تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797057526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بیماری چشمی تراخم (علائم و درمان بیماری تراخم)


واضح آرشیو وب فارسی:بیتوته:



درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

بیماری تراخم سبب آسیب به قرنیه چشم می شود تراخم یک بیماری عفونی ناشی از باکتری کلامیدیازیس است. این عفونت موجب یک سفت شدن سطح داخلی پلک می‌شود. این سفت شدن می‌تواند منجر به درد چشم، شکنندگی سطح بیرونی یا قرنیه چشم‌ها، و احتمالاً کوری شود.
 تراخم(trachoma) که ورم ملتحمه گرانول(granular conjunctivitis)، چشم درد مصری (Egyptian ophthalmia) نیز نامیده می‌شود. تراخم نوعی عفونت مزمن چشمی است که موجب التهاب و ایجاد ترشح چرکی در چشم می‌شود.   طولانی شدن بیماری تراخم و تاخیر در درمان این بیماری از عواملی است که منجر به از دست دادن قسمتی از بینایی و یا نابینایی کامل فرد خواهد شد. در واقع تراخم شایع ترین علت کوری چشم به دلیل عفونت بخصوص در جوامع در حال توسعه نیافته است.   این عفونت چشمی شدید و مزمن در مناطق فقیر با سطح بهداشت پایین، مناطق گرم و خشک، آب و هوای همراه با گرد و خاک و در کشورهای در حال توسعه و البته در زنان شایع­تر است و با وجود اینکه  بیماری خوشبختانه در حال ریشه کن شدن است، هنوز مهمترین علت کوری در افراد مسن مناطق مذکور به حساب می­آید. تراخم دو مرحله دارد:   مرحله اول، عفونت فعال ملتحمه چشم توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس است. این مرحله از بیماری بسیار مسری است.   در مرحله دوم، بیماری سبب آسیب به قرنیه چشم می شود.  
درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

تراخم یک بیماری عفونی ناشی از باکتری کلامیدیازیس است   علل و عوامل خطرساز تعداد زیادی میکروب، باکتری و ویروس از طریق دست آلوده، آب آلوده، حوله، گردوغبار، مگس و اشیای مختلف به چشم منتقل شده و باعث ایجاد عفونت و التهاب می‌شوند. به عبارتی انتقال این بیماری با تماس مستقیم صورت می گیرد. بنابراین تماس کودکان، والدین و اعضای خانواده به راحتی موجب انتقال بیماری خواهد شد.   بنابراین افراد خانواده نیز باید توسط پزشک معاینه شوند. در عین حال، باکتری می تواند به وسیله استفاده از وسایل شخصی مشترک مثل حوله، پتو یا بالش مشترک نیز انتقال یابد. به علاوه نوعی مگس نیز که قادر به تخمگذاری روی صورت انسان است، می تواند ناقل این باکتری باشد.   عوامل خطر تراخم عواملی که احتمال ابتلا به بیماری تراخم را افزایش می دهند شامل موارد زیر است: • عدم رعایت بهداشت فردی • دفع نامناسب زباله و فضولات • در دسترس نبودن آب کافی جهت شستشو • استفاده از بستر مشترک • تماس نزدیک با حیوانات   
درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

 پیشگیری از بیماری تراخم از طریق رعایت بهداشت فردی امکان پذیر است   علائم تراخم علائم اولیه بیماری شامل درد و ورم پلک ها، ترشح، اشک ریزش، ترس از نور، پرخونی چشم و تاری دید هستند. تمامی نشانه های تراخم در پلک فوقانی، قسمت بالایی ملتحمه و قرنیه شدیدتر از قسمت پایینی است. در صورت عدم درمان در این مرحله، به تدریج عروق خونی روی قرنیه رشد خواهند کرد.   در اثر تکرار عفونت، عوارضی چون اشک ریزش، افتادگی پلک، انسداد مجاری اشک و برگشتن مژه ها به داخل پلک بیمار را درگیر خواهد کرد. معمولا یک هفته بعد از تماس، علائم بیماری به تدریج بروز خواهند کرد.   شروع بیماری در کودکان یا شیرخواران آهسته است و ممکن است بیمار با عوارض کم یا بدون عوارض بهبود یابد. اما بیماری در بالغین به صورت شدید آغاز می شود و عوارض زودتر بوجود می آید.  
درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

 تراخم نوعی عفونت مزمن چشمی است که موجب ایجاد ترشح چرکی در چشم می‌شود   عوارض تراخم عفونت های مکرر چشم سبب متورم شدن ریشه مژه ها و برگشتن مژه ها به سمت داخل چشم در نتیجه خراش دادن قرنیه می شود. این خراش دردناک بوده و سبب اسکار روی قرنیه و در نهایت کدر شدن آن می شود.   عفونت مکرر، گسترده و درمان نشده منجر به کوری خواهد شد، حال آنکه درمان به موقع بیماری، فرد را از کوری نجات خواهد داد.  
درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

عفونت مکرر، گسترده و درمان نشده منجر به کوری خواهد شد   درمان تراخم درمان تراخم در صورت عدم رعایت بهداشت محیط و فردی، کاری مفید نخواهد بود و بیماری مجدداً بروز خواهد کرد. جهت درمان از روش های زیر استفاده می شود:   درمان طبی: در مراحل اولیه تراخم، درمان توسط آنتی بیوتیک خوراکی به تنهایی جهت ریشه کردن تراخم کافی است. تمام خانواده باید همزمان درمان شوند.   درمان جراحی: در مراحل بعدی تراخم، که شامل دردناک شدن چشم و بروز ناهنجاری های پلکی است، جراحی احتیاج می باشد. همچنین در مواردی که قرنیه کدر شده و سبب اختلال دید می شود، پیوند قرنیه جهت بهبود دید می تواند کمک کننده باشد، ولی نتیجه ممکن است بسیار خوب نباشد.  
درمان تراخم, بیماری چشمی تراخم

درمان تراخم در صورت عدم رعایت بهداشت محیط و فردی، کاری مفید نخواهد بود   پیشگیری از تراخم تراخم بیماری قابل پیشگیری است. پیشگیری از این بیماری از طریق رعایت بهداشت فردی امکان پذیر است. در مواقعی که به دلیل گردوغبار و آلودگی، مخاط چشم تحریک و سبب ایجاد ترشح می‌شود، می‌توان ابتدا با چای دم‌کرده و صاف شده چند بار چشم را شست و شو داد تا گردوغبار از چشم خارج گردد. در صورتی که با شستشو با چای، ترشحات و تحریکات چشم برطرف نشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند.   1- اگر به نواحی که تراخم همه گیر است مسافرت می کنید، بهداشت فردی را رعایت کنید.   2- چنانچه به سبب ابتلا به تراخم درمان آنتی بیوتیکی شده اید و یا جراحی داشته اید، احتمال ابتلای مجدد را در نظر داشته باشید و در صورت بروز هر گونه مشکل با پزشک خود مشورت کنید.   3- از مالیدن چشم های خود پرهیز کنید، مگر اینکه دست های خود را شسته باشید.   4- هر روز حوله و لباس های خود را عوض کرده و بشویید و از وسایل شخصی دیگران استفاده نکنید.   5- روبالشی خود را هر روز عوض کنید.   6- از لوازم آرایشی چشم ها بخصوص سرمه و ریمل استفاده نکنید.   7- هیچگاه از لوازم آرایش چشم دیگران استفاده نکنید.   8- دستورات پزشک خود را جهت استفاده از لنزهای چشمی به دقت و درستی ادامه دهید.   9- اگر فرزند شما  به تراخم مبتلا شده، از تماس فرزند خود با دیگر بچه ها جلوگیری کنید.   10- رعایت بهداشت محیط جهت جلوگیری از انتقال عفونت توسط پشه ها و مگس الزامی است.   گردآوری: بخش سلامت بیتوته






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بیتوته]
[مشاهده در: www.beytoote.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن