تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كارى او را اندوهگين و به خود مشغول كند و او با اخلاص براى خدا بسم اللّه‏ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797806793




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سخنان رهبر انقلاب و ضرورت راهبرد ضد فساد - حجت مرتجی *


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سخنان رهبر انقلاب و ضرورت راهبرد ضد فساد - حجت مرتجی * تهران - ایرنا - رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر خود با انتقاد از حرف زدن ها مکرر و بی عملی در مقابله با فساد، گفتند که مسوولان باید راجع به فساد وارد عمل شوند و جلوی فساد را به معنای واقعی کلمه بگیرند.


بر پایه برخی بررسی ها آیت الله خامنه ای در سال های اخیر بیش از 140 بار موضوع مبارزه با فساد را به مناسبت های مختلف مطرح کرده اند و این سختان نیز در آستانه سالگرد فرمان هشت ماده ای مبارزه با فساد ازسوی ایشان ، مطرح شد.
مبارزه با فساد موضوعی فرا قوه ای بوده وانتظار می رود هریک ازقوای سه گانه مجریه ، مقننه و قضاییه به صورت نظام مند و در چارچوب راهبرد ضد فساد، وظایف خود را در این عرصه با جدیت پیگیری کنند.
قوه مجریه باید بر امور اجرایی کشور نظارت کند ، موارد فساد را شناسایی و به مراجع قضایی برای پیگیری معرفی کند.
هم چنین ضرورت دارد تا دولت از طریق نهادهای زیر مجموعه خود و افزایش نظارت به ویژه در مراحل اجرایی پیش از وقوع جرم همه مسیرهای بروز فساد را کنترل و مسدود کند و از طریق نهادهای زیر نظر دولت تا آنجا که اختیار دارد بدون اغماض با موارد فساد برخورد نماید.
دولت روحانی بارها تاکید کرده است که فساد مانعی در راه برنامه و وعده های اقتصادی آن قرار دارد که مبتنی بر رشد و توسعه اقتصادی است .
یکی از جنبه های جدیت دولت روحانی برای رفع تحریم های اقتصادی ناعادلانه غرب علیه ایران ، این است که مسیری درجهت رشد فساد از طریق افراد موسوم به " دلالان تحریم" بود.
ازسوی دیگر دولت در راستای وظیفه خود در پیگیری و معرفی موارد فساد، وزارت نفت موارد فسادی را که با ادعا وبهانه دور زدن تحریم ها در دولت احمدی نژاد به وقوع پیوسته بود ، با جدیت پیگیری کرد که درنهایت به بازداشت بابک زنجانی منجر شود که اکنون در انتظار محاکمه قراردارد.
نکته مهم این است که راهبرد ضد فساد بدون توجه به "توسعه سیاسی" به نتیجه نخواهد رسید.
با توجه به این که رسانه ها به عنوان "رکن چهارم دمکراسی" در جهان شناخته می شوند و درکنار سه قوه دیگر می توانند درمبارزه با فساد ایفای نقش کنند، انتظار می رود که دولت برای ایجاد فضای مناسب به منظور فعالیت آزاد رسانه ها به عنوان چشم ناظر مردم بر فعالیت ارکان نظام تلاش کند. رسانه ها می توانند نقش بازدارنده دربروز فساد داشته باشند .
هم چنین تلاش دولت برای حضور وفعالیت احزاب درچارچوب نظام می تواند عرصه را برای فعالیت مبتنی برفساد درکشور محدود کند.
آموزش مردم وآگاهی آنها نسبت به حقوق اجتماعی خود ازدیگر ضرورت ها در راهبرد مقابله با فساد است. از این جهت ضرورت دارد تا تقویت وگسترش سازمان های غیر دولتی ( مردم نهاد) در دستور کار دولت قرار گیرد.
از سوی دیگرقوه مقننه در چارچوب راهبرد ضد فساد ضرورت دارد به تصویب وتنقیح قوانین درراستای فعالیت رسانه ها ، احزاب وسازمان های مردم نهاد ،بر پایه آنچه مطرح شد ، بپردازند.
هم چنین ضرورت دارد که مجموعه قوانین مبارزه با فساد بررسی ومشخص شود که آیا دراین زمینه خلاء وجود دارد یا خیر؟ قوانین متنا قض ومنسوخ احتمالی شناسایی وبا کمک دولت یا نمایندگان ( لایحه یا طرح) اقدام به اصلاح آن شود.
جنبه دیگر راهبرد ضد فساد مجازات مرتکبان فساد است که در حیطه وظایف قوه قضاییه قراردارد. انتظار می رود که این قوه بدون ملاحظات سیاسی وموقعیت اجرایی افراد ، با سرعت نسبت به بررسی پرونده متهمان فساد وسپس مجازات محکومان اقدام کند.
مجازات همه اجزای حلقه های فساد ونه فقط یک نفر ازآنها در مدت زمان کوتاه پس از افشای آن از ضروریات موفقیت راهبرد ضد فساد است.
رییس قوق قضاییه درسخنان اخیر خود اگرچه از روند مناسب مبارزه با مفاسد اقتصادی در قوه قضاییه ابراز رضایت کرده اما از " وجود پاره ای محدودیت های دستگاه قضا دربرخورد با مفاسد اقتصادی" سخن گفته است.
ضرورت دارد تا این محدودیت ها تبیین وبرای رفع آنها اقدام شود. مبارزه با فساد اقتصادی موضوعی ملی است که مقابله با آن عزم ملی وهمدلی وهمزبانی نظام در چارچوب راهبرد ضد فساد را طلب می کند.
* کارشناس سیاسی



13/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن