تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

وکیل اصفهان

لیست قیمت گوشی شیائومی

آیسان اسلامی

خرید تجهیزات صنعتی

دستگاه جوش لیزری اتوماتیک

دستگاه جوش لیزری اتوماتیک

اجاق گاز رومیزی

تور چین

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

تعمیرات مک بوک

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

خرید مبل تختخواب شو

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

دانلود رمان

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1793333303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هفت‌هزار سال قلم‌زني ايران در معرض نابودي سرپرست آموزش صنايع دستي طبس: قلم‌زني در طبس تا چند سال ديگر وجود نخواهد داشت


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هفت‌هزار سال قلم‌زني ايران در معرض نابودي سرپرست آموزش صنايع دستي طبس: قلم‌زني در طبس تا چند سال ديگر وجود نخواهد داشت


خبرگزاري دانشجويان ايران - يزد
سرويس: صنايع دستي

سرپرست آموزش صنايع دستي شهرستان طبس تصريح كرد: مسؤولان به قلم‌زني در طبس هيچ اهميتي نمي‌دهند و با اين شرايط، قلم‌زني در طبس تا چند سال ديگر وجود نخواهد داشت.

موسي امامي در گفت‌و‌گو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در يزد، با اشاره به پيشينه‌ي قلم‌زني، يادآور شد: اين پيشينه در ايران به هفت‌هزار سال پيش برمي‌گردد كه قوم كاسيت‌ها، نخستين‌بار اين هنر را ابداع كردند كه در آن زمان، بيشتر روي برنز كار مي‌شد.

وي ادامه داد: قدمت قلم‌زني روي مس در طبس به 150 تا 200 سال پيش برمي‌گردد و در حقيقت شايد نزديك به يك‌هزار سال قدمت مسگري در اين منطقه باشد كه در آن زمان، افراد بيشتر براي تأمين مايحتاج زندگي خود به اين هنر رو مي‌آوردند.

سرپرست آموزش صنايع دستي طبس بيان كرد: در گذشته، بيش از 40 نفر مسگر در طبس بودند كه با توجه به حس رقابت، تبليغات بيشتر و تزيينات، تعداد آن‌ها افزايش يافت و در اين بين، قلم‌زني ابداع شد.

وي اظهار داشت: تا سال 1366 قلم‌زني در طبس رواج داشت؛ ولي با روي كار آمدن صنايع ديگر مانند پلاستيك، استيل و ملامين كه ارزان‌قيمت‌تر هستند، به مسگرها ضربه وارد شد و اين امر، يعني افراد تامين‌كننده‌ي سيني‌هاي مسي براي قلم‌زن‌ها از ميان رفتند و دليلي كه مسگرها را از بين برد، به هنر قلم‌زني نيز آسيب رساند.

او با بيان اين‌كه در زمان پهلوي، نقش‌هايي از سوغات‌ طبس مانند نارنج، بهارنارنج و انار در قلم‌زني رواج داشتند، گفت: اين هنرمندان حتا گرماي طبس را با قلم‌زني نقش خورشيد در وسط سيني‌ها نشان مي‌دادند كه اين كار، تاكنون نيز رواج دارد.

به اعتقاد امامي، قلم‌زني روي مس، تحولي در مسگري طبس ايجاد كرد و رونق مسگري را موجب شد.

وي ادامه داد: در گذشته، مسگرها كم‌ترين دستمزد دريافت مي‌كردند كه اين امر، از رونق افتادن قلم‌زني را در طبس موجب شد. اكنون هم مسؤولان شهرستان نه فقط براي قلم‌زني كه حتا براي مسگرهاي طبس هم كوچك‌ترين اهميتي قايل نيستند و اين هنر، ديري نخواهد گذشت كه به فراموشي سپرده مي‌شود.

او بيان كرد: در سال 1380 حدود 10 مسگر از 40 مسگر گذشته فعال بودند؛ ولي درحال حاضر فقط سه مسگر در طبس فعال‌اند و اين سير نزولي موجب مي‌شود تا چند سال ديگر، مسگري و به‌دنبال آن، قلم‌زني در طبس از بين برود و تا آن زمان، براي عرضه و حتا نمايش به گردشگران و مسافران هيچ مسگري نباشد.

وي معتقد است: بايد يك نفر از مسگرهاي طبس به همكاري دعوت شود تا به چند هنرمند ديگر، مسگري را آموزش دهد. در اين صورت، سه يا چهار نفر خواهند بود كه به انجام اين كار قادر باشند؛ ولي متولي صنايع دستي در اداره‌ي ميراث فرهنگي و گردشگري طبس، تاكنون به‌دليل كمبود امكانات و ميزان حق‌الزحمه نتوانسته است، حتا يك مسگر را راضي كند تا هنر مسگري را آموزش دهد. با اين روند، در سال 1390 مسگري وجود نخواهد داشت. همچنين اكنون 20 قلم‌زن در طبس فعال هستند.

امامي با بيان‌ اين‌كه تبليغات در زمينه‌ي گسترش قلم‌زني در طبس ضعيف است، افزود: مسؤولان فكر مي‌كنند، با وجود منابع ذغال سنگ، معادن و سرمايه‌هاي ديگر به اين هنر نيازي ندارند. بنابراين تاكنون به اين موضوع توجهي نكرده‌اند.

انتهاي پيام
 شنبه 1 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 878]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن