تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):کسی که برای جلب رضایت و خوشنودی مردم ، موجب خشم و غضب خداوند شود، خداوند او را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797012230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كاهش 74 تني توليد پيله تر در استانهاي خراسان


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كاهش 74 تني توليد پيله تر در استانهاي خراسان
مشهد-خبرنگار آفرينش
مسئول اتحاديه پيله و ابريشم تربت حيدريه گفت:بين90تا95درصد توليدابريشم كشورمتعلق به تربت حيدريه است كه از اين ميزان حدود70 درصد در بايگ توليد مي شود.
محمود گلي با بيان اينكه مقام اول توليد پيله ابريشم متعلق به استان گيلان است، افزود: 25 تا 30 درصد پيله مورد نياز كشور در تربت حيدريه توليد مي شود.
وي با بيان اينكه به دليل واردات70درصد پيله ابريشم از تاجيكستان نوغانداري در حال از بين رفتن است،گفت: برخي از نوغانداران در سال جاري به دليل توجيه پذير نبودن فعاليت، درختان توت را كه از آن براي تامين غذاي كرم ابريشم استفاده مي شود قطع كرده اند.
وي با بيان اينكه تا قبل از اين پيله به صورت قاچاق وارد كشور مي شد، گفت: اكنون پيله ابريشم آزادانه و گسترده وارد تربت حيدريه مي شود كه اين مساله توجيه پذير بودن فعاليت نوغانداري را به خطر انداخته و توليدات داخل روي دست توليد كنندگان پيله ابريشم مانده است.
وي اضافه كرد: در شرايطي كه واردات بي رويه ابريشم و پيله مشكلات متعددي را براي صنعت نوغانداري ايجاد كرده، اخذ ماليات، مشكل در ارائه تسهيلات از سوي بانكها و مشكلاتي از اين قبيل باعث شده بسياري از نوغانداران اين حرفه را رها كرده و به شغلهايي نظير مسافر كشي روي آورند.
گلي بايگي تعداد دستگاههاي ابريشم كشي مستقر در تربت حيدريه را 2 هزار دستگاه دانست وگفت: 3 تا 4 هزار نفر در كارهاي نوغانداري مشغول فعاليت هستند.
وي معتقد است: شغل 90 درصد ساكنان منطقه بايگ نوغانداري است كه با مشكلات ياد شده، در شرف از بين رفتن است.
وي با بيان اينكه از سال 75 سالانه حدود 200 تا 250 هزار جعبه تخم نوغان در گيلان و تربت حيدريه توليد مي شد كه از آن 12 هزار تن پيله به دست مي آمدتصريح كرد:اكنون به دليل وا ردات بي رويه ابريشم وپيله،اين مقدار به مرز 500تا600تن رسيده وتخم نوغان نيز به حدود 40هزارجعبه كاهش يافته است
رئيس شركت سهامي پرورش كرم ابريشم در استانهاي خراسان نيز از رغبت اندك نوغانداران از پرورش كرم ابريشم خبر داد وگفت: امسال توليد پيله تر در استانهاي خراسان در مقايسه با سال گذشته حدود 74 تن كاهش نشان مي دهد.
مهندس فريد سرجمعي افزود: امسال نوغانداران خراسان رضوي، شمالي و جنوبي 2 هزار جعبه تخم كرم ابريشم كمتر از پارسال تحويل گرفتند كه ناشي از عواملي همچون خشكسالي، واردات بي رويه پيله و ابريشم و پايين بودن نرخ خريد بوده است.
وي در خصوص وضعيت فعلي نوغانداري در منطقه بايگ و تربت حيدريه نيز گفت: نوغانداري بر خلاف آنچه تصور مي شود تنها مختص بايگ نبوده و در ديگر مناطق تربت حيدريه نيز وجود دارد.
به گفته وي، تعداد جعبه تخم نوغان ظرف چند سال اخير در اين منطقه نه تنها كاهش نيافته بلكه افزايش نيز داشته است.
وي با بيان اينكه وظيفه توليد تخم نوغان در استانهاي خراسان به عهده شركت سهامي پرورش كرم ابريشم تربت حيدريه است، گفت: اين شركت دولتي همه ساله تخم نوغان مورد نياز نوغانداران و كشاورزان 3 استان خراسان را تامين مي كند.
به گفته وي، با توجه به توزيع يك هزار و 705 جعبه تخم نوغان در تربت حيدريه و 549 جعبه در بايگ، پيش بيني مي شود امسال 47 هزار و 740 كيلوگرم پيله تر توليد شود كه 8 هزار و 400 كيلوگرم ابريشم از آن استحصال خواهد شد.
سرجمعي خاطرنشان كرد: ابريشمهاي توليدي به صورت خام براي مصرف در بافت قالي به شهرستانهاي قم، كاشان، اصفهان و تبريز ارسال مي گردد.
وي در رابطه با برنامه سال جاري گفت: امسال 10 هزار جعبه تخم نوغان توسط اين شركت توليد شده است.
وي در اين خصوص كه چه تعداد به حرفه نوغانداري در گذشته اشتغال داشتند و اكنون وضعيت چگونه است، گفت: از 15 هزار خانوار نوغاندار در استانهاي خراسان رضوي، شمالي و جنوبي، اكنون تنها 4 هزار و 500 خانوار فعالند.
وي با بيان اينكه امسال در تربت حيدريه 1500 تا 1600 خانوار در اين حرفه فعالند، گفت: مجموعه عواملي مثل خشكسالي چند ساله اخير و نوسانهاي قيمت پيله ابريشم باعث شده است تعداد نوغانداران استانهاي خراسان به يك سوم كاهش يابد.
اين مقام مسوول اذعان داشت: با اين حال با توجه به توليد تخم نوغان در استان و اداره نوغان تربت حيدريه و نيز توزيع به موقع و كافي، واردات تخم نوغان را شاهد نيستيم.
وي در رابطه با ورشكستگي صنعت نوغانداري خاطرنشان كرد: به كارگيري واژه ورشكسته مناسب نيست. در قديم الايام افراد متعددي در توليد ابريشم فعاليت داشتند كه در زمره دلسوزان اين حرفه به شمار مي رفتند اما به مرور زمان برخي از آنها به سمت مشاغل سودآور روي آورده و اين صنعت را به انزوا كشانده اند.
مهندس سرجمعي تاكيد كرد: با توجه به كمرنگ شدن اين صنعت و خروج سرمايه ها، افرادي كه هم اكنون در اين حرفه مشغولند، عده اي انگشت شمارند كه تنها قادر به خريد پيله به صورت خرد هستند.
وي با اشاره به افزايش نيافتن قيمت ابريشم نسبت به ديگر اقلام در رابطه با وضعيت بيمه نوغانداران، گفت:طرح بيمه درآمد محصول ابريشم در سفر اول هيات دولت مطرح شد كه هنوز به نتيجه نرسيده است.
وي برقرار نشدن بيمه درآمد ابريشم، افزايش ماليات، واردات پيله و ابريشم و نبود صنايع جانبي در منطقه و حتي كشور را از مشكلات كليدي اين حرفه دانست.
وي اضافه كرد: با توجه به افزايش سن نوغانداران، كشاورزان و توليد كنندگان پيله و نبود كارايي مناسب آنان در اين شغل و بي توجهي جوانان به اين حرفه، بايد هر ساله منتظر كاهش توليد پيله بود.
وي معتقد است: كرم ابريشم صنايع جانبي بسياري را به دنبال دارد و ارزش افزوده قابل توجهي را مي توان در اين بخش متصور شد كه توجه به صنعت نوغانداري، افزايش بهره وري، ايجاد اشتغال، خودكفايي و عدم وابستگي به كشورهاي خارجي و نيز توسعه و گسترش صنايع جانبي را به دنبال دارد. وي تصريح كرد: طبق قانون، واردات ابريشم، پيله و تخم نوغان ممنوع است ولي شاهد واردات بي رويه و آزادانه اين كالاها هستيم در حالي كه اين واردات بيشترين ضربه را به صنعت نوغانداري و ابريشم وارد كرده است.
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن