تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 28 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796351390




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- محکِ سلامت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی اقدامات وزارت بهداشت به بهانه هفته سلامت محکِ سلامت تهران-ایرنا«هفته ی سلامت» که از یکم اردیبهشت ماه شروع شد و تا روز گذشته هفتم اردیبهشت ادامه داشت، به پایان رسید. «ایمنی غذا؛ از مزرعه تا سفره» شعار اصلی امسال هفته ی سلامت بود اما هر روز این هفته نیز به طور مجزا دارای شعاری در جهت ارتقای سطح سلامت و بهداشت جامعه بود؛ از امنیت غذایی گرفته تا سیاست های کلی سلامت در دولت یازدهم.


«سلامت» یکی از ارکان اصلی توسعه ی پایدار در جوامع پیشرفته و توسعه یافته است و میزان سطح بهداشت و سلامت در هر جامعه، یکی از فاکتورهای اصلی توسعه یافتگی به شمار می رود. سلامت واژه ی مهمی است که گاهی برخی دولتمردان و سیاستگذاران نسبت به آن بی توجه می شوند.
نامگذاری هفته یی به این نام نیز فرصت ویژه یی برای مسوولان و سیاستگذاران این حوزه به دست می دهد تا با توجه به جایگاه این مهم و نقش آن در توسعه ی پایدار، در جهت تقویت توانمندی ها و از میان برداشته شدن چالش های موجود در حوزه ی بهداشت و درمان مردم تلاش بیشتری داشته باشند.
بی توجهی و نابسامانی به حوزه ی درمان و آموزش پزشکی کشور در سال های قبل از دولت یازدهم بر کسی پوشیده نیست. بخصوص آن دسته از اقشاری که سر و کارشان با حوزه های آموزشی، بهداشت و درمان و دارو بود. قانون گریزی ها و بی نظمی هایی که مجال طرح آن در این یادداشت نمی گنجد تا زمان به دست گرفتن سکان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سوی «حسن قاضی زاده هاشمی» ادامه داشت.
نگاهی به گوشه یی از برنامه ها و طرح های اجرا شده در حوزه ی بهداشت و درمان در دولت یازدهم، نشان از اولویت مقوله ی سلامت برای دولت یازدهمی ها و همچنین تلاش برای بهبود هرچه بیشتر زندگی ایرانیان دارد.
وزیر بهداشت دولت یازدهم که آمد، از تقویت نظام شبکه بهداشت و درمان کشور در شهر و روستا و فراهم نمودن دسترسی عادلانه مالی برای فقرا و مناطق محروم سخن گفت. از دسترسی عادلانه مردم به خدمات باکیفیت و قیمت مناسب و همچنین بهبود دسترسی مردم به خدمات گفت. او کاهش سهم هزینه های درمانی مستقیم از جیب مردم و تامین هزینه های کمرشکن را قول داد.
اکنون با گذشت نزدیک به 2 سال از ریاست وی بر مسند این وزارتخانه می توانیم شاهد اجرایی شدن برخی از این اقدام ها در حوزه ی سلامت کشور باشیم.
نخستین و البته مهمترین اقدام مسوولان وزارت بهداشت در دولت یازدهم، اجرای طرح «تحول نظام سلامت» در کشور بود. تا پیش از اجرای این طرح، مردم به هنگام مراجعه به بیمارستان های دولتی با لیست بلندبالایی از داروها و تجهیزات روبه رو می شدند اما طرح تحول نظام سلامت به دنبال کاهش پرداخت از جیب مردم در بیمارستان ها بود.
بد نیست بدانیم که کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستان، حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، برنامه حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان ، ارتقای کیفیت خدمات ویزیت بیمارستانی، ارتقای کیفیت هتلینگ در بیمارستان، دستورالعمل برنامه حفاظت مالی از بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند و همچنین ترویج زایمان طبیعی از بندهای اجرایی شده ی این طرح در بیمارستان های دولتی کشور است.
اجرای طرح تحول نظام سلامت در بسیاری از بیمارستان های تهران و شهرستان های افزون بر افزایش سطح رضایتمندی بیماران، باعث شده است تا میزان مراجعان به مراکز درمانی برای بررسی وضعیت سلامت خود و پیگیری مشکل های جسمی شان که تا پیش از آن به دلیل موانع مالی با وقفه مواجه شده بود، افزایش یابد. دور از ذهن نیست اگر بگوییم اجرای این طرح به تنهایی گام بزرگی در افزایش سطح بهداشت و سلامت در کشور خواهد بود.
طرح «بیمه ی سلامت ایرانیان» نیز از دیگر اقدام های مهم وزارت بهداشت در دولت «حسن روحانی» است. با اجرای این طرح چتر پوششی بیمه ی همگانی بر سر همه ی ایرانیان گسترده شد و حتی بیماران اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه که حمایت هیچ بیمه یی را ندارند، به هنگام مراجعه ی اورژانسی به مراکز درمانی دولتی، از سوی مسوولان بیمارستان در این شبکه ی بیمه یی ثبت نام می شوند تا از طرح تحول نظام سلامت بهره مند شوند. این بیماران تنها موظف به پرداخت درصد کمی از هزینه های درمان خود خواهند بود.
به عبارت دیگر، بیمه شدن ایرانیان فاقد دفترچه ی بیمه و افزایش 67 درصدی اعتبارات پوشش بیمه ی سلامت از مهمترین اقدام های دولت در این زمینه است. این در حالی است که به رغم تلاش های دولت برای برطرف ساختن موانع بیمه یی، این صنعت در کشور با چالش های جدی روبه رو است که رفع مشکل های بیمه یی از برنامه های دولت در آینده اعلام شده است.
افزایش بودجه ی سلامت در سال تازه را نیز می توان از دیگر گام های مثبت دولت یازدهم در جهت افزایش میزان رفاه و سلامت مردم برشمرد. به گفته ی مسوولان، بخش سلامت، بهداشت و درمان کشور در سال 94 شاهد افزایش بودجه ی 70 درصدی خواهد بود. در سایه ی این تصمیم گیری، تحقق وعده هایی نظیر تجهیز بیمارستان های دولتی و رفع کمبودهای تجهیزاتی به چشم می خورد.
برخورد با پزشکان متخلف و نابسامانی در بازار دارو 2 بیماری گریبانگیر حوزه ی درمان کشور است که مسوولان ارشد وزارت بهداشت در این دولت، کمر به حل آن ها بسته اند. تشکیل کمیته ی برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر و متخلف و همچنین برقراری آرامش در بازار دارو و رفع بخشی از چالش ها و موانع دسترسی به داروهای نایاب و کمیاب از مهمترین نتایج تلاش ها در این بخش بوده است. بر اساس آمارهای ارایه شده از این حوزه اختصاص بودجه 1800 میلیارد تومانی جهت داروی بیماران خاص و صعب العلاج، باعث از بین رفتن التهاب بازار دارو در چند ماهه ی اول فعالیت دولت شد.
شفاف سازی ها در خصوص غیراستاندارد بودن برخی مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی و رسانه یی ساختن این اخبار در جهت اطلاع و افزایش آگاهی عمومی جامعه نیز از دیگر اقدام های بسیار مهم مسوولان بهداشت دولت بود که تا پیش از غیرمعمول بود. پرده برداری وزیر کشور از استفاده از روغن پالم در تهیه لبنیات، اعلام خبر جنجالی بی کیفیت بودن بنزین های وارداتی و سرطان زا بودن بنزین تولیدی و انتشار دوره یی اخباری مبنی بر غیراستاندارد بودن برخی محصولات بهداشتی از مهمترین نتایج این شفاف سازی ها در جهت حفظ سلامت شهروندان بوده است. حال این سوال به ذهن متبادر می شود که چرا این وزارتخانه سابق بر این با این پدیده برخورد نکرده است و نسبت به اصلاح استانداردهای بهداشتی اقدام های لازم را انجام نداده است؟
تاکید بر خودمراقبتی، اجرای همایش ها و سمینارها در جهت آگاهی سازی از پیشگیری و درمان بیماری های سرطان، بررسی سلامت محصولات کشاورزی و تاکید بر جاری ساختن نشاط و امید به زندگی در عرصه ی اجتماعی از دیگر موارد مورد تاکید مسوولان وزارت بهداشت برای ارتقای سلامت ایرانیان است.
نگاهی به کارنامه ی 2 ساله ی وزارت بهداشت نشان می دهد که می توان این وزارتخانه را یکی از پرکارترین وزارتخانه ها در فعالیت دولت ارزیابی کرد.
همچنین اجرای طرح ها و اقدام های یاد شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش دولت یازدهم در حالی صورت گرفته است که کمی پیش از شروع فعالیت های این وزارتخانه، مقام معظم رهبری نیز سیاست های کلی سلامت و جمعیت را در 2 بخش ابلاغ فرمودند. با نگاهی به بندهای هر 2 ابلاغیه و مقایسه ی آن ها با سیاست های اجرایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می توان دریافت که در صورت ادامه ی این مسیر از سوی دولت، بسیاری از بندهای ابلاغیه های جمعیت و سلامت به عرصه ی اجرا خواهد رسید.
اگرچه به رغم تلاش های صورت گرفته، هنوز حوزه ی درمان و سلامت کشور با چالش های بیشماری مواجه است و به نظر می رسد رفع تمامی مشکل ها و چالش های این حوزه نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت اما امید است با وجود تلاش های بی وقفه ی مسوولان دولت یازدهم، روزی فرا رسد که نظام بهداشتی و درمانی کشور به دور از هرنوع چالشی به بیماران خدمات ارایه کند.
*از:فرشته ذبیحیان (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
* پژوهشم**9283**2054



08/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن