تبلیغات
   احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...   [کلیک]


تبلیغات







ورود


آمار وبسایت

  کاربران آنلاین : 136
  تعداد کل بازدیدها : 27730271



اوقات شرعی














تبلیغات



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب


‪ ۷۰۰‬روستاي كشور تحت پوشش طرح بين‌المللي زاگرس قرار دارند


‪ ۷۰۰‬روستاي كشور تحت پوشش طرح بين‌المللي زاگرس قرار دارند
داخلي. اجتماعي. محيط زيست.

مدير پروژه بين‌المللي زاگرس گفت: ‪ ۷۰۰‬روستاي كشور در چهار استان تحت پوشش طرح بين‌المللي احياي زاگرس مركزي قرار دارند.

به گزارش ايرنا دكتر محمد فرحتي،جمعه در مراسم روز جهاني تنوع زيست محيطي در روستاي ده برآفتاب ياسوج افزود:اين روستاهادراستانهاي كهگيلويه و بويراحمد، فارس، چهار محال و بختياري و اصفهان واقع شده‌اند.

وي گفت: مساحت تحت پوشش در محدوده زاگرس مركزي دراين استانها‪ ۲/۵‬ميليون هكتار است.

او هدف از اجراي پروژه را حفظ تنوع زيستي منطقه عنوان كرد و افزود: اين امر تنها با مشاركت اجتماعي و فرهنگي مردم اين استانها محقق خواهد شد و بايد زيرساخت‌هاي لازم در اين راه فراهم شود.

مدير پروژه بين‌المللي زاگرس افزود: براي اين طرح و با توجه به تجربيات سازمان ملل بايد از سطوح پايين جامعه يعني از قشرهاي روستايي ، كشاورزان و دامداران منطقه شروع شود.

فرحتي گفت:تنوع زيستي شامل هر آنچه كه از طبيعت در اختيار ماست را شامل مي‌شود.

وي اظهار داشت: دو روستاي "دشت رز و ده برآفتاب "به عنوان كانون فعاليت اين پروژه در استان كهگيلويه و بويراحمد انتخاب شده است.

اين مسوول گفت: اين پروژه با حضور و مشاوره كارشناسان بين‌المللي زير نظر سازمان ملل در حال پيگيري و انجام است.

وي افزود:به همين منظور خانه مشاركت به منظور مشاوره بيشتر براي پيشبرد اين پروژه تاسيس و آموزشهاي كاربردي نيز در ان ارائه مي‌شود تا ظرفيتها و پتاسيلهاي بالقوه به صورت بالفعل در آيد.

فرحتي اعتبار طرح را ‪ ۱۰۰‬ميليارد ريال عنوان كرد و افزود: ‪ ۴۰‬درصد از اين اعتبار را سازمان ملل پرداخت مي‌كند.

وي گفت: علاوه بر اينكه وزارتخانه‌ها و سازمانهايي نظير محيط زيست ، نيرو ، جهاد كشاوري ، ميراث فرهنگي و گردشگري و منابع طبيعي و آبخيز داري مشاركت دارند ، ‪ ۱۱‬كارشناس و مشاور بين‌المللي در اين طرح به كار مشاوره و كارشناسي مشغول هستند.

وي اظهار داشت: از اعتبار در نظر گرفته شده براي اين پرژه بيشترين آن براي كارهاي آموزشي و فرهنگي در خانه مشاركت براي امور كشاورزي ، درآمد و شغلهاي پيشنهادي هزينه خواهد شد.

اين مسوول با بيان اينكه اين طرح صرفا ملي نيست بلكه بين‌المللي است افزود: نظارت بر اجراي آن به طور مستقيم با سازمان ملل است و از الان كه اين طرح آغاز شده تا دو سال بعد تغييرات و تحولات ناشي از اين طرح در چهار استان تحت‌پوشش توسط سازمان ملل بررسي و برآورد خواهد شد.

به مناسبت روز جهاني تنوع زيستي(اول خرداد) نمايشگاهي سنتي در روستاي ده برآفتاب ياسوج روز جمعه برپا و مراسمي نيز به همين منظور برگزار شد.

مدير كل حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد هدف از اين مراسم را ترويج فرهنگ توانمندسازي جوامع روستايي در راستاي پروژه بين‌المللي زاگرس مركزي عنوان كرد.

جليل بادام فيروز در گفت و گو با ايرنا افزود: به نمايش گذاشتن توان و استعدادهاي بالقوه جوامع روستايي و عشايري از ديگر اهداف اين مراسم به مناسبت روز جهاني تنوع زيستي است.

اين نمايشگاه يك روزه باحضور مردم اين روستا، مدير پروژه ملي زاگرس و مسوولان سازمان حفاظت محيط زيست استان كار خود را برپا شد.

در اين نمايشگاه كه به همت اهالي روستاي ده برآفتاب و با همكاري سازمان حفاظت محيطزيست استان داير شده، چگونگي زندگي عشايري، پخت نان محلي، تهيه محصولات لبني و ديگر دستاوردهاي اين منطقه به نمايش درآمده است.

در حاشيه اين نمايشگاه برنامه‌هاي متنوعي نيز در نظر گرفته شده بود كه از آن جمله مي‌توان به اجراي نمايش و موسيقي محلي توسط هنرمندان استان و دانش آموزان دختر اين روستا اشاره كرد كه با استقبال فراواني مواجه شد.

در اين مراسم سوالي نيز با موضوع محيط زيست و حفاظت همه جانبه از آن مطرح شد كه به قيد قرعه به نفرات برتر جوايزي اهدا گرديد.

دليل برگزاري اين نمايشگاه در روستاي ده برآفتاب، انتخاب اين روستا در كنار روستاي دشت رز به عنوان كانون فعاليت پروژه ملي زاگرس به منظور حفظ و نگهداري تنوع زيستي بي‌نظير اين منطقه است.

استان كهگيلويه و بويراحمد با قرار گرفتن در امتداد رشته كوه زاگرس و با برخورداري از طبيعت بكر و بي‌مثال يكي از غني‌ترين مناطق حفاظت شده جنوب كشور به شمار مي‌رود.ك/‪۲‬
 جمعه 3 خرداد 1387     





شما هم رأی دهید 


[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در : www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب



برچسب های کاربران:


صفحات پیشنهادی



گوناگون

پربازديدترين ها

مطالب بعدی

مطالب پیشین




صفحه اول | تمام مطالب | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
سایت واضح آرشیو وب فارسی می باشد و هیچ یک از مطالب درج شده را تایید یا رد نمی کند و مسئولیت استفاده از آنها بر عهده صاحب اثر و کاربران سایت می باشد