تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 29 فروردین 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زبان مؤمن در پس دل اوست، هرگاه بخواهد سخن بگويد درباره آن مى‏انديشد و سپس آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796437334




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت نوسازی وبهسازی بافت های فرسوده شهرقم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


ضرورت نوسازی وبهسازی بافت های فرسوده شهرقم استان‌ها - دلایل زیادی وجود دارد که مردم ترجیح می دهند منازل خود را نوسازی نکنند .و به همین دلیل اقشار کم درامد جامعه به سمت این بافتهای فرسوده امده و در ان جا سکونت می کنند مهاجرین غیر ایرانی نیز در این میان تمایلی بیشتری دارند تا در منازل قدیمی نزدیک حرم مطهر سکونت گزینند

علیرضا خوشرفتار قمی دبیر کل جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر نواندیش خدمتگزار استان قم در جلسه ای با حضور ابولفضل رسولی رییس سازمان همیاری های استانداری قم و امیر طیبی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قم به ضرورت های بررسی ساخت و ساز بافت فرسوده قم و به طور خاص بافت فرسوده منطقه هفت شهر قم اشاره کرد و اعلام امادگی کرد تا این جمعیت در قم می تواند با مشارکت و همراهی دولت و حاکمیت اقدامی موثر و راهکار عملیاتی را به اجرا در اورد
وی ضمن بیان سابقه بافت های فرسوده در بافت نزدیک حرم کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها اشاره کرد وبا اشاره تاریخی به شکل گیری برخی از محلات و مناطق قم گفت بنا به دلایل متعدد به گونه ای بوده است که با ضوابط و معیارهای شهرسازی و معماری امروز مغایرت داشته و به نوعی وصله ناجور به تن شهرها خصوصاً وضعیت امروز کلان شهری مانند قم می باشد. این بافت به مرور زمان فرسوده تر شده و علاوه بر فرسودگی ابنیه، شبکه تاسیسات شهری آنها نیز فرسوده شده و کارکردهای شهری خود را از دست داده است
دلایل زیادی وجود دارد که مردم ترجیح می دهند منازل خود را در این بافت ها، نوسازی نکنند .و به همین دلیل اقشار کم درامد جامعه به سمت این بافتهای فرسوده امده و در ان جا سکونت می کنند مهاجرین غیر ایرانی نیز در این میان تمایلی بیشتری دارند تا در منازل قدیمی نزدیک حرم مطهر سکونت گزینند و حضور این جمعیت ناهمگون به لحاظ فرهنگی باعث ایجاد مشکلات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و حتی امنیتی در این مناطق شده است خالی ماندن بسیاری از منازل مسکونی که بافت خود را از دست داده اند محل مناسبی برای معتادان و متکدیان شده است و حضور این قشر از جامعه در محله های که اصالت و قدمت بالای ا یک صد ساله دارد باعث بروزو ظهور مشکلات متعددی شده است و ادامه خواهد داشت
نوسازی و بهسازی این نوع بافت ها، توجه و اهتمام ویژه دولت و شهرداری ها و همکاری مردم را می طلبد.
لذا ضروری است تا از منظر اقتصادی به موضوع نگریسته شود و راهکارهاو شیوه های نوین تامین مالی و جذب سرمایه گذار جهت اجرای این قبیل پروژه ها بررسی شود.
علیرضا خوشرفتار قمی با تعریف بافت فرسوده گفت :اصطلاحاً به مناطقی ااز شهر اطلاق می شود که بیش از 50 % املاک آن سه ویژگی شاخص زیر را داشته باشد:
1. مساحت قطعات کمتر از یکصد متر مربع باشد.
2. ساختمان ها، کم دوام یا بی دوام و خشت و گل و چوبی باشد.
3. شبکه معابر کمتر از شش متر عرض داشته باشد.
بافت ناهمگون این بلوک ها به گونه ای است که هریک از مالکین رأساً نمی توانند به بلند مرتبه سازی اقدام نمایند چرا که اینکار مستلزم داشتن عرصه ای با متراژ مناسب می باشد که آن هم نیازمند تجمیع چند ملک است که توافق با صاحبان سایر املاک، مشکلات خاص خود را دارد.
از سوی دیگر مباحثی همچون سایه اندازی، عرض معابر و بعضاً عدم امکان ورود و خروج خودرو به ملک موجب می شود ارزش افزوده ساخت و ساز به صورت موردی در بلوک های بافت فرسوده کمتر از سایر نقاط شهر شود.
اگر به فرض صاحبان چند ملک هم اقدام به نوسازی نمایند ممکن است مجاورین تا دهها سال اقدام ننمایند و این موضوع ارزش اقتصادی پروژه را پایین می آورد.
فلذا کسانی که قصد ساخت و ساز دارند عمدتاً شهرک های جدید یا املاکی که چنین مشکلاتی نداشته باشند را انتخاب می نمایند.
ارزش افزوده در بلوک های بافت فرسوده به قدری پایین است که علیرغم تخصیص وام های طویل المدت و با بهره پایین و علیرغم معاف شدن این املاک از پرداخت عوارض پروانه ساخت در حد ضوابط، باز هم رغبتی در مالکین اینگونه املاک جهت نوسازی ملک خویش بوجود نیاورده است.
این جوان کار افرین برتر استان قم در سال 93 پیشنهاد کرد : این گونه بافت ها، به صورت یکپارچه و تجمیعی در قالب یک بلوک توسط شرکت های بزرگ سرمایه‌گذار اقدام شود به طوری که یک شرکت یا کنسرسیومی از چند شرکت، اقدام به نوسازی و بهسازی مجموعه یک بلوک بافت فرسوده بنمایند.
اما گویی چنین شرکت هایی هم با مشکلاتی مواجه می شوند که رغبتبه ساخت و ساز در انها از بین می رود
دلایل زیادی وجود دارد که انبوه سازان و شرکت های ساختمانی و سرمایه گذاران بخش مسکن را از ورود بهپروژه های بافت فرسوده برحذر می دارد از جمله:
همانطور که در تعریف بافت فرسوده آمد، یکی از ویژگی های بافت فرسوده این است که اغلب املاک دارای مساحت کمتر از یکصد متر مربع می باشد.
جهت اجرای یک پروژه نوسازی بافت فرسوده، گام اول،تملک املاک می باشد.به طور مثال: در یک بلوک کوچک بافت فرسوده حدود پنج هکتاری، حداقل چهارصد قطعه ملک باید تملک گردد.
اگر برخی از این املاک بیش از یک مالک داشته باشند و برخی دیگر وراث متعددی داشته باشند.بنابراین یک شرکت جهت اجرای گام اول (تملک) می بایست حداقل با یک هزارو پانصد نفر مصالحه نامه امضاء نمایند که هر کدام، مسایل و مشکلات خاص حقوقی و ثبتی خود را دارند.
و اگر در این بین از 400 ملک تعداد 399 ملک و از 1500 نفر تعداد 1499 نفر مصالحه نمایند و یک ملک یا یک نفر مصالحه ننماید، همان نفر آخری کافی است تا پروژه با توقف عملیات روبرو شود.
البته که راهکارهایی در این خصوص وجود دارند.
اما نفس این عمل که یک شرکت فقط در یک پروژه، خود را درگیر چندین هزار پرونده ملکی، ثبتی، حقوقی و قضایی بنماید موجب بی رغبتی شرکت ها جهت ورود به این نوع پروژه ها می شود.
واقع شدن اغلب بافت های فرسوده در مرکز شهر و عدم امکان اجرای بلند مرتبه سازی ، یکی از مسایل این بافت ها می‌باشد که میزان سودآوری آنها را نسبت به سایر املاک کاهش می دهد.
در اغلب بلوک های بافت فرسوده، وجود آثار میراثی با موضوع اشرافیت یا کوچه های کم عرض امکان ساخت و ساز اقتصادی را ناممکن می نماید.
طراحی های جدید برای بلوک های بافت فرسوده اغلب به گونه ای است که این پروژه ها فاقد توجیه اقتصادی هستند.
همواره شهرسازان و معماران شهری، طرحها را به گونه ای طراحی می نمایند که بیشترین فضای باز، کمترین ارتفاع در ساخت و ساز، بیشترین فضاها و کاربری های عمومی در طرح رعایت شود.
و عقیده دارند که:«قرار نیست بافت فرسودۀ چند سال پیش را تخریب کنیم و بافت فرسوده برای دهها سال بعد ایجاد کنیم».
وی در ادامه به عدم تمایل شرکت ها در سرمایه گذاری این بخش اشاره کرد و گفت :
اغلب شرکت ها، بیشتر علاقه مند به اجرای پروژه های کوچک، جمع و جور، سریع الوصول و با بازدهی سودبیشتر می‌باشند چرا که، با منابع مالی کمتری(احیاناً با منابع مالی داخلی خود شرکت) چنین پروژه هایی را مدیریت می نمایند.
گستردگی کاری بافت های فرسوده به گونه ای است که یک سرمایه گذار جهت اجرای آن می بایست قسمت عمده منابع مالی و سرمایه ای خود را جهت تملک «اجرای گام اول» صرف نماید، در حالی که امکان پیش فروش و بازگشت سرمایه در این مرحله مقدور نخواهد بود.
از سویی رعایت اصل «تمام تخم مرغ ها را در یک سبد نریز» موجب بی میلی شرکتها جهت ورود به این قبیل پروژه ها می گردد.
قطعاً باید برای تامین منابع، ایده های جدیدی را بکار گرفت.
در این نشست مشترک بررسی عملیاتی و راهکارهای اجرایی شدن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که حمایت های قانونی از سرمایه گذاران سرمایه گذاران پروژه های بافت فرسوده مهم ترین راهکار می باشد
- تهیه و تدوین و تصویب آیین نامه ها ، مقررات و قوانین لازم جهت سهولت تملک اراضی بافت فرسوده.
- استفاده بهینه از ابزارهای قانونی موجود شهرداریها و سایر سازمانها برای اجرای گام تملک.
- تضمین امنیت اجرایی پروژه «با هر شکایتی، پروژه توقف عملیات نخورد»
سود اور شدن پروژه ها یکی دیگر از راهکارهای ارایه شده توسط دبیرکل جمعیت فرزندان شاهد و ایثارگر استان قم بود :
طراحی بلوک های بافت فرسوده به گونه ای باشد که دامنه سود پروژه در قیاس با سایر پروژه های ساخت و ساز ، بیشتر نشان داده شود تا انگیزه و رغبت لازم در شرکتها جهت قبول مشکلات عدیده پروژه های بافت فرسوده بوجود آید.وی در این خصوص پیشنهاد کرد تا با اقدامات زیر کارگشایی لازم انجام پذیرد :
- اعطای تسهیلات ، امتیازات و مشوقهای ویژه.
- تضمین خرید قسمتی از مستحدثات پروژه، توسط سازمان شهرداری های استانداری قم یا شهرداری قم یا سازمانهای مسکن و شهرسازی استان قم
جهت حل مشكل تأمين منابع مالي براي بازسازي بافت‌هاي فرسوده ، استفاده از ابزارها و شيوه‌هاي نوين تأمين مالي توصيه مي‌گردد با عنايت به اينكه محور اصلي اين نشست موضوع اين ابزارها بود مقررشد ابزارها وشیوه های تامین مالی در کارگروهی تخصصی بررسی و نتایج ان در اختیار مسولان و رسانه ها قرار گیرد
علیرضا خوشرفتار قمی مدیر مجتمع تجاری امین قم در پایان ،مشارکت مردم و بهره جستن از سرمایه های مردم ولو اندک برای توسعه و احیا بافت های فرسوده شهری را ضروری دانست و اذعان داشت این موضوع زمینه مشارکت مردم در بهسازی شهر منتفع می سازد    

کلید واژه ها: استان قم -




دوشنبه 7 اردیبهشت 1394 - 17:46:36





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن