تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797565662




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیچر: فیزیکدانان باید توافق کنند، نه سیاستمداران


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


نشریه علمی مطرح کرد؛
نیچر: فیزیکدانان باید توافق کنند، نه سیاستمداران
نگاه مذاکره کنندگان توافق هسته ای جاری در مورد برنامه هسته ای ایران برای اطمینان از محکم کاری های فنی توافق، به فیزیکدانان دوخته شده است.



  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، نشریه "نیچر" (Nature) در نوشتاری به چالش های علمی بر سر راه رسیدن به یک توافق رسمی در موضوع برنامه هسته ای ایران پرداخته است.     این نشریه می نویسد: «سران آمریکا و شوروی برای طراحی رویه های کاهش تسلیحات هسته ای و راستی آزمایی در زمان جنگ سرد به فیزیکدانان تکیه کردند. به همین صورت نگاه مذاکره کنندگان توافق هسته ای جاری در مورد برنامه اتمی ایران نیز برای اطمینان از محکم کاری های فنی توافق، به فیزیکدانان دوخته شده است.»  
معتبرترین نشریه علمی جهان با اشاره به سه قابلیت هسته ای، توافق رسمی را نیازمند رسیدگی به آن ها دانسته است.  
نیچر موضوع Breakout را از مسائل اساسی توافق اعلام می کند و می نویسد: «این به آن معنی است که ایران می تواند به سرعت برنامه هسته ای اش را که مدعی صلح آمیز بودن آن است به سمت تولید اورانیوم با غنای بالا یا پلوتونیوم در سطح ساخت بمب هسته ای بچرخاند، موضوعی که در اصطلاح برک آوت یا "زمان گریز" نامیده می شود.     توافق اولیه، ایران را ملزم به کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال خود از 19 هزار به 5060 عدد، و همینطور کاهش ذخایر اورانیوم با غنای پایین از 10 هزار کیلوگرم به 300 کیلوگرم می کند. بر اساس این اقدامات، برای تولید اورانیوم مورد نیاز برای ساخت بمب، دست کم به مدت یک سال پس از رسیدن به زمان گریز، وقت نیاز است که برای مداخله در میانه راه کافی است.     توافق ساختاری همچنین شرط کرده است که هسته رآکتور آب سنگین اراک با نمونه ای که مقدار پلوتونیوم کمتری در سوخت مصرف شده خود تولید می کند، تعویض شود و همه سوخت مصرف شده به خارج از کشور فرستاده شود.»  
موضوع Sneak-out دومین مسئله ای است که نشریه نیچر رسیدگی به آن را ضروری دانسته است. این نشریه می نویسد: «بر اساس توافق ساختاری، برای 25 سال آینده به آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در وین قدرت بی سابقه ای برای بازرسی از هر نقطه از چرخه سوخت هسته ای ایران داده می شود.  
آژانس همچنین حق خواهد داشت در مورد احتمال اسنیک آوت (فرار مخفیانه) ایران، بازرسی های خود را انجام دهد، این به معنای سایت های اعلام نشده ای است که در حال غنی سازی اورانیوم یا فعالیت های دیگری هستند که به ساخت تسلیحات هسته ای می انجامد.  
بازرسی های آژانس با استفاده از تصویربرداری ماهواره ای و به دنبال تجهیزات و نمونه برداری محیطی برای بررسی احتمال استفاده از اورانیوم با غنای بالا در همه سایت ها خواهد بود.»  
نیچر می افزاید «توافق حاضر، نسبت به "زمان گریز" به مورد حاضر با جزئیات کمتری پرداخته است» و مدعی می شود ایران در گذشته در مورد مراکز غنی سازی خود مبادرت به پنهان کاری از آژانس کرده است.»     این نشریه سومین و مشکل سازترین مورد از موارد سه گانه مد نظر خود را "تحقیق از تسلیحات" می شمارد و می نویسد: «اگر بازرسان به سایت نظامی پارچین دسترسی داشته باشند که ادعا شده است توسعه تسلیحات هسته ای در این مکان در حال انجام است، در این صورت می توانند به دنبال شواهدی درباره آزمایش بر روی اجزاء تسلیحات هسته ای بگردند. اما در توافق کنونی به اختیارات آژانس در مورد بازرسی از سایت های نظامی اشاره ای نشده است و غیرمنتظره نیست که ایران در گذشته دسترسی آژانس به پارچین را رد کرده است.»     نیچر در پایان مدعی شده است تصاویر ماهواره ای، به تلاش ایران برای پنهان کردن تحقیقات گذشته خود بر تسلیحات هسته ای از دید بازرسی های آینده آژانس اشاره می کند.»    


505  



۲۹/۰۱/۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن