تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796832790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پرچم بيكاري حفاران ايراني روي دكل‌هاي وارداتي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: پرچم بيكاري حفاران ايراني روي دكل‌هاي وارداتي
درحالي كه شركت‌هاي ايراني حفاري در حال ورشكستگي هستند موج جديدي از واردات دكل‌هاي حفاري خشكي و دريايي، وضعيت بغرنج صنعت نفت را دچار پيچيدگي‌هاي منحصر به فردي كرده است.
نویسنده : وحید حاجی‌پور 


درحالي كه شركت‌هاي ايراني حفاري در حال ورشكستگي هستند موج جديدي از واردات دكل‌هاي حفاري خشكي و دريايي، وضعيت بغرنج صنعت نفت را دچار پيچيدگي‌هاي منحصر به فردي كرده است.
به گزارش «جوان»، هم اكنون 17 دكل دريايي خارجي پروژه‌هاي نفتي كشور را راهبري مي‌كنند و چهار شركت‌ حفاري دريايي ايراني بنا به دلايلي بيكار شده و در آستانه ورشكستگي قرار دارند، با اين وجود عزم جالبي براي واردات دكل‌هاي حفاري در صنعت نفت شكل گرفته كه نشانه‌هاي روشني از روابط پشت پرده برخي شركت‌هاي كاغذي با صنعت نفت است.
هم اكنون چند شركت معتبر حفاري به علت كنار گذاشته شدن‌شان از پروژه‌هاي نفتي بسياري از نيروهاي خود را تعديل كرده و به فكر مهاجرت از ايران افتاده‌اند در حالي كه شركت ملي نفت ايران دكل‌هاي چيني و هندي با كاركناني از شرق آسيا را بر مسند كار حفظ كرده است.
بر اساس اين گزارش، وضعيت شركت‌هاي ايراني به نحوي «قرمز» شده است كه مديرعامل شركت ملي نفت چندي پيش در دستور العملي به شركت‌هاي نفتي تكليف كرد تا زماني كه شركت‌هاي ايراني حضور دارند از واگذاري پروژه‌ها به شركت‌هاي خارجي بپرهيزند اما اين دستورالعمل چندان اجرايي نشد و شركت‌هاي «يك شبه» همچنان به واردات دكل‌هاي حفاري مشغولند.
نكته جالب‌تر در اين‌باره، حضور بانك‌ها در خريد و واردات دكل است، به عنوان نمونه يكي از بانك‌ها دو سالي است درگير ورود يك دكل حفاري از چين است و هنوز هم نتوانسته است دكل مورد نظر را وارد كند كه البته شنيده مي‌شود يكي از عوامل تأخير، ‌جريان عشقي واسطه ايراني و اجبار اقامت يك‌ساله وي در چين مي‌باشد!
همچنين يكي از شركت‌هاي حفاري شبه دولتي با اجاره چند دكل از يك شركت چيني روزانه حدود 60 هزار دلار حق دلالي گرفته و در برنامه جديد خود اجاره دو دكل ديگر را در دستور كار قرار داده است.
بر اساس گزارش‌هاي موجود، ردپاي اين جريان به يكي از مديران ارشد وزارت نفت در دوره‌هاي پيشين وزارت نفت بر مي‌گردد. اين شخص با تأسيس چند شركت خصوصي و سمت‌هاي جديد در شركت‌هاي نفتي، «ايراني زدايي» در پروژه‌هاي نفتي را آغاز كرده است و با خريد و اجاره دكل‌هاي هندي و چيني، قصد دارد شركت‌هاي ايراني را از رده خارج كند.
وي كه در ماجراي قرارداد كرسنت بازداشت شده بود اما واردات چند دكل حفاري را آغاز و همزمان حضور در چند هيئت مديره شركت نفتي را به نام خود ثبت كرده است. از سوي ديگر، يكي از نهادهاي غير دولتي نيز واردات چهار دكل خشكي و دريايي را پيش گرفته است كه احتمالاً آگهي مناقصه آن تا چند روز ديگر منتشر مي‌شود. همه اين اتفاقات در شرايطي رخ مي‌دهد كه هيچ مكانيسمي براي نظام مند كردن صنعت حفاري در ايران وجود ندارد و همه شركت‌هاي دولتي، غير دولتي و شبه دولتي به دليل سود بالاي پروژه‌هاي حفاري وارد گود شده‌اند و بدون توجه به آنكه حفاري يك صنعت پيچيده و حساس است از همه توان خود براي واردات دكل‌هاي حفاري بهره مي‌برند.
رصد وضعيت موجود بازار حفاري در ايران نشان مي‌دهد بازار ايران ديگر اشباع شده است و با توجه به پايان يافتن بخش عمده‌اي از پروژه‌هاي پارس جنوبي، نياز به دكل‌ها نيز كاهش يافته و سرمايه‌گذاران اين حوزه، با دكلي همراه خواهند شد كه كارايي گذشته را ندارد. گرچه گفته مي‌شود در صورت پايان يافتن پروژه‌هاي ايراني، اين شركت‌ها مي‌توانند فعاليت خود را در ساير كشورها در پيش بگيرند اما با توجه به كيفيت نازل اين دكل‌ها و غريبگي اين شركت‌ها با الفباي حفاري يا بايد دكل را زير قيمت به كشورهاي جهان سوم واگذاركنند يا آن را در بيابان‌ها و درياها رها كنند.
براساس گزارش‌هاي غير رسمي در طول دو سال گذشته تاكنون بيش از 20 دستگاه دكل حفاري دريايي و خشكي از چين وارد صنعت نفت كشور شده كه هيچ برنامه‌ريزي دقيقي روي ورود آنها صورت نگرفته است به شكلي كه هم اكنون دكل شركت مپنا كه يك شركت نيروگاهي است بيش از يك سال است روي آب معلق مانده است زيرا به دليل اشباع شدن بازار و حضور شركت‌هاي خارجي، جايي براي دكل اين شركت نيست.
بخش بالادستي نفت به ويژه بخش حفاري از خلأ برنامه علمي و عملي رنج مي‌برد در حالي كه ايران يكي از نقاط قوتش در حوزه حفاري است و در اين وضعيت، برخي افراد نام آشنا در وزارت نفت و شركت‌هاي خصوصي بدون توجه به نيازهاي كشور، با اخذ «ضمانت» از كارفرماها فاز جديدي از واردات دكل‌هاي حفاري را اجرايي كرده‌اند، فارغ از اينكه نياز صنعت نفت در بخش حفاري اشباع شده و منابعي كه در دست اين شركت‌هاست بايد در ساير حوزه‌ها سرمايه‌گذاري شود. اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه به گفته يكي از مديران صنعت حفاري، نااميدي و اضطراب در ميان حفاران ايراني افزايش يافته و اذهان به جاي تمركز بر عمليات حفاري، بر آينده كاري و آينده شغلي نيروهاي متخصص خود متمركز شده است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن