تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797807119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادی از «رحمان دادمان» وزیر راه دولت اصلاحات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گفت و گوی اختصاصی ایرنا با «زهره سادات ناظری» همسر شهید دادمان یادی از «رحمان دادمان» وزیر راه دولت اصلاحات تهران-ایرنا-این روزها یادآور سقوط هواپیمای حامل «رحمان دادمان» وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات و جمعی از همکاران وی است. با «زهره سادات ناظری» همسر شهید دادمان به گفت و گو نشستیم و درباره همسرش و شخصیت فردی و کاری او پرسیدیم.


دیروز جمعه یکم خرداد چهاردهمین سالگرد شهادت «رحمان دادمان» در بهشت زهرا برگزار شد. دادمان وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات بود که در 27 اردیبهشت ماه سال 1380 در مسیر اجرای ماموریت اداری و بازدید از پروژه های این وزارتخانه در استان گلستان، در سانحه سقوط هواپیما به همراه جمعی دیگر از همکاران و نمایندگان این استان در مجلس شورای اسلامی به ملکوت اعلی پیوست.
به بهانه ی سالروز واقعه سقوط هواپیمای مسوولان وزارت راه و ترابری دولت اصلاحات و همچنین به منظور شناخت بیشتر شهید دادمان، با همسر وی زهره سادات ناظری به گفت و گو نشستیم.
عزم راسخ، اراده قوی، آرامش، نشاط، شادابی، خستگی ناپذیری، پرتحرکی و توان مدیریتی بالا واژه هایی بودن که همسر دادمان به وسیله ی آن ها وی را به تصویر می کشید؛ کلماتی که در خلال گفت و گو بارها به گوشم خورد.
ابتدا از نحوه آشنایی شان گفت. هردو به هنگام آشنایی مبارزان انقلابی بودند که علیه رژیم طاغوت فعالیت می کردند.
ناظری گفت: در سن 24 سالگی با دادمان آشنا شدم. در آن زمان کلاس های کنکور از سوی مبارزان انقلابی در انجمن اسلامی دانشگاه تهران در محله ی ما، نازی آباد برگزار می شد که من نیز یکی از شرکت کنندگان آن بودم. با اتمام رسیدن این کلاس های در سال 1358 اعضای انجمن اسلامی به برگزاری کلاس های ایدئولوژیک و شناخت اسلام اقدام کردند که آقای دادمان یکی از مدرسان ایدئولوژی اسلام بودند. آشنایی ما از همین کلاس شروع شد و در پایان مسیر به ازدواج ختم شد.
همسر شهید دادمان این مسیر را اینگونه به تصویر کشید: خواستگاری ساده یی از روز دهم خرداد ماه به همراه اعضای درجه ی یک خانواده ها برگزار شد و 27 مهر ماه همان سال نیز مراسم عقد ساده یی ترتیب دادیم.
وی با اشاره به همزمانی مراسم ازدواج با حرکت انقلابی تسخیر لانه ی جاسوسی افزود: زندگی ما با حرکت انقلابی تصرف لانه جاسوسی شروع شد. 13 آبان همان سال و پس از مراسم عقد من نیز یکی از افرادی بودم که در کنار سایر دانشجویان به لانه وارد شده بودیم. تنها هفته یی 12 ساعت اجازه ی خروج از لانه را داشتیم و در این مدت می توانستم آقای دادمان را ملاقات کنم و به رغم اینکه ایشان نیز در لانه حضور داشتند، به عنوان فردی دانشجو در کنار دادمان بودم. این وضعیت ادامه داشت تا در بیستم آبان ماه ازدواج کردیم و به منزل ایشان وارد شدم.

*** گذری بر ویژگی های اخلاقی و شخصیتی
خستگی ناپذیری، آرامش در فعالیت ها، توان مدیریتی بالا در بحران ها و تفکر خلاق و همه جانبه از صفات برشمرده ی رحمان دادمان از جانب همسرش است.
به بیان وی، در ساختار شخصیتی ایشان، خانواده یعنی مادر نقش عمده و ویژه یی داشتند تا از وی انسانی فرزانه، با پشتکار و با همت ساخته شود. در تربیت این فرد داشتن پشتکار در رسیدن به اهداف، هدفمند عمل کردن و نگاه استراتژیک به موضوعات نهادینه شده بود.
ناظری همچنین مرحوم آیت الله «میراسدالله مدنی» امام جمعه ی شهر تبریز و آیت الله سید «سید محمد موسوی خوئینی ها» را 2 تن از افراد تاثیر گذار در شکل گیری شخصیت روحانی شهید دادمان دانست و در خصوص ویژگی های اخلاقی وی گفت: روال زندگی ایشان بر تحمیل تفکر یا عملی خاص استوار نبود بلکه ایشان با بیان مشکل ها و گره ها، من را همراه خود می کردند و من نیز تلاش می کردم تا سکوی خانواده را محکم نگه دارم.

*** فعالیت های مبارزاتی؛ از حضور در تسخیر لانه جاسوسی تا وزارت راه
فعالیت های سیاسی و مبارزاتی رحمان دادمان از همان ابتدای ورود به دانشگاه و در فراز و نشیب های پیروزی انقلاب شکل گرفته بود.
به روایت همسر وی، عضویت دادمان در انجمن اسلامی دانشکده فنی دانشگاه تهران نشانی از فعالیت های سیاسی وی قبل از انقلاب دارد.
دادمان 90 واحد درسی را گذرانده بود که به دلیل فعالیت های سیاسی، تحت تعقیب قرار گرفت و از دانشگاه اخراج شد. به تبریز رفت و در آنجا فعالیت های سیاسی خود را در قالب انجمن های سیاسی ادامه داد. وی در این زمان به دلیل شرایط سیاسی منطقه، چالش های سنگین و متعددی علیه گروهک تروریستی مجاهدین خلق داشت.
ناظری نقش آفرینی های وی پس از انقلاب را اینگونه شرح می دهد: پس از انقلاب وی عضو شورای مرکزی تسخیرکنندگان لانه ی جاسوسی بود و من نیز به عنوان یکی از دعوت شدگان در این حرکت همراه شدم. جناب دادمان فعالیت های خود را در بخش شورای مرکزی تسخیر لانه جاسوسی ادامه دادند و در روز تسخیر مامور بود تا پیام این حرکت را مبنی بر تصمیم دانشجویان انجمن های اسلامی برای تصرف سفارت آمریکا به عنوان یک لانه ی جاسوسی؛ به هیات دولت، مجلس و جایگاه های رسمی کشور برساند.
به گفته ی ناظری، شهید دادمان در جریان جنگ تحمیلی نیز فرمانده سپاه استان آذربایجان شرقی بود که پس از آن موضوع انتخابات مجلس به میان آمد و وی به عنوان نماینده ی مردم تبریز معرفی شد و با کسب بیش از 93 درصد آرای مردمی، به عنوان نامزد حوزه ی تبریز رای آورد.
همسر شهید دادمان به اینجا که می رسد، درباره ی وقایع مجلس و رد اعتبار نامه ی رحمان دادمان به عنوان کاندیدای حوزه ی تبریز، می گوید: نمی خواهم از اینکه چرا این اتفاق افتاد؟ چگونه افتاد؟ آیا درست یا نادرست بود؟ صحبت کنم. اما می دانم که شرایط ایران به دلیل وجود منافقین و جریان سی تیر در آن برهه از زمان حساس بود و افراد به دنبال چیزی بودند که شبهه یی نداشته باشد. این شبهه با یک عکس در خصوص آقای دادمان ایجاد شد. از همگی این ها عبور می کنم و می گویم همه ی این ها فضایی برای آقای دادمان بود که شاید بتوان آتشش را به جهنم بسیار سوزان تشبیه کرد، اما ماحصل آن آتش، رحمان دادمانی بود که خیلی پخته از این آتش بیرون آمد. به نظر من این نشان دهنده ی اراده و عزم بالا، پایمردی، شجاعت و هر صفت بارزی است که می توان برای انسانی که در بحرانی شدید، هویت سیاسی اش را نشانه گرفته بودند، بیان کرد. ایشان با تمام حواشی به وجود آمده، همان آدم انقلابی، نه، بلکه پخته تر، همان انسان علاقه مند به حفظ نظام جمهوری اسلامی که نه، بیشتر، باقی ماند.
به بیان این همسر شهید، ایشان در این شرایط بحرانی به توصیه ی شهید رجایی، آرام و سر به زیر گوش فراسپردند. شهید رجایی به ایشان گفتند: رحمان! تو در مقابل نعش سیاسی شهید شده ی خود ایستاده ای و 2 حرکت می توانی داشته باشی. می توانی برای این نعش شیون کنی. به سر بزنی. فریاد کنی که به ناحق شهید شده و می توانی سکوت کنی و با آرامش به ساختن و احیای شخصیت سیاسی شهید شده بپردازی و با عملکرد خود اثبات کنی آنچه که گفته شده، خلاف واقع بوده است. آقای دادمان نیز همین رویه را در پیش گرفته و به ستاد جنگ ثارالله رفتند و در سکوت و آرامش وارد بخش اعزام نیرو تجهیزات شدند. سپس به لجستیک سپاه رفتند و به تجهیز رزمندگان به ابزارهای جنگی پرداختند.
به گفته ی زهره سادات ناظری، شهید دادمان پس از این دوره وارد جهاد سازندگی شد و در همین زمان برای ادامه ی تحصیل به دانشگاه وارد شد.
ناظری می گوید: دادمان همچنین به فرمان امام مبنی بر شناخت فضای حج به عنوان فضای فریاد مسلمانان ایران گوش فراسپرد و به مدت 5 سال برگزاری مراسم «برائت از مشرکین» در بعثه ی حضرت امام (ره) را بر عهده گرفت که به مدت یک سال من نیز وی را همراهی کردم.
همسر دادمان با اشاره به اینکه بخش شیلات کشور در آن زمان وارد بحران شده بود، افزود: با الحاق شیلات به فرمان امام خمینی (ره) به وزارت جهاد، شهید دادمان اولین فردی بود که مدیرعاملی این بخش را بر عهده گرفت و بار دیگر نقش مدیریتی خود را در مواقع بحران به خوبی ایفا کرد و شیلات را از مرز نابودی در زمان تحویل به 400 درصد سودآوری رساند.
ناظری به اینجا که رسید با ناراحتی از رحلت حضرت امام خمینی (ره) یاد کرد و گفت: جریان شیلات با رفتن امام خمینی (ره) همراه بود که غم بزرگی بر دل ها گذاشت. در این زمان نیز آقای دادمان به دلیل فوت امام (ره) به مدت چند روز کارها را رها کرده بودند و در فضای آماده سازی خاکسپاری امام (ره) تلاش می کردند و مدیریت و ساماندهی آن فضا را بر عهده داشتند.
ارادت رحمان دادمان به حضرت امام (ره) تا جایی بود که به بیان همسرش تصمیم به اجرای وصیت امام مبنی بر این که بچه های مذهبی و انقلابی، کرسی های بلند دانشگاهی را به دست بگیرند، عمل کرد و به ادامه ی تحصیل در مقطع دکترا پرداخت.
زهره سادات ناظری، همسر رحمان دادمان این شایعه را که وی بورسیه ی محل کار خود شده بود را با قوت تکذیب کرد و از تلاش های وی برای شرکت در آزمون اعزام سخن گفت. پس از تلاش فراوان و کسب نمره ی بالای آزمون، برای ادامه تحصیل، خانواده ی دادمان به شهر منچستر در انگلستان سفر کردند. دادمان پس از 5 سال بازگشت و در دانشگاه مشغول به تدریس شد.
به بیان همسر وی، در زمان شکل گیری دولت اصلاحات و دعوت کار از سوی این دولت، مشتاقانه در سمت معاونت وزارت راه و شهرسازی در بخش راه آهن مشغول خدمت رسانی شد. این بخش نیز یکی از بحرانی ترین و پرمشکل ترین بخش ها در آن زمان بود. چند بانده کردن خط مشهد، شروع خط کربلا و احیای خط ابریشم از جمله اقدام های وی در زمان مدیریت این بخش بوده است.
پس از این، شهید دادمان به مقام وزارت رسیده و با بالاترین رای اعتماد وزیر راه و ترابری دولت اصلاحات شد.
تبدیل کردن یک بی حیثیتی سیاسی به اوج حمایت نمایندگان مردم، تعبیر همسر شهید دادمان از رای اعتماد بالای نمایندگان در به دست گرفتن وزارت راه بود.

*** غلبه ی نگاه اصلاحاتی در شخصیت دادمان
در ادامه همسر دادمان از منش سیاسی و نگاه اصلاحاتی وی در طول فعالیت های کاری و مبارزاتی وی سخن گفت.
به بیان ناظری، منش سیاسی وی برای همه مشخص بود. ایشان عضو مرکزی جبهه مشارکت بودند و یکی از افتخارات ایشان و ما خدمت در دوره ی اصلاحات است. وی خدمتگزار دولتی بود که خدمات آن بر کسی پوشیده نیست. سپردن اجرای طرح احداث پل انزلی - غازیان به دست شهید دادمان از سوی حضرت آیت الله خامنه ای، نشان از توانایی ها و خدمتگزاری دادمان دارد. البته اجرای این طرح با شهادت ایشان ناتمام ماند و پس از آن به افراد دیگری سپرده شد.
بنا به تعریف ناظری، ایشان بر اساس نگاه اصلاحاتی خود منافع ملی را فدای هیچ ملاحظاتی نمی کردند. صلاح مردم و همچنین مسوولیت را فدای هیچ ملاحظه ای نمی کردند. آقای دادمان فردی آزاد اندیش بوده و فارغ از ملاحظات سیاسی، در هر کجا که احساس لزوم برای بودن می کرد، حضور می یافت. ایشان حتی در ماجرای ترور آقای سعید حجاریان تیم حفاظتی تشکیل داد و به حفاظت از ایشان در بیمارستان، فارغ از منش سیاسی پرداخت. تصور می کنم اگر هم اکنون حضور داشتند در تیم اصلاحات می ماندند و در دولت خدمتگذار بودند.
نگاه اصلاحاتی وی باعث شده بود تا هر جا که وارد می شد، در ابتدای امر، آن بخش را دانش بنیان می کرد و بر اساس استفاده از دو بازوی علم و تجربه به اصلاح دانش بنیان ساختارهای موجود می پرداخت.

*** آخرین پرواز به سوی حق
ناظری هنوز آخرین نگاه و آخرین کلام دادمان را به یاد می آورد. هنگامی که برای پرواز ابدی حاضر می شد. پروازی که در آن به دیدار حق شتافت. به رغم از دست دادن حضور جسمی رحمان دادمان، همسر و فرزندانش حضور وی را در مراحل زندگی خود احساس می کنند.
پس از پرواز رحمان دادمان همسر وی مسوولیت چهار یادگار وی، سه پسر و یک دختر را بر عهده گرفت و تا تامین سرپناهی برای آنان تلاش کرد. سپس در سازمان بنیاد شهید امور ایثارگران مشغول به فعالیت در امور زنان شد.
وی پس از آن تجربه یی در بخش خصوص داشت و اکنون نیز در حال همکاری با سازمان محیط زیست است. وی همچنین با شرکت ساخت محصولات کاغذی بهداشتی در راستای احیای صنعت بازیافت فعالیت می کند.
*از:فرشته ذبیحیان (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**9283**2054



02/03/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن