تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آمد و نعمت ها از دستشان مى رفت، با نيت هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796972552




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تعریف کلی از عکس العمل های بهنجار و نابهنجار در افراد


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
images.jpg576876
 چه رفتارهایی در جامعه بهنجار و چه رفتارهایی نا بهنجار تلقی می شوند؟ تعریف این دومورد از نظر روانشناسی چیست؟و با چه خصوصیاتی در هر فرد ظاهر می شوند؟ چون کلمه نابهنجار اصولاً معنی دور بودن از طبیعی را می دهد، بنابراین دلایت بر انحراف از بعضی از استانداردها دارد. در مورد بیماری بدنی استاندارد عبارتست از: انسجام کنشی و ساختمانی بدن که با استمداد از علم پزشکی و ابزارهای دقیق و فنون پیشرفته می توان خط و مرز مشخصی بین بهنجاری و نابهنجاری ترسیم نمود. ولی در سطح روانشناختی (( مدل آرمانی )) یا حتی (( مدل طبیعی )) برای مقایسه نداریم. بنابریان نمی توان گفت کدام رفتار بهنجار و کدام رفتار نابهنجار است. آرش سدهیان کارشناس ارشدروانشناسی بالینی در کلینیک مددکاری اجتماعی نوشت :با این وجود ملاک هایی برای تشخیص بهنجار از نابهنجار وجود دارد که عبارتند از : ملاک اجتماعی:
براساس این تعریف ، رفتار، زمانی نابهنجار است که جامعه آن را نابهنجار بداند. ملاک اجتماعی بر این پیش فرض تکیه می کند که اگر رفتاری قابل قبول اجتماع باشد هر گز مرضی نیست و بهنجار بودن، چیزی جز تطبیق با استانداردهای جامعه نیست.
بر ملاک اجتماعی انتقادهایی نیز می تواند وارد باشد. یکی از این انتقادها این است که ارزش های فرهنگی نسبی است یعنی آنچه در یک فرهنگ قابل قبول و پذیرش است، ممکن است در فرهنگ دیگر به کلی مردود باشد. انتقاد دیگر اینکه حتی در یک جامعۀ معین هم ارزش های فرهنگی همواره ثابت نیست. یعنی آنچه در یک زمان معمول و قابل قبول است، ممکن است در زمان دیگر به هیچ وحه قابل قبول نباشد. سومین و مهمترین انتقاد اینکه اگر ارزشی در یک جامعه به صورت قانون هم وجود داشته باشد ولی همگان از آن پیروی نکنند، نمی تواند بهنجار محسوب گردد. ملاک آماری:
نرم ها ( norms ) یا استانداردهای اجتماعی، مواردی هستند که اکثریت افراد جامعه آن را پذیرفته اند که این خود در واقع یک ملاک آماری است. صفتی که که اکثر افراد جامعه نپذیرند، خارج از نرم محسوب شده و غیر طبیعی و نابهنجار تلقی می گردد. ملاک روانی:
توجه به این نکته ضروری است که ملاک تعیین رفتار طبیعی فقط این نیست که اجتماع آن را نپذیرد بلکه رفتار طبیعی رفتاری است که رفاه فرد و سرانجام رفاه جامعه را تأمین نماید. رفاه تنها شامل بقای نفس نیست، بلکه رشد و کمال فرد و تحقق تواناییهای بالقوه وی را نیز در بر می گیرد.
بر این اساس اگر تطبیق با ارزش های اجتماعی ناسازگارانه باشد یعنی به سازگاری فرد لطمه بزند، نابهنجار تلقی می گردد. منظور از رفتار ناسازگارانه رفتاری است که با حداقل رشد و کنش مناسب فرد در تضاد باشد. برخی از مفاهیم رایج غلط درباره رفتار بهنجار:
1- این باور که رفتار نابهنجار همیشه عجیب و غریب است تاکید بر انحراف موجب تمایل به برابر داشتن اختلالات روانی و رفتارهای عجیب و غریب و اغلب خطرناک گردیده است. اما در واقع فقط درصد بالنسبه کمی از بیماران روانی از آنچه در اطرافشان می گذرد ناآگاهند و یا رفتارشان به طور آشکار عجیب و غریب است. رفتار بسیار کسانی که به اختلالات روانی دچار هستند خواه در بیمارستان بستری باشند خواه خارج از بیمارستان به سر ببرند در بسیاری ازجنبه ها از رفتار افراد بهنجار غیر قابل تشخیص است. در واقع اختلالات روانی میدان وسیعی از الگوهای رفتاری در بر می گیرد. بعضی از رفتارهای مرضی حالت مشخصی دارند. در حالی که بعضی دیگر فقط در این حدند که شخص قادر به سازگاری مناسب با مسائل خود نیست.
2- این عقیده که ((بهنجار)) و ((نابهنجار)) به روشنی از یکدیگر متمایزند:
چنین نیست که افراد بهنجار در یک سمت و افراد مبتلا به اختلالات روانی در سمت دیگر باشند. بلکه بر اساس توزیع طبیعی بیشتر افراد در اطراف نقطه مرکزی با میانگین پراکنده اند و بقیه که تعداد کمی را شامل می شوند در جهت دو قطب بی نهایت منتشر شده اند.
3- این عقیده که اختلالات روانی محصول وراثت اند:
در اکثر موارد، هنگامی که یک اختلال روانی در خانواده جریان دارد، کودکان احتمالاً این اختلال را از طریق یادگیری و از طریق ژن ها به ارث می برند. البته نوع های خاصی از عقب ماندگی های ذهنی مربوط به بی نظمی کروزومی پدر و مادر و یا یکی از آنهاست، ولی عوامل ژنتیکی در ظهور سایر اختلالات روانی ممکن است فقط نقش مستعد کننده داشته باشند.
4- این نظر که نوابغ مستعد اختلال و غیر قابل علاج هستند:
هیچ دلیلی برای تایید این پیش فرض که نوابغ آماده ابتلا به اختلالات روانی هستند، وجود ندارد.
5- این عقیده که بیماران روانی خطرناک و غیر قابل علاج هستند:
گرچه این موضوع واقعیت دارد که اشخاصی که دارای انواع معینی از اختلالات روانی هستند، از قبیل سایکوزها همراه با ضایعه مغزی، هر گز به طور کامل بهبود نمی یابند، ولی اکثر بیماری های روانی نسبت به درمان خوب پاسخ می دهند در واقع 70 تا 80 درصد از بیمارانی که به بیمارستان برده می شوند بهبود یافته اکثر آنها با محیط و جامعه سازگاری رضایت بخشی دارند.
6- این عقیده که بیماری روانی یک ننگ است:
در واقع بیماری روانی و هم بیماری جسمی ناتواناییهایی هستند نسبت به سازگاری با محیط. بنابراین مشکلات روانی مانند مسایل جسمانی اختلالاتی هستند که با درمان بهبود می یابند و نباید عیب و ننگ محسوب شوند.
7- ترس بی اندازه از اینکه شخص آمادگی ابتلا به بیماری روانی دارد:
ترس از بیماری روانی احتمالی بسیار معمول است و موجب ناخشنودی شخص می گردد. البته هر شخص ممکن است مشکلات هیجانی جدی را تجربه نماید به ویژه وقتی که مسائل زندگی به نظرش غیر ممکن می رسد. در چنین شرایطی از طریق کمک های روان شناختی می توان وی را از مشکلات رنج آور رهایی بخشی ایران
 

7 اردیبهشت 1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن