز باید به حکیم توس، ابوالقاسم فردوسی داد (که بنا به دید امثال نویسنده‌ی این مطلب، فردوسی نابه‌کارترین این مبلغان است چرا که در حدود شصت‌هزار بیت را به ترویج "لاطائلات" قلم زده) و بعد هم شاعران و نویسندگان معاصری که از فردوسی تاثیر پذیرفته‌اند.

البته یک جایگاه را هم به‌عنوان تبلیغ‌کنندگان خرافات، باید در اختیار نقالان و نقاشان قهوه‌خانه‌ای قرار داد که به شرح و توصیف شاهنامه پرداخته‌اند. و در مقام بعدی، تمام کسانی که نام فرزندانشان سهراب، آرش و نام‌های قهرمانان شاهنامه است. آخرین مقام هم احتمالا نصیب همه‌ی ایرانیان می‌شود به این خاطر که در اصل وارث چیزهایی هستند که اسطوره نامیده می‌شود.

لابرویر می‌گوید: "ابلهان اثری را می‌خوانند و چیزی از آن نمی‌فهمند. اشخاص عامی ‌خیال می‌کنند آن را کاملا فهمیده‌اند. صاحبان عقل سلیم گاهی همه‌ی آن را نمی‌فهمند. آنان نکات مبهم و تاریک را تاریک می‌یابند و نکات روشن را روشن می‌بینند. و اشخاص پر مدعا اصرار دارند که نکات روشن را تاریک جلوه دهند و متوجه نکاتی که کاملا واضح و قابل فهم است نشوند."

[تصویر: God%20of%20War1_6746.jpg]






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن