تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):بنده به ايمان ناب نرسد، مگر آن كه شوخى و دروغ را ترك گويد و مجادله (بگومگو) را رها كن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796867740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ماندگاري صنايع دستي با برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ماندگاري صنايع دستي با برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي
صنايع دستي گوياي هزاران سال هنر دست آفريني مردمان داراي فكر و انديشه و خلاق است كه نگهداري آن به عنوان ميراث گذشتگان و انتقال آن به آيندگان مسووليتي براي نسل امروز است.

برخي از صنعتگران و هنرمندان برجسته و صاحبنظر رشته‌هاي صنايع‌دستي همدان روند رو به فراموشي و منسوخ شدن اين هنر- صنعت را قابل تامل دانسته و مهمترين راهكار مقابله با آن را تربيت نيروهاي جديد معرفي مي‌كنند.

آنان بر اين باورند كه بي‌توجهي‌هاي صورت گرفته موجب از بين رفتن بيش از ‪ ۸۰‬رشته از ‪ ۱۵۰‬رشته مختلف صنايع دستي استان همدان شده است.

يكي از صنعتگران مجرب و صاحب نام همدان در اين خصوص گفت: برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و آموزش نيروهاي جوان مهمترين راهكار حمايتي مسوولان براي حفاظت و پاسداري از صنايع دستي اين استان است.

"امير برق‌زدگان" اين استادكار هنر گره‌چيني از رشته‌هاي رو به افول صنايع دستي همدان افزود: مي‌توان با كلاس‌هاي آموزشي اين هنر را به نسل جوان آموزش داد و مانع از بين رفتن آن شد.

وي اضافه كرد: هنر گره‌چيني شناسنامه همدان است و باوجود برخورداري از تاريخي ‪ ۹۰۰‬ساله در استان از حدود يك قرن پيش رو به افول گذاشته است.

به‌اظهار وي، محققان و كارشناسان مخترع گره‌چيني را "ابوالوفاي هوزجاني" اهل بلخ معرفي مي‌كنند كه كم كم افرادي چون "قياس‌الدين جمشيد كاشاني" آن را به تكامل رسانده‌اند.

اين صنعتگر همداني افزود: مزيت صنعت گره چيني اين است كه چوب به قطعات كوچك تقسيم شده و اين اقدام موجب افزايش طول عمر چوب و ماندگاري آن در برابر گرما، سرما و رطوبت مي‌شود.

برق زدگان افزود: از گره چيني در ساخت در، پنجره، محراب، طاق يزدي‌بندي، كاسه‌سازي ، طاق رسمي، طاق هفت كاسه، ترسيم و اجراي گنبد استفاده مي‌شود.

وي با اشاره قدمت ديرين صنعت گره چيني و داشتن هويت تاريخي با ارزش نگهداري و انتقال اين هنر و صنعت به نسل‌هاي آينده را مستلزم حمايت مسوولان دانست.

يكي ديگر از هنرمندان با تجربه همدان نيز گفت: رمز زنده ماندن و حيات رشته‌هاي مختلف صنايع دستي استان آموزش و ترويج آن در جامعه است.

"حسن قرباني" افزود: مسوولان اجرايي استان مي‌توانند با حمايت از صنعتگران آنان را در برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي و تربيت نيروي‌هاي جديد ياري كنند.

اين هنرمند تويسركاني اظهار داشت: اهميت حمايت مديران و مسوولان استان در ضرورت حفاظت صنايع دستي به‌عنوان ميراث اجداد و نياكان مردم ايران زمين احساس مي‌شود.

وي گفت: حضور بسياري از رشته‌هاي صنايع دستي شامل آجيده دوزي، موج بافي، چلنگري، جاجيم بافي، اروسي‌سازي و حلبي‌سازي كمرنگ شده و در حال از بين رفتن است.

اين هنرمند رشته موج بافي افزود: باتوجه به‌تعطيلي دانش آموزان در شرايط كنوني و برگزاري دوره‌هاي آموزشي رشته‌هاي متنوع صنايع دستي مي‌تواند يكي از جذاب‌ترين و بهترين راهكارهاي غني‌سازي اوقات فراغت آنان باشد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي همدان نيز براهميت احيا و بازگشت دوباره رشته‌هاي فراموش شده و همچنين جلوگيري از منسوخ شدن شمار ديگري از صنايع دستي استان تاكيد كرد.

"اسدالله بيات" افزود: برگزاري نمايشگاه‌هاي مختلف منطقه‌اي و ملي صنايع دستي نقش بسزايي در تداوم حيات تنوع رشته‌هاي اين هنر صنعت دارد.

وي اضافه كرد: ايجاد ‪ ۳۷‬غرفه كارگاه آموزشي در پنجمين نمايشگاه سراسري هنرهاي سنتي و صنايع دستي با حضور استادكاران و صنعتگران برجسته استان از راهكارهاي حمايتي اتخاذ شده است.

استاندار همدان نيز بر اهميت تلاش براي احيا دوباره رشته‌هاي صنايع دستي فراموش شده در استان با همكاري دستگاه‌هاي اجرايي تاكيد كرد.

دكتر "بهروز مرادي" صنايع دستي را معرف هويت ايراني اسلامي مردم اين خطه دانست و افزود: رشته‌هاي منسوخ شده صنايع دستي بايد در استان احيا شود.

وي اظهار داشت: اين هنر صنعت براي هزاران سال در اختيار هنرمندان استان بوده و امروز نيز بايد براي انتقال شايسته اين ميراث ارزشمند به نسل‌هاي آينده برنامه‌ريزي شود.

وي گفت: اين آثار وجهه بسياري از ارزش‌هاي فرهنگي، حقايق تاريخي و مكنونات قلبي هنرمندان را در خود جاي داده و به آيندگان معرفي مي‌كنند.

استاندار همدان همچنين گفت: تنوع و گستردگي صنايع‌دستي اين استان به عنوان مزيت ملي هستند كه بايد براي سازندگي كشور نقش بيشتري از اين طريق ايفا كرد.

مرادي افزود: بايد به حوزه صنايع‌دستي به صورت جدي پرداخته شده و براي رشد و تعالي اين صنعت برنامه‌ريزي كرد.

‪ ۲۲‬هزار نفر در قالب ‪ ۱۲‬هزار و ‪ ۸۴۸‬كارگاه صنايع دستي در استان همدان فعال هستند.ك /‪۴‬
 چهارشنبه 19 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 282]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن